Home Hoofdgerechten Enchiladas met kip

Enchiladas met kip

Mexicaanse gevulde tortilla wraps

door SmaakMenutie
Enchiladas met kip

Doordeweekse dag

Iedereen kent ze waarschijnlijk wel, de pakjes en zakjes met kruiden voor allerlei wereldgerechten. Maar wist je dat je heel eenvoudig zelf je kruidenmix kunt maken voor deze Mexicaanse klassieker? Bovendien zet je de enchiladas met kip in een handomdraai op tafel en is het een ideaal gerecht voor een drukke doordeweekse dag. Eerder maakten we al enchiladas met gehakt, maar deze versie is minstens zo lekker. De vulling is voldoende voor 8 goedgevulde medium tortilla wraps.

Enchiladas met kip

Enchiladas met kip

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 70 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 50 g geraspte kaas (pittig)
  • 300 ml tomaten passata
  • 8 tortilla wraps medium
  • 2 paprika's
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bosje lente-ui
  • 1/2 kippenbouillon blokje
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl cayennepeper
  • Sweet chilisaus (optioneel)
  • Olijfolie

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 190 graden.
  • Snijd 400 g kipfilet in hapklare stukken, snipper 2 sjalotten en snijd 2 tenen knoflook fijn. Bak de kipfilet in een flinke scheut olijfolie in 8-10 minuten rondom gaar. Voeg halverwege de sjalot en knoflook toe. 
  • Snijd ondertussen 2 grote paprika's in kleine blokjes.
  • Maak een kruidenmix van 1 flinke tl gedroogde oregano, 1 ruime tl gemalen komijnzaad en 1-2 tl cayennepeper. Voeg de kruidenmix toe aan de kip en meng gronding.
  • Schenk 300 ml tomaten passata toe aan het geheel samen met een 1/2 verkruimeld kippenbouillon blokje en 1 flinke el bruine suiker. Meng grondig en voeg nu ook de paprikablokjes toe. Verwarm nog even kort mee en zet het vuur uit.
  • Vul 6-8 medium tortilla wraps en bestrooi met 50 g geraspte kaas. Zet de ovenschaal 20-25 minuten in de oven. Serveer met gesneden lente-ui en eventueel sweet chilisaus.

Enchiladas receptEnchiladas kip receptMexicaanse enchilada'sEnchiladas met kipEnchiladas

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

9 reacties

Michelle 9 juni 2020 - 08:48

Dit was echt zo lekker!! De wrap werd bij mij een beetje knapperig in de oven, dat was verrassend lekker haha. Ik ga dit receptje zeker vaker maken 🙂

Reply
Erik 20 juni 2020 - 09:34

Dit gerecht gister gemaakt en zeer in de smaak gevallen en voor herhaling vatbaar!
Wat een heerlijke gerechten hebben jullie op de site staan!

Iedere keer weer een feestje!

Reply
Ayse 2 februari 2021 - 17:56

Dit gerecht zojuist gemaakt. Het is weer een heerlijk gerecht heren! Zoveel smaakvoller dan uit een pakje. Ik ben echt zo blij met jullie site!

Reply
Armin 30 september 2021 - 09:04

Gisteren gemaakt. Ik had al mijn eigen recept voor enchilada’s en ben een beetje aan het combineren gegaan. De inhoud was hetzelfde als jullie recept, behalve de komijn (als ik dat alleen al ruik ….. ) en ik heb een beetje sambal toegevoegd. Die passata erbij was geheel nieuw voor mij: WAT heerlijk erbij!!
Na het oprollen heb ik de buitenkanten ingesmeerd met een mengsel van chunky salsa van santa Maria met klein bekertje crème fraiche. Daar bovenop de lente-ui en de kaas. Ik was benieuwd naar het resultaat: zóóóóóóóóóó lekker. Deze combinatie blijft in mijn receptenboek. Bedankt voor het recept weer mannen.

Reply
Marga Barendregt Kort 29 april 2023 - 19:36

Ik heb dit recept vandaag gemaakt. Het was heerlijk, ga het zeker vaker maken. zelfs m’n man vond het lekker.

Reply
Anja Verbakel 5 april 2024 - 09:36

Kan ik dit recept ook smiddags maken en later pas in de oven doen?
En welke pittige kaas gebruiken jullie?

Reply
SmaakMenutie 5 april 2024 - 10:24

Nee dat zou ik niet doen, dat wordt er niet lekkerder op. Eigenlijk maakt het niet uit welke kaas je gebruikt, als het maar een beetje pit heeft. Zie bijvoorbeeld het winkelmandje onder de ingrediënten 🙂

Reply
Rianne 4 september 2024 - 09:53

Een heerlijk recept, voor herhaling vatbaar

Reply
Cocina Liduina 27 oktober 2024 - 12:31

De saus kan je wel van te voren maken . En dan de tortilla’s vullen vlak voor ze in de oven gaan .

Reply