Pörkölt
Van oorsprong is goulash (of goulasj) eigenlijk een Hongaarse soep. Maar ook de ingedikte variant die bekend staat als ‘pörkölt’, wordt vaak gewoon goulash genoemd. Dit stoofgerecht van rundvlees met paprika wordt niet alleen in Hongarije veel gegeten. In heel Centraal-Europa en de Balkan is dit een zeer populair gerecht. Je moet er wel een beetje geduld voor hebben, want de pan staat al gauw zo’n 3 uur te stoven. Maar ook hier geldt, hoe langer hoe lekkerder. Naast runderlappen voegen we aardappelen, wortel en paprika toe. Naar Hongaars gebruik serveer je de goulash met witte rijst of stokbrood. Net waar je zin in hebt!
35 reacties
Ik maak deze vandaag voor de…- ik heb eigenlijk geen idee voor de hoeveelste keer, de vijftigste? Hij is zooo lekker, ik laat de aardappelen altijd achterwege ivm koolhydraten/lichter eten maar dat verandert niets aan de smaak. De rest van het gezin heeft er het liefst een lekker stuk robuust stokbrood bij (en ik stiekem ook..). Toprecept!
Heerlijk recept. Ik heb het in de slowcooker gedaan.
Hongaarse goulash gemaakt was heerlijk
MMMMMMM lekker, straks maken. Wij eten er orzo bij ipv rijst.
Bedankt voor het recept.
Ook lekker Henny! Hopelijk hebben jullie ervan genoten 🙂
Dit was weer een heerlijk recept
Leuk om te horen Marga! 🙂