Home Vegetarisch Vegetarische ‘beef’ Wellington

Vegetarische ‘beef’ Wellington

met champignons, spinazie en blauwe kaas

door SmaakMenutie
Vegetarische beef Wellington met champignons

Je mist geen seconde het vlees

Een heerlijke vegetarische versie van de klassieke beef Wellington! In deze Wellington mis je geen seconde het vlees. Heerlijk gevuld met onder meer kastanje champignons, spinazie, gekarameliseerde ui, blauwe kaas, walnoten en tijm.

Vegetarische beef Wellington met champignons

Vegetarische 'beef' Wellington met champignons

Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 3.8/5
( 174 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kastanjechampignons
  • 400 g verse spinazie
  • 125 g blauwe kaas
  • 50 g walnoten
  • 20 g paneermeel
  • 100 ml witte wijn (of 100 ml extra water)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 groentebouillon blokje
  • 1 ei
  • Takjes verse tijm

Zo maak je het

  • Fruit 1 gesnipperde rode ui en 3 tenen fijngesneden knoflook in een klont boter.
  • Voeg na 2 minuten 100 ml witte wijn, 100 ml water en een bouillonblokje toe. Laat op halfhoog vuur 15 minuten pruttelen.
  • Snijd ondertussen de champignons fijn en bak in een klont boter in 10 minuten bruin (tot het vocht is verdampt).
  • Voeg de champignons toe aan het ui-knoflookmengsel. Als het goed is, is een groot deel van het vocht verdampt. Voeg ook de blaadjes van een paar takjes tijm toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Roerbak ondertussen 400 g spinazie circa 4 minuten tot het geslonken is. Afspoelen met koud water, bestrooien met zout en peper en goed uitlekken (vocht eruit knijpen).
  • Meng 50 g fijngemalen walnoten en 20 g paneermeel door het champignon-mengsel zodat het geheel wat bindt. Voeg naar smaak extra zout en peper toe.
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Verdeel in het midden eerst de spinazie, dan de champignons en vervolgens de verbrokkelde blauwe kaas. Vouw goed dicht en bestrijk met eigeel. Plaats circa 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Ingrediënten vegetarische Wellington Vegetarische beef Wellington Vegetarische Wellington vulling Vegetarische Wellington recept Vegetarisch hoofdgerecht Kerst Vegetarische Wellington

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

51 reacties

Sandra 30 december 2024 - 12:43

nog even voor de zekerheid: is het bij (voor)bereiding van de Beef Wellington beter het gerecht

– 1) tot het afbakken voor te bereiden en bij gebruik in de oven te stoppen
of
– 2) het helemaal te maken, inclusief het bakken, en dan op te warmen?

Vast veel dank voor jullie hulp,
Sandra

Reply
SmaakMenutie 30 december 2024 - 13:46

De 2e! Maar ik moet wel zeggen dat vers maken wel het allerlekkerst is. Geniet ervan!

Reply
Philippe 30 december 2024 - 12:07

Tweede kerstdag klaar gemaakt voor een vegetarisch koppel en wij als vlees eters er ook van genoten . Een heerlijk gerecht . Bedankt .

Reply
Wouter 27 november 2024 - 15:30

Wat voor wijn zou goed bij dit gerecht passen? Hebben jullie specifieke aanraders?
Alvast bedankt!

Reply
SmaakMenutie 29 november 2024 - 11:15

Hoi Wouter, ik heb het even aan een bevriende wijnkenner gevraagd en hij adviseert om een wijn te nemen die op hout heeft gelegen, minimaal 6 maanden. Qua druif… Malbec, Cabernet Sauvignon, Tempranillo (Rioja) of een Barbera (maar dan wel superiore). Hopelijk heb je hier wat aan!

Reply
Monica 13 oktober 2024 - 19:41

Ik heb hem een keer gemaakt als hoofdgerecht voor 2 personen, hadden we meer dan genoeg aan (rest bewaard) We vonden hem heerlijk! Nu wil ik hem ook weer maken voor 4 personen met een bijgerecht. Een ander advies voor bijgerecht behalve frietjes of gebakken aardappeltjes?

Reply
SmaakMenutie 15 oktober 2024 - 12:15

Leuk om te horen! Volgende keer zou je het kunnen combineren met een lekkere frisse salade bijvoorbeeld. Denk aan Waldorf of deze little gem schuitjes 🙂

Reply
Janny Bos 20 december 2023 - 11:48

Ha mannen, ik vind dit een superleuk en lekker recept en zou het met Kerst willen serveren, edoch mijn zoon lust geen paddestoelen… Wat lijkt jullie een goede vervanging?

groet,
Janny

Reply
SmaakMenutie 21 december 2023 - 10:03

Oei, dat zouden we eigenlijk niet weten. Het is een wezenlijk onderdeel en zorgt ook voor binding. Misschien dat aubergine zou kunnen maar daar durven we geen garantie op te geven 🙂

Reply
1 3 4 5