Terug van weggeweest
Ooit stonden ze bekend als oubollig, iets wat je alleen bij oma op tafel zag tijdens verjaardagen met filterkoffie en kleedjes op tafel.
Maar guess what? Die tijd is voorbij. Gevulde eieren zijn helemaal terug van weggeweest en belangrijker nog: ze zijn hipper dan ooit. Of je nu een borrel geeft, een verjaardag viert of gewoon iets lekkers op tafel wilt zetten voor je gasten, deze klassieker in een nieuw jasje doet het altijd goed. Ze zijn niet alleen heerlijk, maar ook een feestje om te zien.
Niet zomaar een eitje
Vergeet de saaie versie met alleen wat mayo en peper. We tillen de gevulde eieren anno nu naar een hoger niveau. Het geheim? Een riant gevulde mix van romige, pittige én hartige smaken. We beginnen met het eigeel, dat we mengen met krokant gebakken stukjes bacon en ragfijn gesneden jalapeño (of rode peper voor een iets milder versie). Vervolgens roeren we er 3 eetlepels mayonaise doorheen, samen met 1 theelepel scherpe mosterd, 1 theelepel paprikapoeder, een handje super fijngesneden bieslook, een halve theelepel cayennepeper en een snufje zout. Krijg je al trek?
Impress your friends
Onze pittige gevulde eieren zijn niet alleen lekker, maar je imponeert er ook je vrienden mee. Ze zullen gegarandeerd vragen hoe je erop kwam (je dan wat je moet zeggen hè). En het leuke is: je kunt eindeloos variëren. Vervang de bacon bijvoorbeeld eens door fijngesneden gerookte zalm of voeg een beetje geraspte cheddar of Parmezaan toe. Ook leuk trouwens, serveer ze op een mooie houten plank met wat extra toppings zoals (gefrituurde) kappertjes of ingelegde uitjes. Zo wordt een simpel ouderwets eitje ineens een culinair hapje.
De finishing touch
Zodra je de eitjes hebt gevuld met het pittige mengsel, maak je ze helemaal af met een klein beetje extra paprikapoeder en wat extra verse bieslook. Zo zien ze er niet alleen super feestelijk uit, maar geef je ook een knipoog naar de klassieker van vroeger. Serveer ze koud en voilà, je hebt een borrelhapje waar mensen voor terugkomen. Dit zijn gevulde eieren 2.0!
4 reacties
Heel erg goed geslaagd, ze waren zo op!
Leuk om te horen Rianne, fijn dat de eitjes in de smaak vielen 🙂
Deze eitjes met kerst en oud en nieuw gemaakt.Ze smaken heerlijk! De eieren hebben niet lang op de schaal gelegen !
Heerlijk, weer eens wat anders. Groeten uit Bretagne.