Een verrassend ontbijtje
Ben je op zoek naar een origineel én heerlijk ontbijtje? Dan is deze croissantcake met bosvruchten precies wat je nodig hebt.
Dit is nou echt eens even wat anders dan je standaard yoghurtje of broodje. Hiermee zet je namelijk echt iets feestelijks op tafel. Dankzij de zachte structuur van de croissants wordt de cake heerlijk luchtig, terwijl de bosvruchten zorgen voor een fris en kleurrijk geheel. Perfect voor een lazy sunday brunch, een ontbijt op bed of natuurlijk gewoon omdat je er zin in hebt.
Meer dan alleen een broodje
Croissants zijn natuurlijk al jarenlang een klassieker op de ontbijttafel. Maar wist je dat je er veel meer mee kunt dan alleen beleggen met jam of kaas? Door ze in stukjes te scheuren en te combineren met een romige vulling, worden ze de perfecte basis voor deze zoete ontbijtcake. De laagjes bladerdeeg nemen het mengsel goed op, waardoor je een smeuïge en luchtige textuur krijgt. Eigenlijk is het een soort kruising tussen wentelteefjes en cheesecake, maar dan nóg lekkerder wat ons betreft!
Een heerlijk warme ontbijtcake
Deze croissantcake is echt zo’n gerecht waar je blij van wordt. Je scheurt drie (liefst iets oudere) croissants in grove stukken en verdeelt ze over een ovenschaal. Daar voeg je 100 gram frambozen en 100 gram blauwe bessen aan toe — of ander rood fruit, wat je maar in huis hebt. Daarna giet je er een mengsel overheen van opgeklopte roomkaas, eieren, melk, suiker en een vleugje vanille-extract. Even laten staan, zodat de croissants zich vol kunnen zuigen met al dat lekkers, en dan gaat het de oven in. Bestrooi met een beetje poedersuiker, en klaar ben je.
Makkelijk vooruit te plannen
Heb je ’s ochtends geen zin om met ingrediënten in de weer te zijn? Dan bereid je het gewoon de avond van tevoren. Bewaar het in de koelkast en zodra je wakker wordt hoef je het alleen nog maar in de oven te schuiven. Terwijl jij rustig wakker wordt met een kop koffie of thee, doet de oven de rest van het werk. Ontbijten was nog nooit zo makkelijk én zo lekker.
20 reacties
Bedankt voor dit recept.
Ga dit vanavond maken en morgen 1e paasdag
Serveren.
U hoor nog mijn reactie.
Fijne Paasdagen
Keuken Prinses