Home Voor- en tussengerechten Coquilles met zoete aardappelpuree

Coquilles met zoete aardappelpuree

en gebakken paddestoelen

door SmaakMenutie
Coquilles met zoete aardappelpuree en paddestoelen

Gegarandeerd succes

Wil je indruk maken op je familie of vrienden met een waanzinnig voorgerecht? En geen zin om uren in de keuken te staan? Maak dan deze heerlijke coquilles met zoete aardappelpuree, doorbakken paddenstoelen en teriyaki saus. Gegarandeerd een succes! En guess what, helemaal niet moeilijk om te maken. Zie het recept voor de gouden tip om je coquilles perfect te bakken.

Coquilles met zoete aardappelpuree en paddestoelen

Coquilles met zoete aardappelpuree

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.4/5
( 16 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 12 coquilles
  • 4 stengels lente-ui
  • 2 zoete aardappelen
  • 6 el kookroom
  • Nootmuskaat
  • Paddenstoelen (kies wat je lekker vindt!)
  • Teriyaki saus

Zo maak je het

  • Schil 2 (flinke) zoete aardappelen en kook ze in een laagje water in een minuut of 15 gaar. Net als gewone aardappelen zijn ze klaar als je er eenvoudig met een vork in kan prikken.
  • Terwijl de aardappelen koken kan je mooi zelf je teriyaki sausje maken. Verwarm ook de oven alvast voor op 180 graden.
  • Zet ook een koekenpan op het vuur met boter voor de paddenstoelen. Kies hier wat je lekker vindt. Wij hadden mini shiitake. De paddenstoelen bak je op middelhoog vuur tot ze mooi bruin zijn en licht knapperig (dus niet meer zompig/vochtig). Laat op laag vuur staan zodat ze warm blijven.
  • Giet de aardappelen af en voeg hier een goede scheut (circa 6 el) kookroom aan toe, een klein snufje nootmuskaat en wat zwarte peper. Stamp tot je een mooie romige puree hebt. Zet met het deksel op de pan nog even op een laag vuurtje om warm te houden.
  • Wrijf de coquilles in met olijfolie. Gebruik een grillpan (of koekenpan) en bak de coquilles op hoog vuur aan tot ze een bruin laagje hebben. Dit gaat snel (max 30 sec per kant). Leg ze in een ovenschaal en plaats nog 3 minuten in de oven.
  • Snijd een paar lente-ui in kleine ringetjes.
  • Maak het bord op door te beginnen met een beetje zoete aardappelpuree en drapeer daaromheen de paddenstoelen. Plaats op de puree 3 coquilles en besprenkel (speels) met teriyaki saus. Maak af met de lente-ui. Mmmm!

Coquilles met zoete aardappelpuree en paddestoelenCoquilles voorgerecht recept

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!