Home Voor- en tussengerechten Hollandse garnalencocktail

Hollandse garnalencocktail

met whisky cocktailsaus

door SmaakMenutie
Klassieke Hollandse garnalencocktail

Een klassieker

Een echte Hollandse klassieker deze garnalencocktail. Wij maken uiteraard zelf de whisky cocktailsaus. Verder proef je een touch van de limoen en de verse bieslook. Een klassieker die bij iedereen in de smaak valt. En ben je op zoek naar een variatie op deze klassieker? Maak dan eens onze 2.0-versie, lekker met frisse mango en stukjes avocado. Minstens zo lekker, maar dan in een modern jasje!

Klassieke Hollandse garnalencocktail

Garnalencocktail

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.5/5
( 173 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g Hollandse garnalen
  • 150 g ijsbergsla
  • 1 sjalot
  • 1 komkommer
  • 1/2 limoen
  • 8 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 2 el whisky
  • 1 tl worcestersaus
  • Verse bieslook

Zo maak je het

  • Meng voor de whisky cocktailsaus 8 el mayonaise met 2 el ketchup, 2 el whisky en 1 tl worcestersaus.
  • Snijd 1 kleine sjalot ragfijn en vermeng met 200 g Hollandse garnalen. Roer hier 3-4 el van de whisky cocktailsaus doorheen. Meng er ook wat verse bieslook doorheen.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes en besprenkel met een beetje verse limoensap. Snijd ook de ijsbergsla fijn (of koop een kant-en-klaar gesneden zakje).
  • Neem een cocktailglas en leg onderop de ijsbergsla. Vervolgens wat cocktailsaus en dan de stukjes komkommer. Eindig met de Hollandse garnalen.
  • Maak af met de overgebleven cocktailsaus.

Hollandse garnalencocktail receptHollandse garnalencocktail

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

24 reacties

Magda 23 december 2024 - 11:43

Moet je de garnalen koken? Gr. Magda

Reply
SmaakMenutie 23 december 2024 - 12:27

Nee hoor, dat is niet nodig.

Reply
Rolf van Sprundel 24 december 2023 - 19:45

Grapefruit partjes ontveld geeft een lekkere frisse smaak. Cocktailsaus maak ik met sherry. Sowieso een heerlijk voorgerecht.

Reply
Elisabeth 9 december 2023 - 08:59

Goedemorgen vanuit zuid Frankrijk 🇫🇷, altijd leuk om smorgens in bed jullie recepten te lezen , altijd leuke ideeën 💡.wij genieten ervan, vaak stuur ik dingen mij aanspreken door naar vriendinnen

Reply
1 2 3