Home Salades en soepen Rode bieten salade

Rode bieten salade

met ham en geitenkaas

door SmaakMenutie
Rode bieten salade met geitenkaas

20 minuten

Deze prachtige frisse rode bieten salade met geitenkaas zet je binnen 20 minuten op tafel! Verder voegen we nog rauwe ham, waterkers, pecannoten (of walnoten) en een mandarijntje toe. Echt een zomerse salade dus. Zorg wel even dat de (voorgekookte) bietjes alvast even een uurtje in een dressing van azijn en suiker marineren. Dan kan je direct aan de slag zodra je de keuken in gaat!

Rode bieten salade met geitenkaas

Rode bieten salade met geitenkaas

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 3.8/5
( 30 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250 g gekookte rode bieten
  • 100 g rauwe ham (of bacon)
  • 100 g waterkers (of veldsla)
  • 100 g geitenkaas
  • 25 g pecannoten (of walnoten)
  • 1 minneola (of grote mandarijn)
  • 1 teen knoflook
  • 6 el (witte wijn) azijn
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 3 el balsamico azijn
  • 3 tl kristalsuiker
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1 tl vloeibare honing

Zo maak je het

  • Laat de voorgekookte bietjes in halve maantjes een uurtje marineren in een dressing van 4 el (witte wijn) azijn met 3 kleine tl suiker.
  • Bak de bacon of rauwe ham krokant. Zet het vuur op de laagste stand als ze krokant zijn en blus af met 1 à 2 el balsamico azijn. Snijd in kleine stukjes.
  • Maak een dressing van 3-4 el olijfolie, 1-2 el witte wijn azijn, 1 el balsamico, 1 flinke tl mosterd, 1 geperst teentje knoflook en 1 tl suiker of vloeibare honing. Mix tot een gladde dressing.
  • Verdeel de waterkers of veldsla over 2 borden. Voeg de verbrokkelde geitenkaas en de stukjes rode biet toe.
  • Besprenkel met de dressing en maak af met de pecannoten, stukjes mandarijn en de krokante ham.

Rode bieten saladeRode bieten salade geitenkaas Rode bieten salade met geitenkaas

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

8 reacties

Jenneke 22 juli 2020 - 20:30

Vanavond met een buffel-entrecote en polenta gegeten.
Was de ster van de maaltijd.
Een super salade.
Bedankt!!!
Jaap en Jenneke

Reply
SmaakMenutie 23 juli 2020 - 10:13

Mmm wat een heerlijke combi Jenneke! Fijn dat de salade in de smaak viel, leuk om te horen 🙂

Reply
Betty van Tol 23 juli 2020 - 16:26

Ik heb nog gele oerbietjes liggen. Morgen dus aan de slag!

Reply
SmaakMenutie 24 juli 2020 - 08:48

Mmm ook lekker!

Reply
Nele 8 september 2021 - 20:10

Heel lekker en oogt mooi

Reply
SmaakMenutie 9 september 2021 - 10:13

Leuk om te horen Nelle! 🙂

Reply
Anja 18 oktober 2023 - 18:24

Heerlijk en wat ziet het er mooi uit.
Dit komt bij mijn favoriete recepten.

Reply
Anja 17 januari 2024 - 23:21

Voor de 2e keer gemaakt. Heerlijk en ziet er echt uit als een plaatje.

Reply