Oortjes
Het water loopt je in mond zodra je de geur van dit gerecht uit de keuken ruikt. Maar wat is het eigenlijk precies? Orecchiette (Italiaans voor oortjes) is een pasta uit de Zuid-Italiaanse regio’s Basilicata en Apulië. De oortjes hebben een doorsnede van zo’n 2 cm. Het deukje wordt in een schijfje pasta gedrukt en vervolgens wordt de orecchiette gedroogd. Dit streekgerecht wordt ook veel gegeten met raapsteeltjes of tomatensaus. Wij maken het met kastanjechampignons en spekjes. De champignons geven dit gerecht een extra lekkere bite maar je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een andere paddestoelenmix, zolang je maar niet de standaard witte champignon kiest.
8 reacties
Ziet er goed uit, ga het gelijk proberen. Heb al veel recepten gemaakt en nog niks gehad wat niet lekker was, super ga zo door
Wat een heerlijk recept weer 😋 voor herhaling vatbaar 👍👍
Heerlijk recept idee.ipv kastanjechampignons bruine bundelzwam gebruikt. DANK.
Gisteravond gemaakt, was weer super lekker!!!
Echt belachelijk lekker !
Had nog een kleine kipfilet over en die ook klein gesneden en meegebakken. Ook om wat extra groente te hebben een zakje sugar snaps meegekookt met de pasta en toegevoegd aan de saus. Heel lekker en zo klaar.
Smakelijk recept!
Behalve de peterselie vind ik persoonlijk niet zo lekker, is er een kruid waar je het mee kunt vervangen?
Peterselie is optioneel, dus kan je achterwege laten hoor. Eventueel vervangen door bieslook of basilicum!
Heerlijk genoten van dit recept. En de verse peterselie (op) vervangen door een vleugje verse oregano en verse bieslook. We hebben het gebombardeerd tot een van onze ‘camperrecepten’.