15,5K
Kip kung pao
Bij Chinees eten denken helaas veel Nederlanders alleen aan babi pangang met foe yong hai en een hele dikke zoete saus. Maar de échte Chinese keuken is veel diverser en lekkerder! Jinai Looi leerde mij de verschillen tussen de Aziatische keukens in haar workshop Chinees koken. Waaronder deze Chinese Kung Po Kai, ook wel Kip Kung Pao genoemd. Een echte klassieker!
103 reacties
OOO dit was zo lekker!! we hebben gesmuld! Dank je wel voor het recept!
Hoi Betty, wat leuk! Fijn dat jullie ervan gesmuld hebben. Dit is ook wel een favoriet van ons. Uiteraard heel graag gedaan! Groet, Tim- SmaakMenutie
Wat een lekker recept !!!! Echt genoten ervan…
Vanavond gegeten, het was heerlijk en komt zeker vaker op het menu. En zo lekker snel klaar ook.
Leuk om te horen Ria! 🙂
Kung Po Kai gemaakt toen mijn zoon kwam eten. De smaak is heerlijk ,alleen mag ik de volgende keer wel wat meer maken.We zaten elkaar zowat het eten van het bord te kijken. En zulke grote eters zijn we toch echt niet. Maar het is zeker voor herhaling vatbaar.
Haha dat horen we graag Marieke, leuk!
Lijkt mij onwijs lekker!!
Maar kan ik.het voor 4 personen verdubbelen of 1/3 van alles?
Ik zou het verdubbelen Jacqueline!
Top recept: super lekker, makkelijk en zo klaar. Wel gemaakt met courgette ipv groene paprika, net even andere structuur dan 2 verschillende kleuren paprika. En vanwege mijn kleine porties eten, zitten er 2 porties in de vriezer. Hmmm nu al bijna trek in. Ga zeker meer recepten proberen.
Hoi Danielle, Leuk om te horen! En goed idee vwb de courgette 🙂
Dit is echt heel erg lekker en zo makkelijk.
Vorige week voor het eerst gemaakt en staat voor vanavond alweer op het menu ?
Haha goedzo, fijn dat het in de smaak valt! 🙂
Welke sambal gebruiken jullie voor dit gerecht?
Gewoon sambal oelek Raphaël!
geweldig recept een echte aanrader
Leuk om te horen Rita, bedankt voor het compliment! 🙂
Heb je ook ergens een gerecht kip sesam? ik kan het nergens vinden en die van jullie zijn echt perfect.
We hebben heel veel kip gerechten Burney! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze sticky chicken (kan je sesamzaadjes overheen doen) https://smaakmenutie.nl/sticky-chicken-coleslaw-wrap/
Of deze Char Siu Chicken
https://smaakmenutie.nl/char-siu-chicken/
Of deze klassieker: https://smaakmenutie.nl/chinese-kip-in-zoetzure-saus/
Lijkt mij onwijs lekker!!
Maar kan ik.het voor 4 personen verdubbelen of 1/3 van alles?
Vandaag kung po kai gemaakt
Het was heerlijk voor herhaling vatbaar
Leuk om te horen Gerry! Fijn dat het in de smaak viel 🙂
Vanavond klaar gemaakt voor mijn vriend. We hebben héérlijk gegeten. Pan is bijna uitgelikt. Zeker voor herhaling vatbaar. Dank voor de inspiratie .
Haha dat horen we graag, leuk Hinke!
Vandaag Kung Po Kai gemaakt.
Dit ga ik vaker maken.
Bedankt voor dit heerlijk recept.
Leuk om te horen Néda! Fijn dat het in de smaak viel. En uiteraard graag gedaan 🙂
Superlekker én vooral makkelijk. Wij strooiden er nig wat geroosterde sesamzaadjes over.
Wauw dit was erg lekker! En zooo makkelijk en snel klaar. Deze gaat absoluut vaker op tafel komen! Bedankt voor dit recept?
Daarom zijn wij ook zo gek op dit recept Marika, lekker én snel klaar. Een gouden combinatie!
Gisteren voor het eerst gemaakt… echt zó lekker!! Als ik er een gerecht naast zou willen serveren, bijvoorbeeld iets met groenten en/of komkommer, wat zouden jullie aanraden?
Fijn dat het in de smaak viel Kathalyne! Kies dan voor bijvoorbeeld voor wat zure komkommer erbij: atjar ketimoen https://smaakmenutie.nl/atjar-ketimoen-maken/ Wij zouden niet een heel gerecht ernaast maken, kung po kai is an sich al voldoende als hoofd en dat zou de smaak niet ten goede komen 🙂
Vandaag ook de KUNG PO KAI gemaakt. We hebben het recept gelijk maar veilig opgeborgen zodat we deze nog een keertje kunnen maken. Het was super lekker.
Haha heel verstandig Fons, leuk! 🙂
Heerlijk gerecht, het hele gezin heeft ervan genoten!
Ga zo door!
Dat horen we graag Joris, fijn dat het bij iedereen in de smaak viel 🙂
Dit recept vandaag gemaakt en het is super lekker. Ook nog eens zo klaar, dus na een dag werken snel wat lekkers op tafel!
Het is inderdaad een ideaal recept voor als je niet te lang in de keuken wil staan, maar wel iets lekkers op tafel wil zetten 🙂 Bedankt voor je leuke berichtje Melissa!
Super lekker en snel klaar. Deze voegen we ook aan onze favoriete recepten van jullie toe. Bedankt!
Leuk Renate! 🙂
Kun je de hoisin saus in dit recept ook door iets anders vervangen?
Hoi Theresia, hoisin saus is echt een smaakmaker dus door iets anders vervangen wordt lastig
Vandaag KUNG PO KAI gemaakt. Van de week pasta met spinazie en chorizo. Beide heerlijk!
Heb al wat meer recepten van jullie gebruikt. Tot nu toe steeds een succes. Top!
Bedankt!
Fijn dat onze recepten een succes zijn Monique, leuk om te horen! Bedankt voor je leuke bericht 🙂
Ga het vanavond maken. Plakt de kip niet vast in de pan met olie? Iets waar ik wel vaak last van heb ?
Nee hoor Marry, als het goed is niet. Vaak als aanbakt ligt het aan de pan. Succes!
Het is gelukt! Smaakte fantastisch, voor herhaling vatbaar ?
Fijn dat het gelukt is Marry! Leuk om te horen 🙂
Lekker en gemakkelijk recept! Zelf extra groenten toegevoegd en pakte super en smaakvol uit!
Fijn dat het in de smaak viel Karin, en lekker die extra groenten! 🙂
zo simpel en zo lekker en zo op tafel, gewoon heerlijk en zal vaker op tafel komen
Leuk om te horen Jan! 🙂
We eten dit voor het eerst vanavond, zal gerust smaken zoals al jullie recepten!
Lekker Betty, geniet ervan! En bedankt voor het compliment, fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂
Wat was dat lekker, helemaal onze smaak Pung Ko Kai…een blijvertje
Fijn dat jullie ervan genoten hebben Joke! 🙂
Wij eten dit vaker, zo lekker.
Leuk Annie! 🙂
Heerlijk en zo simpel. Goed een eigen draai aan te geven en te variëren met verschillende groenten en de ‘kai’ te vervangen door biefstuk.
Staat inmiddels om de twee weken op ons menu!!! Bedankt voor dit recept 😁
Leuk te horen Rianti! En lekker om inderdaad te variëren met groenten 🙂
Wat een toppertje dit recept ik moet zeggen dat alle recepten die we inmiddels gemaakt hebben ook allemaal lekker waren. ect mijn favorieten kook website
Bedankt voor het compliment Ton! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen, leuk te horen 🙂
Ik geloof dat ik dit het allerlekkerste recept tot nu toe vind! Maar alles wat we tot nu toe van jullie hebben gemaakt was heerlijk. We zijn inmiddels een wandelende reclame!
Wat leuk Berthe! Fijn dat je zo van onze recepten geniet. Bedankt voor de reclame 🙂
Man, o man, wat was dit lekkerrrrrr!
Fijn dat ons recept in de smaak viel Elizah! 🙂
Komende week maken, mmmmmmmmmmmmm hebben en nu al zin in. Weer bedankt voor het recept.
Groet Henny
Leuk Henny, geniet ervan!
Al een paar keer gemaakt echt super lekker
Leuk om te horen Wilma! 🙂
Hey Tim en Erik! Ik wil dit gerecht gaan maken voor 4 personen met 800 gr. kip. Hoe kan ik recept het beste aanpassen?
Hi Linda, ik zou dan lekker alles verdubbelen behalve de paprika (3 ipv 2) en de lente-ui is 1 bosje waarschijnlijk ook voldoende. Geniet ervan!
Gister dit gerecht gemaakt voor 4 personen. Ik had dus 800 gr. kip. De kip heb ik gemarineerd met 2 eetlepels oestersaus. En ik heb inderdaad 3 verschillende kleuren paprika gebruikt. Ik heb op het laatst 3 eetlepels hoisinsaus toegevoegd, maar de volgende keer mogen dat er wel 4 zijn. En inderdaad 1 bosje lente-ui is voldoende. Kortom, wij hebben met 4 volwassene heerlijk gegeten! Wordt een blijvertje hier 🙂
Fijn dat het allemaal gelukt is Linda en dat iedereen ervan genoten heeft 🙂
vandaag gegeten, erg lekker
Fijn Betty! Dat horen we graag 🙂
Heb het al verschillende keren gemaakt, SUPER lekker en snel klaar. Ook een heel makkelijk gerecht om op de camping te maken.
Zo lekker 😋😋😋
Gaan we in het weekend maken, Complimenten voor jullie mooie site en zeker voor de
duidelijke en lekkere gerechten
Heerlijk! Ik heb dit recept ooit geleerd op een Chinese kookworkshop en maak het nog regelmatig. Ipv sambal gebruikten zij Chili Bean saus (toban djan).
Hoi Esther,
Waar koop je dit?
Kan je dit gerecht ook 1 dag van te voren maken of wordt de paprika dan slap?
Nee hoor, dat kan prima! 🙂
Wow, random op zoek naar een recept. De naam sprak aan. Dit wordt een blijvertje bij ons. Zo lekker. Gaan jullie volgen. Heb geen social media, dus kan geen foto sturen. Top website hebben jullie!!!
Ik kwam terecht op je website wat leuke recepten heb je hierop , kijk mijn ogen uit! Had ik dit maar eerder ontdekt. Ik was nieuwsgierig naar dit recept maar ik wil meteen “nee” tegen zeggen aangezien ik niet tegen pittig eten kan. Ik weet niet of de sambal kunt vervangen? en de twee andere sausen genaamd 1 el hoisinsaus , 1 el oestersaus . Zijn deze pittig ? Ik zou dolgraag zoiets willen maken alleen op een aangepast recept. Hopelijk heb je tips dat ik dit wel kan maken! Dan laat ik je zeker weten als ik het heb geprobeerd.
liefs!
Hi Janine, wat leuk om te horen! De hoisin en oestersaus zijn niet pittig, die kan je dus absoluut gewoon gebruiken. Sambal oelek is inderdaad pittig maar in dit gerecht proef je met name zoetzure smaken en niet zozeer pittig. Wil je echter een mildere variant gebruiken, kies dan voor sambal badjak of sambal tomaat. Veel succes en vooral: geniet ervan!
Deze zit inmiddels in mijn vaste repertoir. In plaats van kip gebruik ik vegetarische kipstukjes. Heb ook eens met kip gemaakt, maar daar kwam veel water uit. Vegetarische stukjes zijn krokanter. Laatste keer komkommer juliënne gesneden en meegebakken en wat sesamzaadjes eroverheen. Heerlijk.
Heerlijk recept boys, we hebben weer genoten. Alleen heb ik een vraagje, hoe kom je aan zulke mooie droge rijst en zo’n grote korrel. Wat voor rijst gebruik jij, ik gebruik meestal Surinaamse rijst en soms rijst met een smaakje. Verder maak ik m’n rijst klaar in de elektrische rijststomer, gemak dient de mens hé.
Fijn dat het in de smaak viel! Wij gebruiken meestal “gewone” witte (snelkook)rijst (huismerk). Dat is echt prima! En de rijststomer is absoluut een must in de keuken vinden wij 🙂
Veel van jullie recepten al gemaakt en smakelijk opgegeten! Nu een vraag regelmatig tref ik een lekker recept voor 2 personen. Ik heb wel vaker meer mensen die mee willen smikkelen. Kan je dit recept gewoon met 2 vermenigvuldigen voor 4 personen? De kruiden/ sauzen zijn dan vooral mijn probleem. Dat gaat qua smaak niet altijd goed.
Fijn dat onze recepten in de smaak vallen Irene! In dit geval zou je de ingrediënten inderdaad met 2 kunnen vermenigvuldigen. Overigens hebben we onlangs een artikel geschreven over het aanpassen van hoeveelheden dat wellicht interessant kan zijn https://smaakmenutie.nl/de-basisingredienten-van-de-indische-keuken/
Net voor de zoveelste keer gemaakt. Heerlijk. En makkelijk te maken.
Gewoon te lekker dit
Net gemaakt! Zo simpel en zo lekker! Echt tot site hebben jullie tot standgebracht. Heel erg mooie, toegankelijke en goed uit te voeren recepten. Dank voor het delen!
Na de roti het lekkerste recept op de site!
Dit was weer een super gerecht, wij hebben er van genoten. Dank je wel !
Nadat ik opzoek was tussen de Indische recepten voor de rijsttafel die ik binnenkort ga maken kwam ik dit recept weer tegen. Vandaag gemaakt met bimi het was weer heerlijk !
Al een aantal keer gemaakt. Laatste paar keer een paar speklapjes krokant gebakken en er doorheen gedaan. Erg lekker al zeg ik het zelf.
Net gemaakt,erg lekker,en makkelijk te maken.
Komt zeker vaker op tafel
Zooooo, dit was lekker, echt geweldig! Ik heb het recept opgeslagen voor een volgende keer en meteen gedeeld met mijn twee zonen die ook heel graag kokkerellen!
Dit was echt een heerlijk recept. Nemen we mee op vakantie, makkelijk en erg lekker. Groetjes Joke
Vandaag deze site ondekt en het water liep al bij vele gerechten de mond uit 😉
Vandaag gelijk dit recept gemaakt en jeetje wat heerlijk! Hier zal ik nog vele malen terug komen als de andere gerechten ook zo uitpakken.
Erg smakelijk 🔝
Net dit Chinese gerecht gegeten! Het was weer heerlijk! Alle recepten die ik van de site gemaakt heb zijn erg lekker! Dit was een lekker makkelijk recept met een fantastische smaak.
Jammer dat ik het niet meteen in mijn app Receptenmaker kan zetten, niet super erg, dan maar handmatig. Groeten, ga zo door!