Rijpe tomaten
Van oorsprong gebruikten de Italianen voor panzanella oud brood waar ze niets meer mee konden. Het te hard geworden brood werd dan in het water geweekt tot het zacht was en weer makkelijk eetbaar. De Toscaanse omaatjes zullen dit vast en zeker nog doen, maar tegenwoordig kan je ook prima vers brood gebruiken. Als het maar krokant is (gemaakt). Daarnaast is het erg belangrijk dat je rijpe tomaten(mix) gebruikt, verse basilicum en natuurlijk extra vierge olijfolie. De komkommer is er later aan toegevoegd. Het geeft net een extra bite aan de salade, maar je kan hem ook achterwege laten. Maak deze Italiaanse broodsalade nog meer vullend door er bijvoorbeeld mozzarella aan toe voegen. In sommige Italiaanse regio’s is panzanella niet helemaal vegetarisch omdat er ook ansjovis wordt toegevoegd. Wij houden hem echter lekker vega. En met kwalitatief goede tomaten mis je absoluut geen vlees in je gerecht. Panzanella eet je op een warme dag als maaltijdsalade of je serveert hem als voor- of als bijgerecht.
1 reactie
Toevallig ban ik vorige week op zoek gegaan naar een recept hiervan maar vond teveel toegevoegde ingredienten aan de van oorsprong eenvoudige salade toegevoegd. Nu komt dit recept in mn mailbox : ziet er top uit en ga ik ook zeker maken. Dank jullie wel!!