8,K
Kei lekker
Vroeger had ik een Brabantse collega die altijd echte Brabantse worstenbroodjes trakteerde van de lokale bakker. Kei lekker vond ik ze. Ik dacht altijd dat het heel moeilijk was om te maken, maar wat blijkt, het is hartstikke makkelijk. Eet ze lekker warm met een beetje grove mosterd. En ook nog eens kidsproof. Dit recept is voldoende voor 15 worstenbroodjes.
28 reacties
Kan ik recepten niet bewaren/opslaan ????
Nee helaas (nog) niet!
Natuurlijk kun je recepten opslaan op je mobiele tel. Dat doe ik ook en maak dan verschillende pagina’s aan, zoals..worstenbrood…
Ik geloof dat Karel bedoeld om de recepten op te slaan binnen een ‘mijn-omgeving’. Dat kan (nog) niet. Maar jouw manier is ook zeker een oplossing!
wat geniet ik van jullie recepten ik heb er al
verschillende gemaakt en ze zijn allemaal
heerlijk de recepten zijn heel duidelijk uitgelegd
met foto,s erbij super elke dag kijk ik weer
voor inspiratie dank jullie wel
Wat leuk om te horen, dankjewel Wil! Dat is precies wat we voor ogen hebben met onze recepten 🙂 Geniet ervan!
Ik mis het zout, daardoor waren ze flauw, ook gehakt mag wel wat meer kruidiger
Wij vonden zout niet nodig, gezien de hoeveelheid kruiden. Maar voeg het vooral de volgende keer toe Agnes! 🙂
Mooi recept!
We zijn maar met zen 2e, en bezoek mag even niet.
Kan ik de worsten broodjes ook invriezen?
Ja hoor Maarten, dat kan! Geniet ervan met z’n 2-en 🙂
Heerlijke worstenbroodjes gemaakt volgens jullie recept, 100 gr meer gehakt gebruikt. Bedankt voor de duidelijke uitleg! Ze zijn geslaagd!
Fijn dat ze gelukt zijn Yvonne! 🙂
Super lekker! Veel complimenten op gehad. Ik doe alleen wel het gehakt met 1 el gewoon paneermeel en 3 el kruiden paneermeel. Net iets meer smaak. Heb al veel gerechten van jullie gemaakt, veel Indische. Echt super lekker! Thx! 😘
Leuk om te horen Marlieke dat onze recepten in de smaak vallen 🙂
Dag dag, bij ons kwam het vet onder uit de worstenbroodjes gedrupt. We hadden half om half gekruid gehakt gebruikt. Heeft u een tip of een idee was er mis is gegaan? Alvast bedankt. Groet Jorrit.
Hoi Jorrit, waarschijnlijk was de vulling dan te nat of het gehakt te vet. Hopelijk was de smaak wel goed!
Koop kwaliteitsgehakt van de slager en niet de goedkope meuk van de supermarkt met idd teveel water en vet.
Moet het deeg veel rijzen? Staat al 20 minuten, maar zie weinig verschil
Nee hoor hoeft niet mega veel te rijzen (wel iets)
Hoi hoi
Bij mij komt ook vet onder het worstenbroodje vandaan.
En heb gewoon half om half gehakt.
Hi Serina, ik vrees dat het gehakt dan toch nog onvoldoende stevig is. Je zou volgende keer extra paneermeel kunnen gebruiken. Succes!
Helaas lukt het deeg totaal niet bij ons…. zeker 20 minuten flink kneden maar het blijft een slappe plakkerige substantie… tips?
Wat vervelend! Voeg dan stapsgewijs extra bloem toe totdat het deeg niet meer plakkerig is. Succes!
Gebruiken jullie gezouten of ongezouten roomboter?
Ongezouten Anke!
Als je ze wil in vriezen, moet je ze eerst bakken in de oven, of kan dat ongemakken
Eerst afbakken en dan invriezen Lies! Als je ze gaat eten dan ontdooien en even opwarmen in de oven. Enjoy! 🙂
Ik lees dat bij sommige mensen het deeg plakkerig en onhandelbaar is. Dit komt doordat u alle ingrediënten tegelijk toevoegd. Het bloem moet met het water ( of melk ) gekneed worden als dit helemaal doorgekneed is pas de roomboter in kleine deeltjes toevoegen. Dit is een wereld van verschil … succes met bakken