Home Salades en soepen Gerookte kipsalade met appel

Gerookte kipsalade met appel

lekker op een (stok)broodje!

door SmaakMenutie
Gerookte kipsalade

Fris, snel en zelfgemaakt

Er zijn van die recepten die je één keer maakt en daarna blijft herhalen. Deze gerookte kipsalade met appel is er zo één.

Fris, romig, knapperig én klaar in een handomdraai. Perfect voor op een broodje tijdens de lunch of als smeersel op een knapperig stukje stokbrood bij de borrel.

Wat deze salade extra aantrekkelijk maakt? Hij is gezonder, lekkerder én hartstikke makkelijk te maken. Zeker vergeleken met die kant-en-klare varianten uit de supermarkt, die vaak vooral naar mayonaise bevatten.

Gerookte kip

Wat onze lunchsalade helemaal makkelijk maakt is het gebruik gerookte kipfilet. Je hoeft ‘m namelijk niet te koken, niet te grillen, niet te kruiden… gewoon snijden en klaar. En het mooie is, gerookte kipfilet heeft van zichzelf al veel smaak, waardoor je verder weinig nodig hebt om er iets lekkers van te maken.

Gerookte kipsalade maken

Combineer dit met een frisse appel, wat lente-ui en bleekselderij, en je hebt een salade die barst van smaak. Zonder poespas, zonder overdaad aan saus. En eerlijk, het is echt veel lekkerder dan je denkt.

Fijn snijden

Een goede (lunch)salade zit ’m wat ons betreft vaak in het formaat van de ingrediënten. Door alles klein te snijden, mengt het beter en komt alles tot z’n recht. Niet snel even grof hakken dus, maar net iets fijner werken dan je misschien gewend bent.

Ingrediënten gerookte kipsalade

Het enige wat je daarna hoeft te doen is alles mengen met twee eetlepels mayonaise of een lichtere variant als kwark of Griekse yoghurt. Net waar je zin in hebt. Zelfs een mix van beide kan prima werken.

Ideaal voor lunch of borrel

Deze gerookte kipsalade is het lekkerst als je ‘m even laat staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Maar goed, vaak is ‘ie bij ons al op voordat dat moment aanbreekt. Serveer ‘m op een zuurdesembroodje, in een wrap, of bij de borrel met wat sneetjes stokbrood.

In nog geen tien minuten heb je iets op tafel waar je de rest van de dag blij van wordt. Makkelijk, fris en zó veel beter dan die bakjes uit het koelvak.

Gerookte kipsalade

Gerookte kipsalade met appel

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 32 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g gerookte kipfilet
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1/2 appel
  • 2 el mayonaise
  • Scheutje citroensap

Zo maak je het

  • Snijd 200 g gerookte kipfilet in hele kleine blokjes en snijd 1 stengel bleekselderij eveneens in hele kleine stukjes.
  • De halve appel (bijvoorbeeld Pink Lady) snijd je ongeveer even klein als de kipfilet en snijd vervolgens 2 stengels lente-ui in smalle ringetjes.
  • Doe alles in een (meng)kom en voeg 2 el mayonaise, een snuf peper en zout en een scheutje verse citroensap toe. Meng alles goed door elkaar. Serveer op een vers broodje!

Gerookte kipsalade

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

9 reacties

Carien 2 mei 2023 - 08:56

Top! Morgen 15man aan tafel, relax dat ik deze vandaag kan maken….vers stokbrood erbij…zonnetje…

Reply
Marjolein 25 december 2022 - 17:32

heerlijk als kip cocktail op een bedje van sla

Reply
Danielle 14 april 2022 - 18:06

Hoe lang kun je dit in de koelkast bewaren ?

Reply
SmaakMenutie 15 april 2022 - 15:33

Ik denk een dag of 2/3 Danielle!

Reply
Tineke Geertsma 18 april 2022 - 09:47

Heerlijk de kipsalade mijn dochter annigje vd meulen heeft de salade gemaakt voor bij het gourmetten

Reply
Roos 27 juli 2021 - 11:11

Superheerlijk

Lekker met een maïsbol gemaakt ❣

Reply
SmaakMenutie 27 juli 2021 - 11:29

Lekker Roos! Fijn dat je ervan genoten hebt 🙂

Reply
Ingrid 24 maart 2021 - 18:58

ik heb het gemaakt met mayonaise en yoghurt. En een paar walnoten. Heerlijk fris. Lekkere en duidelijke recepten maken jullie, top!

Reply
SmaakMenutie 25 maart 2021 - 10:13

Dankje Ingrid, leuk te horen! Fijn dat de kipsalade in de smaak viel 🙂

Reply