Home Weekmenu WEEKMENU #25

WEEKMENU #25

door SmaakMenutie

Inspiratieloos? Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Of een keer zin in iets anders? Speciaal voor jou hebben we 5 heerlijke recepten voor deze week geselecteerd. Je hoeft het alleen nog maar te maken.

Kip siam

Thaise kip siam (kip met cashewnoten)

Dit wereldgerecht ken je vast wel vanuit de supermarkt. Het klinkt heel fancy, maar feitelijk is het letterlijk kip met cashewnoten. Het sausje is een combinatie van bekende Aziatische sauzen die zowel in Thailand als China veelvuldig gebruikt worden. Wij maken het met kip (uiteraard), sugarsnaps, paprika…


Pasta met truffelroomsaus en champignons

Pasta met truffelroomsaus en champignons (vega!)

Ben je gek op truffel? Dan hebben we hier de ultieme pasta voor je! Met slechts enkele ingrediënten tover je binnen 20 minuten dit waanzinnig lekker vegetarische gerecht op tafel. En hoewel wij geen fanatieke vegetariërs zijn kan ik je verklappen dat je bij deze pasta geen moment het vlees mist. Mocht je…


Sambal goreng groenten

Sambal goreng groenten

Ben je ook zo gek op sambal goreng boontjes? Dan vind je deze sambal goreng groenten vast ook heerlijk. En yep, we maken vandaag lekker een makkelijke variant. Namelijk met een zakje kant-en-klare (oosterse) groenten van de supermarkt. Maar je kan natuurlijk ook zelf je groenten snijden. Up to you. Net als de…


Ovenschotel kabeljauw in tomatensaus

Ovenschotel kabeljauw in rijkgevulde tomatensaus

Wat zullen we vandaag nu weer eens eten? Zeggen jullie dat ook wel eens tegen elkaar? Eigenlijk heb je helemaal geen zin om te koken, maar iets afhalen of uit eten gaan is ook geen optie. Daarom speciaal voor al die momenten dat je iets lekkers wil én snel klaar wil zijn deze heerlijke ovenschotel kabeljauw…


Ajam cabe kering recept

Ajam cabe kering (pittige stukjes kip)

Dit gerecht hoort eigenlijk heel spicy te zijn. Mijn oma gebruikte namelijk een hele berg rawits (gedroogde pepertjes) en daarnaast nog behoorlijk wat verse lomboks. Nou dan sta je in de fik kan ik je zeggen. Daarom hebben we er een ‘Nederlandse’ versie van gemaakt. Dus minder pepertjes en een klein beetje ketjap manis…