Smaakexplosie
Voor deze verrukkelijke witlofschotel met kip en geitenkaas heb je slechts een snijplank, een mes en een ovenschaal nodig.
De combinatie van gekarameliseerde witlof, zachte geitenkaas, knapperige walnoten en malse kip zorgt voor een ware smaakexplosie. En als kers op de taart: geroosterde radijsjes. Die in de oven hun scherpe bite verliezen en ineens heerlijk mild en zoet worden.
Gekarameliseerde witlof
Witlof staat bekend om zijn licht bittere smaak, maar door het karameliseren in de oven wordt het juist zoeter. Dit proces haalt de natuurlijke suikers in de groente naar boven, waardoor witlof ineens een hele andere smaakdimensie krijgt. Dit maakt het niet alleen lekkerder, maar ook toegankelijker voor mensen, en in het bijzonder kinderen, die normaal gesproken niet zo van de bittere smaak houden. Dat maakt deze ovenschotel dus ook kidsproof!
Een gezonde en veelzijdige groente
Witlof is niet alleen lekker, maar ook enorm gezond. Het zit boordevol vezels, vitamine C en foliumzuur. Daarnaast is het een caloriearme groente, waardoor het perfect past in een gebalanceerd eetpatroon. Witlof kan zowel rauw als gekookt, gebakken of gegrild worden gegeten, waardoor je er eindeloos mee kunt variëren. In deze ovenschotel komt de groente helemaal tot zijn recht dankzij de combinatie met geitenkaas en walnoten, die de zachte en romige structuur mooi aanvullen met een hartige en knapperige twist.
Geroosterde radijsjes: een verrassend lekkere toevoeging
Radijsjes staan bekend om hun pittige, peperachtige smaak, maar in de oven transformeren ze compleet. Door ze te roosteren worden ze zacht en mild, met zelfs een lichtzoete ondertoon. Dit maakt ze een verrassend lekkere toevoeging aan deze schotel. Samen met de gekarameliseerde witlof en de romige geitenkaas zorgen ze voor een perfect uitgebalanceerd gerecht met een mooie mix van smaken en texturen.
Met minimale inspanning en een paar simpele ingrediënten zet je deze overheerlijke witlofschotel op tafel. Een verrassende en smaakvolle maaltijd die bewijst hoe veelzijdig witlof kan zijn en je dus niet per se de klassieke witlofschotel hoeft te maken. Hoewel deze natuurlijk ook heerlijk is!
42 reacties
Ik maak sinds een week nu verschillende gerechten van jullie site. Lekker afwisselend en het belangrijkste de kids vind het ook lekker! Dit gerecht met de witlof is zeker een aanrader wij hebben genoten!
Welke geitenkaas gebruiken jullie? Kan ik ook Feta gebruiken?
Verse naturel geitenkaas. Feta kan ook prima! 🙂
Na al die enthousiaste reacties wil ik deze schotel gaan maken……begrijp ik het goed dat alle blaadjes witlof los gehaald worden of alleen halveren?
Leuk Marleen! Alle blaadjes (behalve de buitenste) loshalen en de dikke nog even halveren 🙂
Verrukkelijk!!
Ik heb het net in de oven geschoven. Maar ik vraag me af of deze hoeveelheden kloppen voor 2 personen? Wij zijn met 4 en heb de hoeveelheden dus x1,5 of 2 gedaan maar dat is wel erg veel, 2 volle ovenschotels! Nu maar hopen dat het zó lekker is dat het op gaat… 😅
De witlof slinkt heel erg Marianne! Wij eten met deze hoeveelheden er altijd met z’n tweeën van, maar eten er dan geen aardappeltjes oid bij 🙂