Home Weekmenu WEEKMENU #36

WEEKMENU #36

door SmaakMenutie

Inspiratieloos? Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Of een keer zin in iets anders? Speciaal voor jou hebben we 5 heerlijke recepten voor deze week geselecteerd. Je hoeft het alleen nog maar te maken.

Pasta met tonijn in champignonroomsaus

Pasta met tonijn in champignonroomsaus

Op zoek naar een makkelijke pasta die snel klaar is? Zoek dan niet verder. Deze heerlijke pasta met tonijn in champignonroomsaus zet je in no-time op tafel. Hiervoor snijden we alleen wat kastanjechampignons, een lente-uitje en een knoflookje fijn en mengen deze door een heerlijke roomsaus heen. Met dus slecht een…


Karedok

Karedok (knapperige groenten met pindasaus)

Ben je gek op gado gado? Dan weet ik zeker dat je deze karedok ook heerlijk vindt. Hij doet je misschien een beetje denken aan de petjil. Ook met lekker knapperige groenten en een lekkere pindasaus. Alleen hoor je bij karedok echt emping te eten. Vraag me niet waarom, maar het hoort nu eenmaal zo volgens mijn vader. En…


Nacho's met gehakt en kaas uit de oven

Nacho’s met gehakt en kaas uit de oven

Nacho’s zijn een gerecht uit de Texaanse-Mexicaanse keuken en werden in de jaren 40 voor het eerst bereid door de Mexicaanse kok Ignacio Anaya. Vandaar de naam Nacho ? Ze werden geserveerd als ‘Nacho’s Especiales’, dat bestond uit een tortilla, jalapeño en kaas. Je kan natuurlijk een kant-en-klaar zakje…


Jambalaya met kip

Kip jambalaya met chorizo (eenpansgerecht!)

We zijn gek op eenpansgerechten. En dit is weer zo een succesnummer. Nauwelijks afwas en het staat zo op tafel. Ideaal! Wij maken de cajunkruiden zelf, maar koop gerust een potje bij de supermarkt. Nog makkelijker. Hoewel de naam anders doet vermoeden is jambalaya trouwens een echt Amerikaans gerecht.


Kip in honing-mosterdsaus

Kip in honing-mosterdsaus (eenpansgerecht!)

Dit eenpansgerecht heb je echt zo klaar. De kip heeft heerlijk geprutteld in een zelfgemaakte honing-mosterdsaus. Verder voegen we wat aardappeltjes en asperges toe, zodat het een complete maaltijd is. En het mooie is dat je weinig vaat hebt, want de bereiding doen we maar in 1 pan! Ideaal toch? Let er wel…