Koekje erbij?
Onlangs aten wij bij mijn zus de allerlekkerste koekjes die we in tijden gegeten hebben: limoenkoekjes met witte chocolade. Super frisse knapperige koekjes met een dun laagje witte chocolade. Klinkt heerlijk toch. En aangezien het ons niet lukt om daar maar één koekje van te nemen, leek het ons wel een goed idee om een ietwat gezondere variant te maken hiervan. Zo vervangen we de gewone kristalsuiker voor kokosbloesemsuiker. Kokosbloesemsuiker wordt geproduceerd van het zoete waterige voedzame sap dat uit de bloesemknoppen van de kokosboom sijpelt en achterblijft na verdamping. Een heel gezond alternatief voor normale suiker en uitstekend te gebruiken voor het bakken van koekjes!
Daarnaast gebruiken we in plaats van alleen maar bloem ook een deel amandelmeel. Ideaal voor mensen met een glutenallergie. Dat voordeel is gelijk ook een nadeel, want door het gebrek aan gluten zal het deeg niet optimaal rijzen. De oplossing als je alléén maar amandelmeel gebruikt, is om extra bakpoeder toe te voegen. Wij kiezen echter voor een 50/50 verdeling en combineren het met gewoon tarwebloem. Het resultaat is een licht verteerbaar koekje met gezonde(re) vetten en relatief weinig koolhydraten.
Om het koekje af te maken dippen we de koekjes in een laagje gesmolten organic chocolade van Meybona. We kiezen voor dark cacao nibs. Deze chocolade is dankzij het hoge percentage aan cacao een stuk gezonder dan gewone chocolade. Of kies voor een van de vele andere smaken uit het assortiment. It’s up to you!
4 reacties
Ziet er lekker uit! Maar ik ben eigenlijk ook wel nieuwsgierig naar het recept van de koekjes van jouw zus. Komt die ook een keer online?
Dankjewel Monique! Haha dat waren niet zelf gemaakte koekjes 🙂
Heb het even opgezocht, het waren Lemon melts koekjes van Island bakery 🙂
Heerlijk fris koekje. Met de chocoladetopping moet ik nog wel oefenen.