Home Salades en soepen Couscous salade met gerookte kip

Couscous salade met gerookte kip

zomerse voedzame maaltijd

door SmaakMenutie
Couscous salade met gerookte kip

Snel klaar

Geen zin om lang in de keuken te staan maar wel zin in een voedzame maaltijd? Dan hebben we hier de perfecte couscous salade met gerookte kip voor een zomerse avond. Binnen 20 minuten is het klaar, hoe makkelijk is dat. Varieer gerust met de ingrediënten. Geen aardbeien? Voeg dan eens frambozen toe. Liever een vegetarische versie? Laat de kip dan achterwege. Aan de slag!

Couscous salade met gerookte kip

Couscous salade met gerookte kip

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 93 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g aardbeien
  • 150 g couscous
  • 150 g gerookte kip
  • 150 g feta (of gekruide witte kaasblokjes)
  • 125 g cherry tomaten
  • 50 g gedroogde abrikozen
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 runder- of kippenbouillonblokje
  • 1 bosje lente ui
  • 1 avocado
  • 1/2 rode paprika

Zo maak je het

  • Maak 200 ml bouillon van 1 rund- of kipbouillonblokje.
  • Neem een ruime (meng)schaal en giet de bouillon over 150 g couscous. Voeg tevens een scheut olijfolie toe en schep even om. Doe een deksel op de schaal en laat 5 minuten staan.
  • Snijd ondertussen 1 bosje lente-ui in ringen, 1 avocado in blokjes, een flinke hand aardbeien in schijfjes en 150 g gerookte kip in blokjes. Snijd tevens een 1/2 rode paprika in blokjes. 
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze geur afgeven. Pas op: verbrandt snel!
  • Halveer tevens een handje cherrytomaten en snijd de gedroogde en gewelde abrikozen in kleine stukjes.
  • Haal na een minuut of 5 het deksel van de schaal en maak de couscous goed los met een vork. Voeg alle gesneden ingredienten toe en meng goed.
  • Voeg tot slot de gekruide feta of witte kaasblokjes toe. Proef en voeg naar smaak extra feta of peper toe.

Couscous salade receptCouscous salade met gerookte kip Couscous salade kip Couscoussalade feta

TIP

Ook lekker bij de barbecue!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

21 reacties

R. 9 augustus 2019 - 12:22

Dat was heerlijk!

Reply
SmaakMenutie 9 augustus 2019 - 12:25

Leuk om te horen, fijn dat de salade in de smaak viel! 🙂

Reply
Ilonka 27 mei 2020 - 17:37

Wat een heerlijk recept, dit wordt zeker een blijvertje!

Reply
SmaakMenutie 28 mei 2020 - 09:08

Leuk Ilonka!

Reply
Ans v rooij 27 mei 2020 - 20:21

Moet de bouillon warm zijn of hoeft dat niet persé!

Reply
SmaakMenutie 28 mei 2020 - 09:17

Ja dat is wel nodig! 🙂

Reply
Judy 29 mei 2020 - 00:42

Dit ga ik echt binnenkort maken! Lijkt me heerlijk! Bedankt voor het recept.

Reply
SmaakMenutie 29 mei 2020 - 12:21

Leuk Judy! Laat je ons weten of het in de smaak viel? 🙂

Reply
Judy 24 juni 2020 - 18:03

Het was heerlijk!!!! Voor herhaling vatbaar!

Reply
SmaakMenutie 25 juni 2020 - 11:00

Leuk om te horen Judy, fijn! 🙂

Reply
Anne-Marie 29 mei 2020 - 19:49

Lekkere salade! Viel bij het hele gezin in de smaak!

Reply
SmaakMenutie 30 mei 2020 - 11:46

Leuk om te horen Anne-Marie, fijn dat de salade bij iedereen in de smaak viel 🙂

Reply
Helma 2 juni 2020 - 20:28

Heerlijk! Zelfs de kids vonden het lekker

Reply
SmaakMenutie 3 juni 2020 - 14:12

Zo mogen we het horen Helma, leuk! 🙂

Reply
Joke 17 juni 2020 - 17:29

Moet je deze salade lauw eten of kun je het van te voren maken en vanuit de koelkast eten?
Lijkt me wel lekker!

Reply
SmaakMenutie 18 juni 2020 - 10:26

Hi Joke, de salade is al aardig afgekoeld als je ‘m gaat eten. Dus je kan ‘m prima van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Dan is-ie ook het lekkerst, vooral met warm weer 🙂

Reply
Judy 24 juni 2020 - 12:39

Ok ga het vandaag maken. Lekker licht eten met dit weer. Lijkt me heerlijk. Bedankt voor het recept!

Reply
SmaakMenutie 25 juni 2020 - 11:00

Inderdaad heerlijk met warm weer deze salade Judy!

Reply
Sam 27 juni 2020 - 18:02

Helaas viel deze niet zo in de smaak… misschien gewoon niet ons ding. Op naar de andere lekkere recepten!

Reply
SmaakMenutie 29 juni 2020 - 12:12

Jammer Sam! inderdaad een kwestie van smaak 🙂 Geniet van al het andere wat we op de website hebben staan!

Reply
Gee 2 juni 2024 - 12:47

Wij vinden hem heerlijk! Maken ‘m regelmatig , dit weekend weer ivm eters voor een verjaardag. Ik snij de ingrediënten dan vooraf klein en bewaar die in doosjes in de koelkast. TIP: dat kan alleen nièt met de avocado , die moet je wel op het laatst snijden want die verkleurt snel en dan ziet dat er niet meer uit. Maar verder : toppertje!

Reply