Voedzame keuze
Wil je een simpel, gezond en overheerlijk gerechtje proberen? Dan is deze gevulde avocado met tonijnsalade echt iets voor jou.
Naast dat het boordevol smaak zit, is het namelijk ook nog eens een voedzame keuze. De romige avocado combineert namelijk perfect met de frisse (en een tikkie pittige) tonijnsalade en zorgt er bovendien voor dat je een verzadigd gevoel hebt, maar dan zonder het gevoel dat je teveel gegeten hebt. Dit gerechtje is dan ook ideaal als lunch, lichte maaltijd of zelfs als voorgerecht!
Wat maakt avocado zo gezond?
Avocado’s zijn niet alleen heerlijk, maar ook ontzettend voedzaam. Ze bevatten gezonde onverzadigde vetten die bijdragen aan een gezond hart en een stabiele bloedsuikerspiegel. Daarnaast zitten ze boordevol vezels, wat dus zorgt voor een langdurig verzadigd gevoel. Avocado’s zijn ook een uitstekende bron van vitamines en mineralen, zoals vitamine E, vitamine C, kalium en foliumzuur. Deze voedingsstoffen ondersteunen je immuunsysteem, bevorderen een gezonde huid en dragen bij aan een goede spijsvertering. Kortom, een superfood dat perfect past in een gebalanceerd dieet of als je een paar kilootjes kwijt wil!
Zo maak je gevulde avocado met tonijnsalade
Voor dit recept gebruiken we tonijnstukken op waterbasis (op olie- of olijfbasis kan eventueel ook), die we op smaak brengen met een fijngesneden sjalot en een halve rode peper voor wat extra pit. Voeg optioneel een paar fijngesneden mini-augurken toe voor een subtiel zuurtje. Snijd de avocado simpelweg doormidden en verwijder de pit. Lepel een klein beetje vruchtvlees uit de avocadohelften en meng dit met de tonijnsalade samen met een scheutje citroensap en twee eetlepels mayonaise. Breng het geheel op smaak met een snuf zout en peper en een handje fijngesneden bieslook.
Vul de avocadohelften vervolgens met dit heerlijke mengsel. Door de avocado te gebruiken als natuurlijke ‘kom’, maak je niet alleen een mooie presentatie, maar behoud je ook nog eens alle goede voedingsstoffen zónder extra koolhydraten toe te voegen. Klinkt goed toch?
Variatietips en serveersuggesties
Wil je een lichtere variant? Vervang de mayonaise dan gewoon door een light versie of bijvoorbeeld Griekse yoghurt of kwark. Voor extra crunch kun je wat geroosterde pijnboompitjes of zonnebloempitten over de gevulde avocado strooien. Of bijvoorbeeld een paar kappertjes. Die combineren ook uitstekend met tonijn namelijk.
6 reacties
Weten jullie dat zit gerechtje ook heel lekker is als je de avocado’s fevuld even op de bbq legt?
Waarschijnlijk een domme vraag, maar hoe eet je dit?
Ik neem aan dat je er niet in bijt, dus gewoon met een vork/lepel uitlepelen?
Klopt, gewoon met een lepel 🙂
Hap erin en smul ervan
Is heerlijk, gemaakt met meerdere Spaanse tapas.
Merciekes voor jullie goede recepten super lekker!!!!@