Rijk belegde boterham
In de Verenigde Staten is een ‘avocado, salmon and egg breakfast’ inmiddels een klassieker geworden. En ook in Europa zien we hem steeds vaker op de kaart staan. Inmiddels hebben we hem zo vaak gegeten dat het tijd werd om zelf eens een broodje zalm avocado te maken. De basis is uiteraard een verse dik gesneden boterham met knapperige korst. Daarna is het een kwestie van opbouwen. Het eitje kan je klaarmaken zoals je zelf wil. Wij hebben vandaag gekozen voor een spiegeleitje, maar het is net zo lekker met een gepocheerd of zacht gekookt eitje. Kortom, een rijk belegde boterham met de nodige gezonde vetten. Een ideale start van de dag!
1 reactie
Wat een heerlijk recept, reeds verschillende keren gemaakt. Vandaag heb ik dit gemaakt met een groene paprika in reepjes gesneden met de mandoline, lichtjes voorbakken en daarin roereitjes bakken. Dit omdat ik geen radijsjes had. Was zeer lekker.