Lekker op z’n Hollands
Onze collega foodblogger Charlotte de Jong van Charlie’s Kitchen heeft een kakelvers kookboek uitgebracht. En uiteraard willen wij maar al te graag iets maken uit deze energie-balansbijbel met 70 voedzame recepten die binnen een half uur op tafel staan. Ons oog viel op een heerlijke aardappelschotel met chorizo, tomaat, courgette en paprika. ‘Lekker op z’n Hollands aan de aardappels’ zoals ze zelf zegt in haar intro. En het is overigens een fabel dat de aardappel een dikmaker is, ze zijn juist super gezond omdat ze rijk zijn aan vitamine B. En Charlotte kan dat als voedingsdeskundige weten 😉 De schotel maken we af met wat geraspte kaas en vervolgens doet de oven het meeste werk!
21 reacties
Ik heb het een aantal keren gemaakt voor kennissen en ze vinden het ook heel erg lekker. Ik maak het denk ik niet vaak genoeg, want nu wil ze het recept hebben. Ik woon in de US, dus nu eerst vertalen. Yummy 😋
Kan ik ook blokjes rauwe aardappel erbij hutselen ? En ik heb chorizo worstjes ipv gehakt , zou ik die moeten voorbakken of ook erdoorheen hutselen? Thanks alvast
Zou de aardappeltjes wel even voorkoken en de chorizo worstjes kan je inderdaad meebakken. Echter hebben we dit zelf niet eerder geprobeerd, dus het is een kwestie van uitproberen 🙂
Kan deze ovenschotel ook in de vriezer en daarna in de overn?
Door de verse ingrediënten is dat niet aan te raden.
Ik heb het gisteren gemaakt en het was heerlijk!
Zou je een extra schotel kunnen maken en invriezen?
Het kan wel denk ik, maar vers is wel het allerlekkerste 😉
Gisteren gemaakt voor 5 personen. Heerlijk was het net als vele andere recepten van jullie👍🏼
Dank jullie wel