Home Hoofdgerechten Quiche met brie en asperges

Quiche met brie en asperges

door SmaakMenutie
Quiche met brie en asperges

Quiche eens vegetarisch

Eigenlijk maken wij altijd quiches met vis of vlees, maar omdat een vriendin van ons vegetariër is werd het wel eens tijd om een vegetarische variant te maken. En zo geschiedde afgelopen oudejaarsavond. En omdat deze zo goed in de smaak viel mocht deze niet ontbreken op de site natuurlijk.

“Je hoeft ‘m alleen maar op het moment suprême in de oven te schuiven om deze lekkernij weer even op te warmen”

Vooral de brie geeft deze quiche zijn heerlijke pittige bite. Een quiche is sowieso ideaal om te maken op gelegenheden als deze, gezien je het ruim van te voren al kan maken. Je hoeft ‘m alleen maar op het moment suprême in de oven te schuiven om deze lekkernij weer even op te warmen. En als je nog wat over hebt, is-ie ook heerlijk de volgende dag als lunch. Overigens kan je in plaats van asperges ook bijvoorbeeld kiezen voor broccoli. En houd je van echt uitgesproken kazen? Vervang de brie dan eens voor blauwe kaas. Wil je meer groenten? Voeg gerust wat gebakken champignons toe!

Quiche met brie en asperges

Quiche met brie en asperges

Personen: 4-6 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 37 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 350 g groene asperges
  • 150 g brie
  • 125 g crème fraîche
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 6 plakjes hartig taartdeeg
  • 5 eieren
  • 1 el scherpe mosterd
  • 1 el honing
  • 1 el bloem
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde basilicum

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180-190 graden.
  • Kook de asperges 4-6 minuten in een ruime pan met water en laat uitlekken op een theedoek.
  • Kluts met een garde ondertussen 125 g crème fraîche (1 bakje) los samen met 1-2 el scherpe mosterd, 1 tl gedroogde tijm, 1 tl gedroogde basilicum en een flinke snuf zout en peper.
  • Kluts er vervolgens 5 eieren door samen met 1 el bloem en 30 g geraspte Parmezaanse kaas.
  • Bekleed een quichevorm (ongeveer 26 cm) met bakpapier en verdeel 6 plakjes hartig taartdeeg over de bodem en prik gaatjes in het deeg.
  • Verdeel de asperges samen met 150 g (room)brie over de bodem van de schaal en schenk het eimengsel over het geheel. Besprenkel tot slot eventueel met wat honing.
  • Plaats 30-35 minuten in de voorverwarmde oven en klaar is kees!

Quiche ingrediënten Vegetarische quiche recept Quiche oven Quiche met brie Vegetarische quiche

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

13 reacties

jelly 27 juni 2023 - 17:26

kun je de quiche invriezen?

Reply
SmaakMenutie 29 juni 2023 - 11:23

Over het algemeen wordt deze quiche er niet lekkerder op als je ‘m invriest, ontdooit en dan weer opwarmt Jelly! Wij zouden het dus niet doen

Reply
Hanny Deen 29 mei 2023 - 16:08

Gemaakt natuurlijk met de witte asperges.
En wat knoflook erbij
Nog niet gegeten. Staat klaar om te bakken en straks te eten met onze gasten. Spannend.
Ben benieuwd.

Reply
Sikko 12 mei 2023 - 19:53

Vanavond gegeten met broccoli. Iedereen vond het lekker. Zelf houd ik meer van iets meer hartige taart. Maar ja, het moest vega, dus zonder bijv. een lekker gebakken spekje enz. erin. Ik had een beetje deeg over, daarmee bovenzijde afgedekt a la kip in de hoed. Afgesmeerd met melk. Maar hoe kan ik de taart een beetje hartiger maken?

Reply
SmaakMenutie 26 mei 2023 - 10:43

Goed idee om het af te dekken met het overgebleven deeg Sikko! Het is al een hartige taart, maar als je vlees mist zou je kunnen kiezen voor een vegetarische vleesvervanger 🙂

Reply
1 2