Home Borrelhapjes en sausjes Pittige gevulde eieren

Pittige gevulde eieren

leuk als borrelhapje!

door SmaakMenutie
Gevulde eitjes

Terug van weggeweest

Ooit stonden ze bekend als oubollig, iets wat je alleen bij oma op tafel zag tijdens verjaardagen met filterkoffie en kleedjes op tafel.

Maar guess what? Die tijd is voorbij. Gevulde eieren zijn helemaal terug van weggeweest en belangrijker nog: ze zijn hipper dan ooit. Of je nu een borrel geeft, een verjaardag viert of gewoon iets lekkers op tafel wilt zetten voor je gasten, deze klassieker in een nieuw jasje doet het altijd goed. Ze zijn niet alleen heerlijk, maar ook een feestje om te zien.

Gevulde eitjes maken

Niet zomaar een eitje

Vergeet de saaie versie met alleen wat mayo en peper. We tillen de gevulde eieren anno nu naar een hoger niveau. Het geheim? Een riant gevulde mix van romige, pittige én hartige smaken. We beginnen met het eigeel, dat we mengen met krokant gebakken stukjes bacon en ragfijn gesneden jalapeño (of rode peper voor een iets milder versie). Vervolgens roeren we er 3 eetlepels mayonaise doorheen, samen met 1 theelepel scherpe mosterd, 1 theelepel paprikapoeder, een handje super fijngesneden bieslook, een halve theelepel cayennepeper en een snufje zout. Krijg je al trek?

Gevulde eieren mengsel

Impress your friends

Onze pittige gevulde eieren zijn niet alleen lekker, maar je imponeert er ook je vrienden mee. Ze zullen gegarandeerd vragen hoe je erop kwam (je dan wat je moet zeggen hè). En het leuke is: je kunt eindeloos variëren. Vervang de bacon bijvoorbeeld eens door fijngesneden gerookte zalm of voeg een beetje geraspte cheddar of Parmezaan toe. Ook leuk trouwens, serveer ze op een mooie houten plank met wat extra toppings zoals (gefrituurde) kappertjes of ingelegde uitjes. Zo wordt een simpel ouderwets eitje ineens een culinair hapje.

De finishing touch

Zodra je de eitjes hebt gevuld met het pittige mengsel, maak je ze helemaal af met een klein beetje extra paprikapoeder en wat extra verse bieslook. Zo zien ze er niet alleen super feestelijk uit, maar geef je ook een knipoog naar de klassieker van vroeger. Serveer ze koud en voilà, je hebt een borrelhapje waar mensen voor terugkomen. Dit zijn gevulde eieren 2.0!

Gevulde eitjes

Pittige gevulde eieren

Personen: 6 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 61 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 4 plakjes bacon
  • 1 jalapeño peper
  • 1 teen knoflook
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl cayennepeper (optioneel)
  • Verse bieslook

Zo maak je het

  • Kook de eieren in ca 8-10 minuten hard. Laat schrikken/afkoelen in koud water.
  • Snijd een jalapeño peper (of rode peper) en 1 teen knoflook fijn en bak kort even aan (max 2 minuten). Haal uit de pan en schep ze in een ruime kom (voor de vulling).
  • Bak vervolgens de bacon (of ontbijtspek) licht krokant op middelhoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier en snijd vervolgens in kleine stukjes en doe dit ook in de kom.
  • Halveer de eitjes en haal met een theelepel het eigeel uit het ei. Doe het eigeel bij de rest in de kom en meng het geheel grondig met 3 el mayonaise, 1 tl mosterd, 1 tl paprikapoeder, een handje fijngesneden verse bieslook, 1/2 tl cayennepeper en een snuf zout
  • Vul de gehalveerde eitjes met het mengsel en strooi voor de finishing touch nog wat paprikapoeder en fijngesneden bieslook over de gevulde eitjes.

Gevulde eitjes

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

4 reacties

Rianne 14 september 2021 - 13:02

Heel erg goed geslaagd, ze waren zo op!

Reply
SmaakMenutie 15 september 2021 - 08:35

Leuk om te horen Rianne, fijn dat de eitjes in de smaak vielen 🙂

Reply
Roelie van Loenen 4 januari 2022 - 12:07

Deze eitjes met kerst en oud en nieuw gemaakt.Ze smaken heerlijk! De eieren hebben niet lang op de schaal gelegen !

Reply
Nicoline 20 april 2025 - 15:38

Heerlijk, weer eens wat anders. Groeten uit Bretagne.

Reply