Pörkölt
Van oorsprong is goulash (of goulasj) eigenlijk een Hongaarse soep. Maar ook de ingedikte variant die bekend staat als ‘pörkölt’, wordt vaak gewoon goulash genoemd. Dit stoofgerecht van rundvlees met paprika wordt niet alleen in Hongarije veel gegeten. In heel Centraal-Europa en de Balkan is dit een zeer populair gerecht. Je moet er wel een beetje geduld voor hebben, want de pan staat al gauw zo’n 3 uur te stoven. Maar ook hier geldt, hoe langer hoe lekkerder. Naast runderlappen voegen we aardappelen, wortel en paprika toe. Naar Hongaars gebruik serveer je de goulash met witte rijst of stokbrood. Net waar je zin in hebt!
35 reacties
Dit is de meest lekkere goulash ooit.
Een goede kok moet proeven zeggen ze, beter niet kunnen doen.weet niet hoelang ik hiermee ga doen.
Dit noemen wij in Hongarije Pörkölt. Als je in Hongarije een Gulyás maakt is dit een bouillon met daarin wat stukken vlees, aardappel en wat groente. 😉
Check het intro van dit recept Wil, daar vertellen we er meer over 😉