Nederlands tintje
Weer zo’n wereldgerecht wat je vast wel kent van de bekende pakjes uit de supermarkt. Wij maken vandaag de échte Zuid-Afrikaanse. Die is net even anders maar wel veel lekkerder dan de ‘kant-en-klare’. Wist je trouwens dat dit gerecht een Nederlands tintje heeft? Al in de 17e eeuw namen de Nederlanders een soortgelijk recept mee naar de Kaap in Zuid-Afrika tijdens de VOC-periode. Zij wisten namelijk toen al hoe je een lekkere kerrieschotel moest maken. Destijds werd overigens vooral varkensvlees of schapenvlees gebruikt. Wij gebruiken rundergehakt, maar je kan ook lamsgehakt gebruiken. Voeg trouwens gerust nog een fijn gesneden appeltje toe. Okee, aan de slag!
42 reacties
Gemaakt samen met mn dochter en goedgekeurd door mn vrouw. 🙂 hebben smakelijk gegeten! We gaan nog wat recepten hier proberen.
Dank jullie wel!
Dit is zó ontzettend lekker!
Enig idee wat de voedingswaarden zijn? Misschien handig om bij recepten te zetten.
Echt een heel goed recept voor bobotie, gemaakt voor mijn klantjes in de wijk. En natuurlijk zelf gegeten! Dank!