Home Vegetarisch Vegetarische ‘beef’ Wellington

Vegetarische ‘beef’ Wellington

met champignons, spinazie en blauwe kaas

door SmaakMenutie
Vegetarische beef Wellington met champignons

Je mist geen seconde het vlees

Een heerlijke vegetarische versie van de klassieke beef Wellington! In deze Wellington mis je geen seconde het vlees. Heerlijk gevuld met onder meer kastanje champignons, spinazie, gekarameliseerde ui, blauwe kaas, walnoten en tijm.

Vegetarische beef Wellington met champignons

Vegetarische 'beef' Wellington met champignons

Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 3.8/5
( 174 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kastanjechampignons
  • 400 g verse spinazie
  • 125 g blauwe kaas
  • 50 g walnoten
  • 20 g paneermeel
  • 100 ml witte wijn (of 100 ml extra water)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 groentebouillon blokje
  • 1 ei
  • Takjes verse tijm

Zo maak je het

  • Fruit 1 gesnipperde rode ui en 3 tenen fijngesneden knoflook in een klont boter.
  • Voeg na 2 minuten 100 ml witte wijn, 100 ml water en een bouillonblokje toe. Laat op halfhoog vuur 15 minuten pruttelen.
  • Snijd ondertussen de champignons fijn en bak in een klont boter in 10 minuten bruin (tot het vocht is verdampt).
  • Voeg de champignons toe aan het ui-knoflookmengsel. Als het goed is, is een groot deel van het vocht verdampt. Voeg ook de blaadjes van een paar takjes tijm toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Roerbak ondertussen 400 g spinazie circa 4 minuten tot het geslonken is. Afspoelen met koud water, bestrooien met zout en peper en goed uitlekken (vocht eruit knijpen).
  • Meng 50 g fijngemalen walnoten en 20 g paneermeel door het champignon-mengsel zodat het geheel wat bindt. Voeg naar smaak extra zout en peper toe.
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Verdeel in het midden eerst de spinazie, dan de champignons en vervolgens de verbrokkelde blauwe kaas. Vouw goed dicht en bestrijk met eigeel. Plaats circa 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Ingrediënten vegetarische Wellington Vegetarische beef Wellington Vegetarische Wellington vulling Vegetarische Wellington recept Vegetarisch hoofdgerecht Kerst Vegetarische Wellington

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

51 reacties

Maria 8 januari 2023 - 07:52

Echt een toprecept dat altijd in de smaak valt! Ik laat de spinazie weg en heb er gisteren, bij wijze van experiment wat rozijnen doorheen gegooid. Als bijgerecht salade met resterende champignons, walnoot, blauwe kaas en tomatenkaviaar.
En gegrilde wintergroenten.

Reply
liset 29 december 2022 - 18:00

lekker hoor, dank!!

Reply
Shirley 25 december 2022 - 21:08

Super Kerst recept! We hebben er van gesmuld!
+ even een dikke duim voor vele gerechten! Heb er al veel gemaakt, stivado, beef bourgogne, beef stroganof, tonijntartaar, de worteltjes, allemaal even lekker! Love you’re recepties!❤️

Reply
Anne 22 december 2022 - 22:29

Deze vegetarische Wellington viel erg in de smaak! Heb de ietsje minder pittige Castello blauwe kaas gebruikt. Er was geen rol vers bladerdeeg, heb plakjes uit de vriezer op elkaar geplakt/geduwd. Ging ook best. En spinazie uit de vriezer langzaam opgewarmd en goed uitgelekt in een zeef. Wat een leuk recept!

Reply
Hans 21 december 2022 - 21:24

Een rode wijnsaus er bij? Of is dat gek? 🙂

Reply
SmaakMenutie 23 december 2022 - 11:32

Ja hoor dat kan, zou er alleen niet te veel overheen schenken 🙂

Reply
1 2 3 4 5