Snelle variant
Vandaag maken we een snelle variant van de Vietnamese beef pho. Binnen een uurtje staat-ie op tafel namelijk. En dat is toch beduidend sneller dan de 2 dagen die het ‘originele’ recept aan tijd vergt. De traditionele beef pho is nogal bewerkelijk omdat de Vietnamezen héél langzaam de bouillon trekken en vaak het vlees hierin langzaam meegaren. Maar goed. Daar hebben wij nu net even geen tijd voor. En jij vermoedelijk ook niet. Dus wij maken een snellere variant die heus niet onder doet voor zijn traditionele broertje.
Met een beetje mazzel heb je een hoop van de ingrediënten bovendien nog in je kastje liggen van het kerstdiner. Want bij ons blijven ingrediënten als kaneelstokjes, kruidnagel en steranijs meestal maanden onaangetast liggen. Verder heb je niet zo gek veel nodig. Behalve dan nog een lekker stukje biefstuk en wat groenten. Wat wel een vereiste is bij dit recept is hoisinsaus en sriracha. Dat is namelijk essentieel als extra smaakmaker die je – naar smaak – toevoegt aan je soep. Houd je van spicy? Neem dan een flinke lepel. Liever wat milder? Dan neem je extra limoen met wat meer hoisinsaus. Nog één leuk weetje, de biefstuk gaart vanzelf in de kokendhete soep. Je hoeft hem dus alleen maar in dunne reepjes te snijden. Aan de slag!
7 reacties
Dag Tim & Erik, dit recept lijkt me heerlijk en ik wil dit graag komend weekend maken. Maar, ik vroeg me af: hoeveel zijn 2 plakjes gember, qua gewicht of doorsnee, of mogelijk theelepels? En kan het zijn dat de ui (bullet 5) in de ingedrientenlijst is weggevallen?
Hoi Marcel, leuk dat je de beef pho gaat maken! Wij hebben een stukje verse gember gekocht (bij de supermarkt) en 2 plakjes gesneden van circa een halve centimeter. Voor wat betreft de ui, dat zijn de sjalotten. Heb het al even aangepast, thanks voor je oplettendheid! Eet smakelijk alvast 🙂
Dag Tim en Erik: bedankt voor het delen van dit recept en ook voor jullie (snelle) reactie op mijn vraag. Komend weekend kan ik hiermee lekker aan de gang…:-)
Groet,
Marcel
Er mist een ingredient, basil. Je moet wat verse basil blaadjes samen met de coriander aan de soep toevoegen naar smaak net voor je toe tast
Hi Tim & Erik,
Van de week dit recept uitgeprobeerd, en dat was prima bevallen! Knap hoe intens van smaak jullie de soep weten te krijgen (zonder dat het 2 dagen duurt).
Dit was mijn eerste “probeersel” van jullie website, op naar de volgende :-)!
Groeten Robbert
Leuk om te horen Robbert, fijn dat ons recept in de smaak viel! 🙂
Wat een fantastisch recept. Ben hier zo bij mee, dank!