14,5K
Zo klaar
Dit gerecht is echt ideaal. Naast dat iedereen het heerlijk vindt doet de oven namelijk het meeste werk! Heb je een grote ovenschaal, dan kan dit recept eenvoudig verdubbelen voor als je veel eters verwacht. Terwijl jij bezig bent met het vermaken van de gasten, staat het vlees heerlijk te garen in de keuken. En het hoeft maar 20 minuutjes in de oven!
46 reacties
Erg lekker, volgende keer wat meer champignons (we gebruikten grotchampignons) en wat korter in de oven. De varkenshaas was nu een klein tikkie droog.
Fijn dat het in de smaak viel! Afhankelijk van de dikte van het vlees of het wellicht wat langer of korter in de oven moet
Wat ik heb gedaan is wel het recept maar het varkenshaasje even in plastic folie met het spek gerold zodat er een worst ontstaat nu is het overal even dik en het over al even gaar is gaat zo de oven in . Ik heb het haasje niet voorgebraden anders word het zo droog
Slim Greet! 🙂
Was erg lekker! Ik merkte alleen dat er heel veel vocht in de ovenschaal zat toen het gerecht klaar was. Heb ik iets verkeerd gedaan?
Hoi Eugenie, fijn dat het in de smaak viel! Wellicht waren de champignons niet voldoende doorbakken?
Ik heb nog nooit zo’n lekker varkenshaasje gegeten.
Ik ben juist heel royaal geweest met de mosterd. En daar heb ik geen spijt van.
Wat een groot compliment Ans, dankjewel! Fijn dat het varkenshaasje in de smaak viel 🙂
Eén jaar na dato, maar toch… Voor toekomstige lezers:
Ik heb dit gerecht vanavond ook gemaakt. Ik heb mijn varkenshaas bij de Plus Supermarkt gehaald, en naar nu blijkt, worden deze varkenshaasjes opgespoten met water. Wellicht komt het hier door. Ik kan me niet voorstellen dat dat komt door het niet voldoende doorbakken van de champignons. Zoveel vocht bevatten champignons namelijk niet.
Verder ben ik een beetje speels geweest. In plaats van aan ajuintje heb ik een halve rode paprika gebruikt. De mosterd heb ik weggelaten (ieuw!).
Al met al een goede en smakelijke eerste poging! Volgende keer betaal ik liever iets meer voor een goede varkenshaas van de slager.
Zou inderdaad goed kunnen Remco! Daarom heeft vlees van de slager ook onze voorkeur. Fijn om te horen het recept in de smaak viel 🙂
Ik wil dit recept maken met nieuwjaar,maar zou daar graag een lekker sausje bijdoen, enig idee wat dat zou kunnen zijnde
Leuk Tania! Ik zou dan kiezen voor bijvoorbeeld cranberrysaus of champignonroomsaus. Geniet ervan!
Heb je wellicht de zogenaamde “culinaire” variant ipv naturel gekocht. Ingespoten met water, zoutoplossing en aroma’s.
Maar goed, idd beter bij de slager halen
Kan ik dit recept, tot dat het in de oven gaat, een dag van te voren klaarmaken? En de volgende dag in de oven zetten?
Hi Hilde, ja hoor dat kan! Goed afdekken en zorgen dat het spek om het varkenshaasje blijft zitten (eventueel met een prikker erin). Eet smakelijk alvast!
Dit recept gemaakt met de kerst. We hebben gesmuld! Dank voor het recept!
Dit ga ik volgende week maken, wat een super goed recept mmmmmmmmm. Bedankt boys voor al jullie lekkere recepten.
Groet Henny
Lekker Henny, geniet ervan! 🙂
Kan ik dit ook met zeeuws spek maken.
Groetjes Henny
Ik heb het toch met katenspek gemaakt. Wauwwwww wat heerlijk recept.
Wij hebben er enorm van genoten staat zeker in onze 10 tienvan jullie, mijn man at zijn vingers er bijna van op ha haha. Zei een heerlijk recept.
Morgen jullie recept Indische bami goreng familie recept, zal zeker ook weer smullen worden.
Nogmaals bedankt voor alle lekkere recepten en ga vooral alles doorsturen.
Fijn dat het met katenspek in de smaak viel Henny! Leuk om te horen 🙂 Met Zeeuws spek had het inderdaad ook gekund hoor, dat is vet genoeg. Geniet vanavond van de bami goreng!
Heerlijk recept voor kerst met varkenshaas!
Bedankt voor jullie reactie.
Gisteren de bami goreng gemaakt de hoeveelheden gehouden zodat onze buurman boven er ook van kon genieten. Het was SUPER lekker, ook deze komt weer in ons top 10 lijstje.
Wat leuk Henny! Fijn dat nog meer mensen er van kunnen genieten 🙂
Hebben jullie een alternatief voor de champignons?
Verder ben ik superblij met jullie heerlijke recepten. Top mannen. Ga vooral zo door.
Groetjes van Daisy
Hoi Daisy, als je geen champignons lust kan je achterwege laten en er lekker een andere groente bij eten hoor! Leuk trouwens dat je zo enthousiast bent over onze recepten 🙂
Gisteren deze schotel gemaakt. I.p.v. mosterd kruidenroomkaas gebruikt en het was super lekker. Ik ga het zeker nog een keer maken. Top!!!
Wat leuk en origineel om kruidenroomkaas te gebruiken Ingrid! Klinkt heerlijk. Fijn dat het in de smaak viel! 🙂
Mijn schoonvader heeft dit gemaakt met de kerst, wat was het heerlijk! Morgen sta ik zelf in de keuken om dit te maken, wij zijn fan!
Leuk om te horen dat je enthousiast bent geraakt door je schoonvader Maroussia! Geniet ervan morgen 🙂
Ik vraag me af wat jullie hierbij eten. Rijst? Aardappelen? Extra groente?
Ja kan allemaal Ada! Maar wat dacht je bijvoorbeeld van frietjes, ook lekker 🙂
Vanavond weer voor de 3de keer gegeten, het is en blijft een geweldig recept en ook makkelijk te maken. Lekker met frietjes erbij.
Het blijft het een van de lieveling recepten van mijn man.
Groet Henny
Zo dat is leuk om te horen! Fijn dat jullie van het recept genieten Henny 🙂
Ooh wauw. Wat is dit lekker. Wij hebben het niet met mosterd gedaan. Maar met kruidenkaas. En karstanjechampions. Lekker gebakken aardappeltjes erbij. Smullen maar. Voor herhaling vatbaar. Dank je wel
Was heerlijk, thx. Tijm was een fraaie smaakversterker.
Yes!!! Dit gaat ‘m worden met kerst!!!! Altijd zo blij met jullie fijne recepten!
Ook weer een top recept!! Heerlijk zeg.. met kerst 🎄 ook op tafel..
Vorig jaar met kerst, en nu weer samen met nog ander vlees. Wat was het heerlijk en zo makkelijk. Maar mijn vraag is hoe lang van te voren kun je het klaarmaken?
Wat leuk Trudy! Ik zou het niet te lang van tevoren klaarmaken (lees: zo kort mogelijk als kan), gezien dat wel het allerlekkerst is. Geniet er (weer) van 🙂
Ik heb dit recept met kerst gemaakt en het viel in de smaak bij mijn gasten! Ik had er wel verse sperziebonen en een aardappelkaas gratin bij gedaan om het compleet te maken. Als saus heb ik verse room/knoflook/lenteui sausje gemaakt wat heerlijk was in combi met de varkenshaas EN de sperziebonen. Voor het champignonsmengsel heb ik wel 2 eetlepels ketjap toegevoegd. Heerlijk!
Kan ik ipv spek ook rauwe ham gebruiken?
Zou ik persoonlijk niet doen, denk dat het sneller uitdroogt!
Ik wil dit recept graag voor 12 personen maken .
Kan ik het ook los op een hele bakplaat maken i.p.v in een ovenschaal ?
Al vaak genoten van jullie fijne recepten !
Leuk om te horen! Los op een hele bakplaat kan ook prima hoor. Geniet ervan!
Vandaag dit gerecht klaargemaakt! Het was werkelijk superlekker! Iedereen heeft ervan zitten smullen! Topgerecht!