4,3K
Eens wat anders
Weer eens wat anders dan de klassieke aspergegerechten zijn deze asperges met ansjovis, zongedroogde tomaten en verse bieslook. Leuk om in een schaal te serveren als (onderdeel van) het voorgerecht. Of voeg wat pasta toe en je hebt een heerlijk hoofdgerecht!
4 reacties
Hoi Tim en Erik, heb me pas kort geleden bij jullie aangemeld en mijn oog viel gelijk op de combinatie asperges met ansjovis. Die sprak me wel aan, dus heb ik het gelijk geprobeerd. Het smaakte uitstekend en is zeer zeker voor herhaling vatbaar. Helaas moest ik de witte asperges vervangen door groene maar dat smaakt ook geweldig. Had alleen maar groene in huis. Maar zeker ook een aanrader met groene asperges. Margreet
Nou wat leuk om te horen Margreet! Fijn dat het met groene asperges ook lekker was. Dat is goed om te weten, dan kunnen we dat zelf ook een keer proberen 🙂
Hoi Tim & Erik wij hebben deze laatst gemaakt voor een 4 gangen menu waarbij wij de tweede gang moesten verzorgen. De andere gangen waren onbekend en we waren op zoek naar een licht gerecht. Een week eerder gemaakt om te proeven en beoordelen en was lekker maar wij vonden het veel teveel citroensap en misten een krokantje. Een en ander geprobeerd en uiteindelijk gemaakt met slechts een paar druppels citroensap en eroverheen gehakte pecannoten en ontzettend lekker geworden!
Hoi Evelien, wat leuk dat jullie dit gerecht kozen voor een tweede gang. Als je inderdaad op zoek bent naar een licht gerecht, dan is dit een perfecte keuze! Slim om eerst even proef te koken.
Heb je een halve citroen gebruikt? Wij vonden dat heerlijk. Maar het ligt er natuurlijk ook aan hoe groot de citroen is en de hoeveelheid sap die eruit komt. Daarnaast, smaken verschillen en onze recepten dienen als leidraad dus leuk dat je eigen twist eraan hebt gegeven. Voeg vooral zoveel sap toe als je zelf lekker vindt! Gelukkig viel het (uiteindelijk) in de smaak 🙂 Goed idee trouwens die pecannoten. Thanks voor de tip!