18,K
Hemels
Deze mega lekkere taart heb je in een handomdraai gemaakt (echt waar!). In slechts een half uurtje. No-bake en met zowel Oreo koekjes als Tony’s Chocolonely. OMG. En impress your friends met je eigen salted caramel als extra topping. Want karamelsaus maken is super makkelijk. Overigens smaakt de taart ook zonder extra karamel heerlijk. Trek gekregen? Let’s go!
71 reacties
Hoeveel is 2 pakken oreo koekjes?
Per pak van 150 gram, dus 300 gram koekjes
De witte vulling tussen de oreo koekjes verwijderen? Of doe je alles fijn maken .. koek en witte vulling?
Hoi Sandra, alles fijn maken! Dus koek en witte vulling. Succes, laat je ons weten of ‘ie in de smaak viel?
Bedoel je twee grote of kleine repen van Tony Chocolonely?
Hoi Margo, twee grote repen!
Is de gelatine echt nodig?
Hoi Sylvie, je kan het wellicht achterwege laten, maar ik durf dat niet met 100% zekerheid te zeggen. Maar mislukken zal de taart zonder gelatine zeker niet!
Neem aan dat het ook met een andere smaak kan?
Hoi Jebby, een andere smaak Tony’s? Jazeker!
Heb net de taart gemaakt, maar als ik de chocolade gelatine-mix bij de slagroom roomkaas-mix doe, wordt de chocolade sliertig. Enig idee hoe dit kan?
Hoi Izee, wellicht is de gelatine niet goed opgenomen? ik heb het niet eerder gehad. Was de smaak wel goed 😉
Wat een heerlijke taart en heldere uitleg. Maak hem deze week al voor de tweede keer. Vrienden noemde de taart “restaurantwaardig”. Bedankt voor het delen van dit recept!
Wow thanks voor het compliment Kim! Moeilijk om niet constant van te blijven eten hè 😛
Bij mij gaat het mis tijdens de gelatine toevoegen aan de gesmolten chocolade. Ik heb heul snel geroerd zoals er stond maar chocolade werd heel snel hard en korrelig 🙁 wat doe ik fout??
Hoi Ilse, hmmmz misschien was het niet genoeg gesmolten? Als je de gelatine weglaat moet het ook wel lukken hoor. Was de taart wel lekker 😉
Net ook de taart aan het maken. De gelatine bij de chocolade gedaan en het werd met twee keer roeren een klomp. Ik had stiekem al het idee dat dit niet zou werken want water en chocolade zijn vijhanden.
Dus nog even een tip smelt de chocolade en doe deze bij het room mengsel. Smelt daarna in twee eetlepels room om melk de geweekte gelatine en roer deze door het room memgsel.
Hoi Joep, bedankt voor je tip. Wij hadden er weliswaar geen last van, maar ik vind je tip wel een hele goede. Gaan we aanpassen in het recept. Hoop dat de taart smaakte ? Thanks!
Klopt helemaal wat Joep aangeeft. Ik heb na dit fiasco ook eerst de gelatine laten smelten in 3 eetlepels water, toen door het room mengsel geroerd en daarna de gesmolten chocolade erbij gedaan.
Het is aangepast Joep en Kelly! Dank voor jullie alertheid 😉
Moet je de MonChou door de slagroom mixen of omscheppen? Als de chocolade gesmolten is, laat je deze eerst afkoelen voordat je het bij het slagroom mengsel doet?
Hoi, je moet de MonChou door de slagroom scheppen. Dus zeker niet mixen. Zodra de chocolade gesmolten is voeg je deze direct toe bij het slagroom mengsel. Succes! 🙂
Waar koop je salted caramel?
Bij de supermarkt kan je karamelsaus kopen en wat zeezout bij doen. Maar lekkerder (en net zo makkelijk) is het om het zelf te maken! 🙂
Ik heb de taart gisteren gemaakt en hij was heerlijk!
Ik heb overigens de monchou wel door de slagroom gemixt en dat ging prima, anders bleven er teveel klontjes achter. Verder misschien nog een leuke tip. In plaats van karamel heb ik dulce de leche gemaakt en daar zeezout bij gedaan.
Hoi Linda, wat leuk om te horen! En wat een goed idee om de karamel te vervangen door dulce de leche, jammie! 🙂
hoi hoi ik wil deze taart gaan maken voor mijn verjaardag! hoe lang van te voren kan ik hem maken? En moet ik wachten met de zelfgemaakte karamelsaus verdelen totdat deze taart wordt opgediend? Ik neem aan dat deze in de koelkast bewaard dient te worden?
Hoi Anouk, je kan deze taart maximaal 1 dag van te voren maken. Het beste kan je inderdaad voor het opdienen de karamelsaus verdelen over de taart. Als je de karamelsaus ook van tevoren hebt gemaakt dan kan je deze bewaren in de koeling en zachtjes de volgende dag weer opwarmen zodat hij weer vloeibaar wordt. Fijne verjaardag!
Deze taart gemaakt met mijn verjaardag en iedereen was er enthousiast over, inclusief ik zelf. Gemakkelijk te maken en heel erg lekker.
Hoi Elly, wat leuk om te horen! Fijn dat ‘ie bij iedereen in de smaak viel. Ook een favoriet van ons 😉 Enne, nog van harte! Groet, Tim- SmaakMenutie
Vandaag deze taart gemaakt en in veelvoud gehoord “dit is de lekkerste taart die ik ooit heb gegeten”.
Super recept!!
Nou wat onwijs leuk om te horen Stephanie! Kunnen je gasten ‘m voortaan ook zelf maken 😉 Groet, Tim- SmaakMenutie
Het lijkt me een lekkere cheesecake.
Vooral karamel vind ik lekker..
Ja hij is heerlijk Remmelt! De combinatie met karamel is echt goddelijk 😀 Groet, Tim- SmaakMenutie
lekkere taart
Wat is de beste manier om de MonChou door de slagroom te mengen? Ik heb de blokken roomkaas er een voor een doorheen gedaan met een mixer, maar er bleven klontjes in zitten.
Verder ga ik de topping anders maken op een manier die eerder goed is uitgepakt: slagroom en caramelblokjes van Lonka laten smelten in de magnetron. Heerlijk en heel makkelijk.
We gaan de taart morgen opeten, ben heel benieuwd!
Hoi Anne, iemand voor jou had dezelfde vraag. Zie hierboven 🙂 Je moet de MonChou door de slagroom scheppen. Dus zeker niet mixen. Wat een goed idee die topping, mmm! Gaat vast in de smaak vallen 😀
Oeps, niet goed genoeg gelezen 🙂 Ik ga ‘m vandaag weer proberen, hopelijk wordt ‘ie nu nog beter. Hij was heerlijk de vorige keer!
Haha geen probleem! Lekker hoor, we zijn benieuwd! Succes 😀
Heb deze taart , deze week gemaakt! Mijn man was jarig! Degene die voor deze taart koos, vond deze verrukkelijk! Zalig!! Maar nu een vraag: kan ik de overgebleven punten ook in de vriezer bewaren?Graag hoor ik van U! Met een vriendelijke groet! Jannie.
Beste Jannie, wat leuk om te horen dat de cheesecake bij iedereen in de smaak viel! En natuurlijk van harte gefeliciteerd met uw man! Het zou misschien wel kunnen, maar het komt de taart denken wij niet ten goede. Wij raden daarom aan om de overgebleven puntjes gewoon lekker op te eten 🙂 Culinaire groet, Tim- SmaakMenutie
Smaakmenutie…..kan je hier ook een toetje van maken? Als je dan de gelatine bv weglaat wordt het net iets smeuiger lijkt me of heb je soms een andere tip. De combi lijkt me erg lekker.
Hoi Elly, je kan hier zeker een toetje van maken! Alleen hoef je dan niet per se de gelatine weg te laten hoor ? De combi is inderdaad heerlijk!
Hi,
Zou ik deze ook als een mini variant kunnnen maken… dus dat ik een vorm gebruik met 12mini’s. En moet ik ze dan eerst uit de vorm halen alvorens ik de karamel erop doe?
Alvast bedankt!
Hi Nora, ja hoor dat kan! Ik zou ze inderdaad eerst uit de vorm halen en dan pas de karamel erop doen. Succes en geniet ervan!
Hoi!
Ik heb de taart gemaakt, en ook de karamel zeezout voor de top. Ik wil deze taart mee naar kantoor meenemen, maar kan daar de karamel niet opwarmen in een pan. Hoelang vantevoren kan ik de karamel op de taart doen voor serveren?
Ben erg benieuwd, maar ziet er heerlijk uit!
Hoi Femke, als je het doet vlak voor je naar kantoor gaat is dat prima hoor. Hooguit wordt de karamel wat harder maar de smaak zal top zijn. Succes!
Welke maat taartvorm hebben julllie gebruikt?
Een springvorm van 22cm!
Hallo
Gisteren de taart gemaakt twee uur in de koelkast op laten stijven toen de salt caramel lauw erover gegoten en toen storte de taart in hoe kan dit????? Hij smaakte wel super alleen was niet meer zo mooi
Wat jammer! Wellicht heb je de slagroom en MonChou te lang geklopt waardoor de luchtigheid verdwenen is? Gelukkig was de smaak wel lekker 🙂
Deze taart lijkt me heerlijk! Als ik hem een dag vantevoren maak, moet hij dan in de koelkast worden bewaard?
Hoi Phily, ja je kan ‘m gerust in de koelkast bewaren hoor!
Ik wil hem graag gaan maken, maar hoe lang blijft hij houdbaar?
Niet langer dan 2 dagen Demi!
Deze wil ik ook gaan maken mon Chou is dat iets zoals roomkaas Philadelphia?
(België) of ik zal nr Albert heyn moeten daar zullen ze vast wel mon Chou hebben en ook die chocolade want hier niet te vinden ga zeker op zoek want deze lijkt mij heerlijk lekker bedankt om het recept te delen 👍
Bij de AH hebben ze het zeker Sabine! Maar je kan ook Philadelphia gebruiken hoor. Zolang het maar roomkaas is 🙂 Geniet ervan!
De taart ziet er heerlijk uit en ik wil hem ook gaan maken! Hoe groot is de springvorm die je hiervoor gebruikt?
Een springvorm van 22cm Linda! Geniet ervan 🙂
Ik had het probleem dat bij het omscheppen van de roomkaas door de slagroom ik het niet gemengd kreeg. Het werden allemaal dikke klontjes….
Daarom maar wat steviger geschept, wat ook niet hielp..🤔
Hoopte dat het wat zou smelten door de gelatine en gesmolten chocolade, maar hoewel dat mengen prima ging , losten de klontjes niet op 😢
Uiteindelijk alles door een grote zeef gehaald 🙈
Dat hielp wel maar vraag me af of de taart wel stevig gaat worden, hij staat nu op te stijven in de koelkast.
Las in 1 vd replies dat het fout kan gaan als ik de caramel erop giet?
Wat had ik aan het begin beter moeten doen? Eerst de roomkaas op kamertemperatuur laten komen zodat die zachter was geweest?
Of geduldiger en langer moeten blijven omscheppen?
Hoi Miranda, wellicht was je roomkaas erg hard? Het wil nog wel eens verschillen per merk namelijk. Monchou is bijvoorbeeld echt zachte roomkaas en goed te bewerken. Je zou bijvoorbeeld ook de roomkaas eerst even kunnen los mengen (of inderdaad op kamertemperatuur laten komen). En het vergt ook wel een beetje geduld… Gelukkig zijn wat klontjes niet per se erg, maar ik snap dat het vervelend is. Als de taart lang genoeg in de koeling staat moet het goed komen met de caramel. Hoop dat het gelukt is en de taart goed smaakt(e)!
Hoi, mijn roomkaas was idd nog erg hard.. ik heb het nogmaals gemaakt en toen de roomkaas om kamertemperatuur laten komen en eerst losgemaakt. Toen ging het erdoorheen scheppen ook veel beter. Maar nog altijd niet geheel klontjes vrij maar véél beter.
Wel zakte hij de eerste keer alsnog een beetje in na toevoegen van de maar dat had ik gezien een eerdere reactie al verwacht..
In beiden gevallen was de smaak wel goed volgens de proefkonijnen 😀
Volgende keer ga ik de roomkaas iets verdunnen/ vervangen met klein beetje kwark, want dat hielp bij juliie limoncello tiramisu ook prima!
*toevoegen van de caramelsaus.
En ik heb de 2e keer deels mascarpone gebruikt ipv monchou. Voor mijn gevoel is dat nog net iets zachter.
Fijn Miranda! En goed idee om de roomkaas iets te verdunnen 🙂
Hoi. Net gemaakt. Ben benieuwd. Ook wat klontje van de mon chou. Morgen eten. Dan pas de karamel saus erop voordat je hem serveert? Gewoon uit het flesje? Of eerst warm maken? Heb de Tova Caramel saus. Moet je daar ook nog wat zeezout aan toevoegen?
Hoi Marij, de karamelsaus inderdaad op het laatst toevoegen. Je kan kant-en-klare kopen, maar zelf maken mag ook! Wij hebben daar zeezout aan toegevoegd (salted-caramel). Hoeft niet warm te zijn, als het maar vloeibaar is! Tova lijkt me prima 🙂
Ik heb deze cheesecake gisteren gemaakt, erg lekker! Vooral de salted caramel maakte het af! Heerlijk! Ik heb overigens de karamelsaus na het opstijven eroverheen gesmeerd met daarover de stukjes Tony Chocolony, daarna heb ik de cheesecake opnieuw in de koeling gezet. De karamel op de cheesecake was uren later nog vloeibaar terwijl ik had verwacht dat deze zou stollen. Kan dit kloppen? De karamel die ik over had was wel gestold in de kan.
Leuk om te horen Nick! De salted caramel zou moeten indikken zodra deze afkoelt, dus vind het lastig om te zeggen waarom deze bij jou vloeibaar bleef. Zolang deze maar niet té vloeibaar was! 🙂
Hij was nog vrij vloeibaar maar dat gaf meteen wel een tof effect bij het aansnijden. De karamel liep langs de punten af. Volgende keer laat ik de karamel wat langer afkoelen voordat ik deze erop smeer. Dat scheelt waarschijnlijk.
Dat is dan wel weer leuk! 🙂
Goddelijk lekker!!