Home Borrelhapjes en sausjes Gevulde dadels met geitenkaas en Parmaham

Gevulde dadels met geitenkaas en Parmaham

door SmaakMenutie
Dadels met geitenkaas en Parmaham

Feestelijk borrelhapje

Op zoek naar een makkelijk en lekker borrelhapje dat er ook nog eens heel feestelijk uitziet? Zoek dan niet verder. Deze dadels met geitenkaas en Parmaham zet je in no time op tafel. Zowel koud als (lauw)warm heerlijk!

Dadels met geitenkaas en Parmaham

Gevulde dadels met geitenkaas en Parmaham

Print dit recept
Personen: 6 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.6/5
( 19 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 125 g geitenkaas
  • 100 g Parmaham (of een andere gedroogde ham)
  • 50 g walnoten
  • 12 medjoul dadels
  • Paar takjes verse tijm (optioneel)

Zo maak je het

  • Hak een handje walnoten fijn. Meng de walnoten met 125 g geitenkaas. Voeg optioneel wat verse fijngehakte tijm toe.
  • Maak een inkeping in de dadel en verwijder de pit.
  • Vul de dadels met het geitenkaas-mengsel.
  • Rol voorzichtig een plakje Parmaham (of andere gedroogde ham) om de dadel heen.
  • Maak af met een (stukje) walnoot en decoreer met een klein takje tijm.
  • Optioneel: voor de warme variant verwarm je de oven voor op 180 graden en plaats je de dadels nog 5 tot 7 minuten in de oven.

Dadels recept Dadels geitenkaas spek Dadels met geitenkaas en Parmaham Gevulde dadels

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

1 reactie

Marleen 6 januari 2022 - 12:44

Ik heb t gemaakt ook ff in de oven gedaan. De visite vonden t wel lekker ik was er niet kapot van. Misschien had ik er meer Parmaham om moeten doen.

Reply