Frisse en volle smaak
Hoe fijn is het om iets te maken dat lijkt alsof het veel werk is maar in werkelijkheid in een handomdraai klaar is? Deze zalmspread is daar een mooi voorbeeld van.
Binnen een paar minuten staat hij op tafel en het smaakt alsof je er heel veel werk in hebt gestoken. Ideaal voor op een toastje tijdens een borrel, maar ook heerlijk als beleg voor een boterham of een knapperige cracker. De combinatie van gerookte zalm, roomkaas, citroen en verse dille geeft het geheel een frisse en volle smaak. Een snufje peper erbij en je bent klaar.
Gerookte zalm
Gerookte zalm is echt wereldwijd een geliefd ingrediënt in de keuken. De zachte structuur en subtiele rooksmaak maken het tot een hele veelzijdige smaakmaker. Wist je trouwens dat oorspronkelijk de zalm gerookt werd om de houdbaarheid te verlengen? Dat is nu wel anders, want tegenwoordig doen we het vooral omdat het gewoon ontzettend lekker is.

Voedzaam en smaakvol
Zalm is niet alleen lekker, maar ook een voedzame keuze. Het zit boordevol omega-3-vetzuren, die goed zijn voor hart en bloedvaten. Daarnaast levert het hoogwaardige eiwitten en belangrijke vitamines zoals B12 en D. Door de combinatie met roomkaas en dille krijgt de spread een romige, frisse smaak, maar blijft het toch licht.

Ook fijn, doordat de spread zo vol van smaak is, heb je er maar een klein beetje van nodig. Dat maakt het perfect voor op een toastje of als lunchsalade.
Serveer zoals jij het wilt
Of je nu een borrelplank samenstelt, een picknickmand vult of gewoon wat lekkers zoekt voor op je brood… deze zalmspread past er altijd bij. Serveer het met toastjes, stokbrood, of wat dacht je van in een wrap met wat rucola en komkommer. En hij is dus binnen een paar minuten klaar.

Wij gebruiken zelf deze hakmolen (tip!), maar een kleine keukenmachine werkt ook prima. Even mixen, en je hebt een frisse, romige spread waar je gasten blij van worden. En jij zelf ook!
11 reacties
Dit klinkt heerlijk!! Ga ik dit weekend eens proberen. Jammer alleen dat de zalm zo ongelofelijk duur is geworden de laatste paar maanden. Bijna verdubbeld in prijs
Dat dacht ik ook, maar hij is vandaag in de reclame bij de Vomar, dus nú ga ik hem maken! Ik denk aan half kwark half roomkaas, kan dat ook?
Ja hoor je kan er mee variëren Irene. Het wordt misschien iets minder stevig, maar het kan wel. Geniet ervan!
Ik heb nog exact 100gr. Philadelphia roomkaas met fijne kruiden over van een vorig recept. Kan ik dit gebruiken ipv naturel roomkaas en dille?
Jahoor! 🙂
Is dit recept ook geschikt om een dag van te voren te maken?
Jazeker!
Hij is yammie…😊
Die is zo ontzettend lekker, maak hem vaak. Jullie hadden het al eens op de site.