Home Weekmenu WEEKMENU #45

WEEKMENU #45

door SmaakMenutie

Inspiratieloos? Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Of een keer zin in iets anders? Speciaal voor jou hebben we 5 heerlijke recepten voor deze week geselecteerd. Je hoeft het alleen nog maar te maken.

Bami goreng

Indische bami goreng (familierecept!)

Na de nasi goreng en de mihoen kon de bami goreng natuurlijk niet ontbreken. Wat mij betreft de allerlekkerste bami. Hier kan geen toko tegenop. Maar goed, dat geldt voor veel eten waar je fijne herinneringen aan hebt. Wij aten deze bami trouwens met een beetje witte rijst (vraag me niet waarom)…


Kip in romige saus met spinazie

Kip in romige saus met spinazie en artisjokken

Deze kip in romige saus met spinazie en artisjokken zet je in een handomdraai op tafel. En lekker dat-ie is! Voor erbij kan je kiezen uit bijvoorbeeld pasta of witte rijst. Of ga net als wij voor (ei)noedels. Net waar je zin in hebt. Waar je het ook mee serveert, het zal gegarandeerd in de smaak vallen. Dat beloven we 🙂


Israëlische shakshuka

Shakshuka (ontbijt of brunch)

Toen we eind 2019 weer terug in Tel Aviv (Israël) waren hebben we voor het eerst eens shakshuka besteld. Geïnspireerd door de lovende worden over dit gerecht van Yotam Ottolenghi en Jigal Krant waren we extra nieuwsgierig naar dit traditionele gerecht. Shakshuka spreek je overigens gewoon uit als sjaksjoeka. En zo…


Ovenschotel met kip en paprika

Ovenschotel met kip en paprika

Heb je zin in een makkelijke en super lekkere ovenschotel? Zoek niet verder! Deze ovenschotel stond ooit in Jamie’s magazine en is wat ons betreft echt een topper. We hebben de dragon (want niet altijd verkrijgbaar) vervangen voor basilicum en hebben bovendien wat cherry tomaatjes toegevoegd. Ook kiezen wij voor wat…


Tahoe telor

Tahoe telor petis (Indische omelet met tofu)

Wil je een keertje lekker Indisch eten maar dan zonder vlees? Dan hebben we hier een echte klassieker die iets minder bekend is bij het grote publiek. Helemaal vegetarisch is het officieel niet, want we gebruiken petis udang. Dat is Indonesische garnalenpasta, niet te verwarren met trassi overigens. Dit is echt een essentieel…