Comfortfood met een twist
In de categorie “niet per se gezond, maar wél ontzettend lekker” hebben we vandaag een absolute favoriet: sticky chicken wrap met coleslaw.
Malse stukjes kipdijfilet in een zoet-pittige marinade, gecombineerd met een frisse, knapperige koolsalade. Het soort gerecht waar je handen vies van worden – en dat is precies de bedoeling.
Deze wraps zijn doordeweeks snel te maken, maar misstaan ook niet op een relaxte zaterdagavond met vrienden. Binnen een half uur staat er iets op tafel dat veel meer indruk maakt dan de bereidingstijd doet vermoeden.
De kip: sticky, mals en vol smaak
Het geheim van deze wraps zit voor een groot deel in de kip. We gebruiken kipdijfilet, omdat die nét wat malser blijft dan kipfilet. De marinade is simpel en super lekker, namelijk een combinatie van ketjap manis, tomatenketchup, bruine suiker, paprikapoeder, knoflookpoeder en een snuf cayennepeper (of een theelepel sambal als je wat meer pit wilt).
De kip hoeft bovendien niet uren in de marinade te liggen. Zodra alles goed gemengd is maak je ondertussen de coleslaw (of gebruik kant-en-klare) en dan kan de pan op het vuur. In zo’n 12 tot 15 minuten bakken wordt de saus langzaam stroperig en kleeft die heerlijk aan de kip. Sticky perfection!
Zelf coleslaw maken is makkelijker dan je denkt
Coleslaw is meer dan zomaar een bijgerecht. Het is fris, knapperig en een perfecte tegenhanger van de zoete kip. En zelfgemaakt is het écht stukken lekkerder dan de supermarktvariant. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig: witte kool (of spitskool), wortel, rode ui en een simpele dressing van mayonaise, witte wijnazijn citroensap en een snufje suiker. En voeg eventueel een beetje mosterd toe voor wat pit.
Het geheim? Alles zo fijn mogelijk snijden of raspen en de dressing even laten intrekken. Zo trekt de smaak goed in de kool en krijgt de salade die romige structuur die zo goed samengaat met de kip.
Opbouwen en beleggen
Zodra de kip plakkerig en goudbruin is, en de coleslaw lekker fris op smaak, is het tijd om te bouwen. Neem grote wraps (meer ruimte = meer vulling), leg er een flinke lepel coleslaw op en verdeel er een royale portie sticky chicken over.
Vouw de onderkant van de wrap naar binnen, rol hem strak op, en klaar. Of snijd hem schuin door en serveer hem opengeklapt.
Vol van smaak en zonder gedoe
Deze sticky chicken wrap met coleslaw is zo’n (comfortfood)gerecht waar alles klopt: lekker malse kip, een zoete en tikkie pittige saus, frisse crunch van de rauwkost en natuurlijk een zachte wrap die alles samenhoudt. Ideaal voor een doordeweekse maaltijd waar je weinig gedoe bij wilt, maar wél veel smaak.
O ja, en laat het keukengerei maar in de kast liggen – je hebt aan een pan, een kom en een snijplank genoeg. En het allerbelangrijkste… zorg dat je genoeg maakt. Want een tweede wrap is eigenlijk onvermijdelijk.
23 reacties
Lijkt me heerlijk…komt er geen zout aan te pas?
Nee hoor niet nodig, ketjap bevat voldoende zout 🙂
Heerlijk gerecht ga hem nu voor de 2de keer maken. Eerste keer de koolsalade zelf gemaakt en nu even kant en klare i.v.m. de tijd. Ven benieuwd.
Hoi Erik en Tim,
Een heerlijk gerecht.
Dien je bij het bakken van de kip ook olie te gebruiken of volstaat alleen de marinade?
Bij voorbaat hartelijk dank voor jullie antwoord.
Culinaire groetjes,
Manolito
Hoi Manolito, nee hoor dat is niet nodig!
Soms is lezen van de verpakking op de potjes best handig… Vandaag per ongeluk gerookt paprikapoeder gepakt i.p.v. gewoon. Gelukkig is ook nu de smaak lekker.
Hij is iets aangepast klopt dat? Ben benieuwd of ik verschil ga proeven….
Maar jullie site is echt top!
Leuk om te horen, thanks! Ja klopt we hebben ‘m iets verbeterd. Scherp 😉 Geniet ervan!