Gremolata

frisse Italiaanse smaakmaker

door SmaakMenutie
Gremolata

Slechts 3 ingrediënten

Deze frisse Italiaanse smaakmaker is echt super makkelijk te maken. Je hebt er namelijk maar 3 ingrediënten voor nodig: citroenrasp, knoflook en peterselie. Het woord gremolata is een afgeleide van het Italiaanse woord ‘gremire’, dat vullen betekent. Heerlijk bij vleesgerechten als ossobuco maar ook bij kip of schelpdieren is dit een perfect aanvulling. Het tilt je gerecht echt naar een hoger niveau. Behalve dat het lekker is, ziet het ziet er ook nog eens mooi uit. Veel mensen voegen ook nog olijfolie toe maar wij vinden dat niet nodig. Overigens het lekkerst als je het vers klaarmaakt en direct serveert.

Gremolata

Gremolata

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 19 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • Verse peterselie

Zo maak je het

  • Maak de gremolata door 1 flinke teen knoflook ragfijn te snijden, 1 flinke hand peterselie fijn te hakken en 1 citroen te raspen. Meng alles goed door elkaar en voeg de gremolata toe vlak voor het serveren. 

Gremolata receptGremolataGremolata

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!