Home Brunch en lunch Gevulde avocado met tonijnsalade

Gevulde avocado met tonijnsalade

door SmaakMenutie
Gevulde avocado met tonijnsalade

Voedzame keuze

Wil je een simpel, gezond en overheerlijk gerechtje proberen? Dan is deze gevulde avocado met tonijnsalade echt iets voor jou.

Naast dat het boordevol smaak zit, is het namelijk ook nog eens een voedzame keuze. De romige avocado combineert namelijk perfect met de frisse (en een tikkie pittige) tonijnsalade en zorgt er bovendien voor dat je een verzadigd gevoel hebt, maar dan zonder het gevoel dat je teveel gegeten hebt. Dit gerechtje is dan ook ideaal als lunch, lichte maaltijd of zelfs als voorgerecht!

Avocado met tonijn

Wat maakt avocado zo gezond?

Avocado’s zijn niet alleen heerlijk, maar ook ontzettend voedzaam. Ze bevatten gezonde onverzadigde vetten die bijdragen aan een gezond hart en een stabiele bloedsuikerspiegel. Daarnaast zitten ze boordevol vezels, wat dus zorgt voor een langdurig verzadigd gevoel. Avocado’s zijn ook een uitstekende bron van vitamines en mineralen, zoals vitamine E, vitamine C, kalium en foliumzuur. Deze voedingsstoffen ondersteunen je immuunsysteem, bevorderen een gezonde huid en dragen bij aan een goede spijsvertering. Kortom, een superfood dat perfect past in een gebalanceerd dieet of als je een paar kilootjes kwijt wil!

Tonijnsalade maken

Zo maak je gevulde avocado met tonijnsalade

Voor dit recept gebruiken we tonijnstukken op waterbasis (op olie- of olijfbasis kan eventueel ook), die we op smaak brengen met een fijngesneden sjalot en een halve rode peper voor wat extra pit. Voeg optioneel een paar fijngesneden mini-augurken toe voor een subtiel zuurtje. Snijd de avocado simpelweg doormidden en verwijder de pit. Lepel een klein beetje vruchtvlees uit de avocadohelften en meng dit met de tonijnsalade samen met een scheutje citroensap en twee eetlepels mayonaise. Breng het geheel op smaak met een snuf zout en peper en een handje fijngesneden bieslook.

Tonijnsalade

Vul de avocadohelften vervolgens met dit heerlijke mengsel. Door de avocado te gebruiken als natuurlijke ‘kom’, maak je niet alleen een mooie presentatie, maar behoud je ook nog eens alle goede voedingsstoffen zónder extra koolhydraten toe te voegen. Klinkt goed toch?

Variatietips en serveersuggesties

Wil je een lichtere variant? Vervang de mayonaise dan gewoon door een light versie of bijvoorbeeld Griekse yoghurt of kwark. Voor extra crunch kun je wat geroosterde pijnboompitjes of zonnebloempitten over de gevulde avocado strooien. Of bijvoorbeeld een paar kappertjes. Die combineren ook uitstekend met tonijn namelijk.

Gevulde avocado
Gevulde avocado met tonijnsalade

Gevulde avocado met tonijnsalade

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 44 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 2 avocado's
  • 1 blikje tonijnstukken
  • 1 sjalot
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 citroen
  • 2 el mayonaise
  • Paar mini augurken (optioneel)
  • Verse bieslook

Zo maak je het

  • Giet 1 blikje tonijn af en meng samen met 1 kleine ragfijn gesneden sjalot en een 1/2 ragfijn gesneden rode peper. Voeg optioneel ook een paar fijngesneden mini augurken toe. 
  • Halveer 2 avocado's en verwijder de pit. Lepel een klein beetje vruchtvlees uit de avocado en meng met de tonijnsalade.
  • Voeg een scheutje citroensap toe aan de tonijn samen met 2 el mayonaise. Voeg ook een snuf zout en peper toe en een handje gesneden bieslook. Meng grondig. Vul de avocado's met de tonijnsalade.

Gevulde avocado met tonijnsalade

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

6 reacties

Anna 22 juli 2023 - 09:43

Weten jullie dat zit gerechtje ook heel lekker is als je de avocado’s fevuld even op de bbq legt?

Reply
Linda 23 juli 2023 - 11:45

Waarschijnlijk een domme vraag, maar hoe eet je dit?
Ik neem aan dat je er niet in bijt, dus gewoon met een vork/lepel uitlepelen?

Reply
SmaakMenutie 24 juli 2023 - 15:10

Klopt, gewoon met een lepel 🙂

Reply
E.W. 29 juli 2023 - 01:40

Hap erin en smul ervan

Reply
Gerda 28 juli 2023 - 14:13

Is heerlijk, gemaakt met meerdere Spaanse tapas.

Reply
Caroline Rogè 7 mei 2024 - 12:00

Merciekes voor jullie goede recepten super lekker!!!!@

Reply