Home Brunch en lunch Broodje zalm avocado

Broodje zalm avocado

met een spiegeleitje

door SmaakMenutie
Broodje zalm avocado

Rijk belegde boterham

In de Verenigde Staten is een ‘avocado, salmon and egg breakfast’ inmiddels een klassieker geworden. En ook in Europa zien we hem steeds vaker op de kaart staan. Inmiddels hebben we hem zo vaak gegeten dat het tijd werd om zelf eens een broodje zalm avocado te maken. De basis is uiteraard een verse dik gesneden boterham met knapperige korst. Daarna is het een kwestie van opbouwen. Het eitje kan je klaarmaken zoals je zelf wil. Wij hebben vandaag gekozen voor een spiegeleitje, maar het is net zo lekker met een gepocheerd of zacht gekookt eitje. Kortom, een rijk belegde boterham met de nodige gezonde vetten. Een ideale start van de dag!

Broodje zalm avocado

Broodje avocado zalm

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 18 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 100 g gerookte zalm
  • 2 eieren
  • 2 (zuurdesem)boterhammen
  • 1 avocado
  • 1/2 citroen
  • 1/2 rode ui
  • 3 el roomkaas naturel
  • 2 el mayonaise
  • Verse bieslook
  • Handje radijs (optioneel)

Zo maak je het

  • Bak 2 spiegeleieren met behulp van een kookring om ze mooi rond te krijgen. Het kan ook zonder, dan snijd je ze op het gewenste formaat.
  • Beleg ondertussen 2 (zuurdesem) broodjes of boterhammen met een laagje roomkaas.
  • Snijd 1 avocado in schijfjes en besprenkel licht met wat citroen (of limoen)sap en plaats op het brood. Bestrooi de avocado met een snuf peper en (zee)zout. Voeg ook wat gesneden rode ui toe.
  • Beleg vervolgens met gerookte zalm en een dun laagje mayonaise. Voeg optioneel ook wat dungesneden radijs toe.
  • Plaats het spiegeleitje op de zalm en bestrooi met een snuf peper en zout. Maak af met wat fijngehakte bieslook. 

Broodje zalm receptBroodje zalm avocadoBroodje gerookte zalmBroodje zalm ei

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

1 reactie

Wilfried 21 augustus 2024 - 12:47

Wat een heerlijk recept, reeds verschillende keren gemaakt. Vandaag heb ik dit gemaakt met een groene paprika in reepjes gesneden met de mandoline, lichtjes voorbakken en daarin roereitjes bakken. Dit omdat ik geen radijsjes had. Was zeer lekker.

Reply