Weekendbrunch
Als we in het weekend wat meer tijd hebben, maken we graag een uitgebreide brunch. Niks lekkerders dan een tafel vol heerlijkheden om de dag goed te beginnen. Uiteraard met een krantje en cappuccino.
We maakten als eens eerder de perfecte American Pancakes. Maar vandaag gaan we voor een verantwoorde variant. En guess what, deze doet niets onder voor z’n originele zusje. Ideaal voor een koolhydraatarm (low-carb) of een glutenvrij dieet. En om de brunch low-carb te houden, serveren we er een koolhydraatarme siroop bij. Maar heb jij liever honing, stroop of maple syrup, kies dan lekker daarvoor. Of natuurlijk met (vers) zomerfruit of banaan. Ook heerlijk met kaneel trouwens. Kortom, superlekker en klaar binnen 20 minuutjes. Ideaal voor je weekendbrunch deze week!
11 reacties
Kan je ook skyr (ah of arla) gebruiken voor de lowcarb pancakes?
Ja hoor dat kan heel goed!
Kun je op bv kokos of bananenmeel gebruikrn
Hoi Ben, ja hoor we denken het wel!
Hoeveel calorieen zitten er in 1 pancake?
Hi Wiebe, per 100 gr: 659 kcal amandelmeel + 233 kcal bakpoeder + 220 kcal kwark + 220 kcal (= 2 eieren)
Hoeveel net carbs in 1 pancake?
Ik had stevia poeder gehaald voor dit gerecht, las pas later dat vloeibare stevia wordt aanbevolen. Maakt dit een groot verschil? Ik vond de pannekoekjes net iets te droog.
Misschien dat de vloeibare stevia het net iets minder droog maakt Wiebe
Ja Tim en Erik, zou je deze pancakes ook in kunnen vriezen? Nou ja, dat sowieso natuurlijk, maar zijn ze ook nog lekker als je ze eenmaal ontdooid weer even in een pannetje opwarmt? Ooit uitgeprobeerd?
Oei, nee dat zouden wij niet doen. Vers is het allerlekkerst 🙂