Home Vis Zalmpakketje met teriyakisaus

Zalmpakketje met teriyakisaus

uit de oven of van de BBQ

door SmaakMenutie
Zalmpakketje teriyaki

Veelzijdig recept

Zin in een lekker visje, maar geen zin in gedoe? Dit zalmpakketje met teriyakisaus is de oplossing! Het is supermakkelijk om te maken en staat binnen een half uurtje op tafel.

Het enige wat je nodig hebt zijn een paar simpele ingrediënten en je hebt een heerlijk gerecht. En je kan het zowel in de oven als op de barbecue bereiden. Ideaal voor doordeweeks maar ook tijdens een gezellig avondje barbecuen.

Oosters tintje

De teriyakisaus geeft het zalmpakketje een heerlijk oosters tintje. De zoet-zoute smaak van de saus past perfect bij de rijke smaak van de zalm. Het is een klassieke smaakcombinatie die de vis nog lekkerder maakt, zonder dat je veel andere kruiden of ingrediënten nodig hebt. De eenvoud van dit gerecht maakt het ideaal voor een snelle maaltijd, maar de smaak doet er zeker niet voor onder!

Zalm teriyaki recept

Frisse touch

De friszure smaak van de schijfjes citroen zorgt ervoor dat het niet te zwaar aanvoelt. Het citroensap helpt ook de vis mooi mals te houden en is een perfecte tegenhanger voor het zoutige van de teriyakisaus.

Zalm teriyaki oven

Variaties

Dit zalmpakketje is niet alleen snel en lekker, maar ook ontzettend veelzijdig. Serveer het bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes of kies voor een frisse salade voor een lichtere optie. Als je liever groenten erbij hebt, zijn geroerbakte broccoli of groene asperges een uitstekende keuze. Ook noedels of rijst passen goed bij dit gerecht en maken het een complete maaltijd. Eigenlijk is zalm gewoon een heel veelzijdig stukje vis!

Zalm teriyaki
Zalmpakketje teriyaki

Zalmpakketje met teriyakisaus

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 126 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 2 moten zalmfilet op de huid
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 citroen
  • 5 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl vloeibare honing
  • 1 tl maizena

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden.
  • Meng voor de teriyakisaus 5 el sojasaus met 1 el sesamolie, 1 flinke tl vloeibare honing, 1 tl maizena en 1 geperste teen knoflook.
  • Snijd 2-3 stengels lente-ui in smalle ringetjes. Halveer ook alvast 4 schijfjes citroen.
  • Vouw van aluminiumfolie een bakje rondom de zalmmoot. Verdeel de teriyaki marinade over de twee pakketjes en plaats aan beide zijden de citroenschijfjes. Verdeel de lente-ui over het geheel en vouw het pakketje dicht.
  • Plaats de zalmpakketjes 12-15 minuten in de oven. Maak daarna het folie open en plaats nog circa 5 minuten terug. Serveer direct.

Zalmpakketje teriyaki

TIP

Wel zin in zalm maar liever nét even anders? Probeer dan eens onze zalmpakketjes met een frisse mosterd-citroenmarinade!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

26 reacties

Hans 10 november 2020 - 16:57

Nu een paar keer gemaakt. Simpel te maken en erg lekker. Samen met pandan rijst en broccoli heb je een heerlijke maaltijd.

Reply
SmaakMenutie 11 november 2020 - 08:55

Bedankt voor je reactie Hans, leuk om te horen dat het in de smaak viel! Heerlijke combinatie met rijst en broccoli 🙂

Reply
Conny Eweg 6 november 2020 - 16:14

Ik heb dit gerecht gemaakt in de airfryer smaakte heerlijk. Een top gerecht

Reply
SmaakMenutie 9 november 2020 - 10:07

Fijn dat het in de airfryer is gelukt Conny, goed om te weten dat dat ook kan! 🙂

Reply
Petra 30 mei 2020 - 15:32

Echt super lekker met paksoi en annanas en basmati rijst, dit is een blijvertje , mmmmm.

Reply
SmaakMenutie 1 juni 2020 - 11:21

Mmm wat een lekkere combinatie Petra! Thanks voor de tip 🙂

Reply
SmaakMenutie 6 mei 2019 - 18:33

Wat leuk om te horen Joke! Fijn dat de recepten in de smaak vallen en dat ze duidelijk beschreven zijn. Wij gebruiken zelf een heteluchtoven, maar een gewone oven kan net zo goed. Als je een gewone oven gebruikt zou ‘ie iets warmer mogen en soms iets langer. Succes!

Reply
Joke 28 april 2019 - 20:59

Ik maak veel van jullie recepten, echt lekker en duidelijke uitleg! Mijn complimenten!
Gebruiken jullie bij dit recept een heteluchtoven of een gewone? Dat is me niet altijd duidelijk.

Reply
Helen Verkleij 15 juli 2024 - 08:31

Wat was dat heerlijk! Met pandan rijst en een een salade . Een blijvertje

Reply
1 2 3 4