Home Erik's Asia Chinese wrap met kip en groenten

Chinese wrap met kip en groenten

door SmaakMenutie
Chinese wrap met kip en groenten

China meets Mexico

Heb je wel eens van umami gehoord? Nou dat is dus precies de smaak die oestersaus geeft aan veel Aziatische gerechten. Zo ook in deze Chinese wrap met kip en groenten!

De naam zegt het al, oestersaus wordt gemaakt van oesterextract. Maar ook sojasaus en diverse kruiden zorgen voor die typerende smaak. In dit recept gebruiken we oestersaus als marinade voor de kip, waardoor deze extra mals en smaakvol wordt. De combinatie van oestersaus met andere (Chinese) smaakmakers zoals hoisin saus en sojasaus maakt deze wraps tot een ware smaakexplosie.

Chinese wrap ingrediënten

Voorbereiding: groenten snijden en kip marineren

Terwijl de kip de oestersaus opneemt bereiden we de groenten voor. Snijd worteltjes in dunne plakjes, paprika in smalle reepjes en rode ui in halve ringen. Voeg ook sugarsnaps toe voor een extra knapperige bite. De combinatie van deze kleurrijke groenten zorgt niet alleen voor een frisse smaak, maar het ziet er ook nog eens prachtig uit.

Chinese wrap groenten

Lekker wokken

Verhit een wok op hoog vuur en bak de gemarineerde kip goudbruin. Zodra de kip gaar is, voegen we de gesneden groenten toe en wokken we alles kort op hoge temperatuur. Dit zorgt ervoor dat de groenten knapperig blijven en hun smaak behouden. Vervolgens mengen we hoisin saus, sojasaus en naar smaak een beetje sambal oelek door het geheel. De hoisin saus voegt een zoete en licht pittige touch toe, terwijl de sambal zorgt voor extra pit.

Wrap kip en groenten

Serveren in een wrap

Neem een wrap en beleg deze royaal met het gewokte kip-groentemengsel. Garneer met fijngesneden lente-ui voor. Rol de wrap stevig op en laat je verrassen door een combinatie van Chinese en Mexicaanse invloeden. Een eenvoudig, smaakvol en verrassend gerecht dat je in een handomdraai op tafel zet. Smakelijk eten!

Oosterse wrap
Chinese wrap met kip en groenten

Chinese wrap met kip en groenten

Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.7/5
( 35 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kipdijfilet
  • 200 g sugar snaps
  • 100 g wortels
  • 4 tortilla wraps
  • 2 tenen knoflook
  • 2 paprika's (rood en geel)
  • 1 rode ui
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 el oestersaus
  • 1 el hoisin saus
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sambal oelek
  • Zonnebloemolie

Zo maak je het

  • Snijd 400 g kipdijfilet in hapklare stukjes en meng grondig met 1 flinke el oestersaus. Zet even weg.
  • Snijd ondertussen 100 g worteltjes in plakjes en 2 paprika's in smalle reepjes. Snijd ook 1 rode ui in halve ringen en snijd 2 tenen knoflook fijn.
  • Neem een wok en bak de kip in 8 minuten rondom goudbruin en gaar op hoog vuur in een scheutje zonnebloemolie. Voeg de gesneden knoflook toe en schep alles even goed door elkaar.
  • Schuif de kip iets naar de zijkant van je wok en voeg nu de gesneden wortel, paprika, rode ui en de sugar snaps toe. Wok het geheel nog 4-5 minuten.
  • Voeg op het laatst 1 el hoisin saus toe samen met 1 (kleine) el sojasaus en 1 tl sambal oelek (optioneel). Vermeng alles goed en wok al omscheppend nog een minuutje mee.
  • Neem een wrap en beleg deze ruim met het mengsel. Serveer met lente-ui en voilà je eigen home-made Chinese wrap!

Chinese wrap met kip en groenten

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

8 reacties

Tessa 5 juli 2019 - 16:14

Gek op wraps! ga ik snel maken!

Reply
Jane 24 juli 2019 - 07:31

hoe komt het dat onze gekochte wraps altijd zo taai zijn… ik wil dit recept zo graag maken kunnen jullie dan een lekkere wrap opgeven die ik kan kopen. thanks bij voorbaat

Reply
SmaakMenutie 26 juli 2019 - 13:06

Hoi Jane, vaak komt dat omdat mensen een tortilla wrap opwarmen in de magnetron. Dan is ‘ie even wat zachter maar daarna wordt hij snel taai. Beste is om hem even in de oven op te warmen (150-160 graden) of (langzaam) in de koekenpan. Daarnaast wel een goede kwaliteit kiezen. Bijvoorbeeld die van La Morena. Kan je bij de AH kopen. Succes!!

Reply
Kirsten 8 april 2020 - 17:45

Hoi,

Wat is het verschil met de oestersaus premium en de gewone? De premium heb ik niet.

Groetjes Kirsten

Reply
SmaakMenutie 9 april 2020 - 10:28

Hoi Kirsten, je kan ook de gewone gebruiken hoor! 🙂

Reply
Irene 2 januari 2023 - 16:51

Ik ben dol op sojasaus, maar we eten natriumarm, vanwege mijn mans bloeddruk. Hebben jullie een tip om die sojasaus te vervangen?

Reply
SmaakMenutie 3 januari 2023 - 11:19

Ik weet dat je een zoutloze variant hebt van LKK. Anders zou ik het niet weten! Geniet ervan 🙂

Reply
Jeannette 13 september 2024 - 08:59

Wat een heerlijk recept! Dank weer!

Reply