Home Desserts en taarten Tony’s Chocolonely karamel-zeezout cheesecake

Tony’s Chocolonely karamel-zeezout cheesecake

met karamelsaus topping!

door SmaakMenutie
Tony's Chocolonely karamel-zeezout NY cheesecake

Hemels

Deze mega lekkere taart heb je in een handomdraai gemaakt (echt waar!). In slechts een half uurtje. No-bake en met zowel Oreo koekjes als Tony’s Chocolonely. OMG. En impress your friends met je eigen salted caramel als extra topping. Want karamelsaus maken is super makkelijk. Overigens smaakt de taart ook zonder extra karamel heerlijk. Trek gekregen? Let’s go!

Tony's Chocolonely karamel-zeezout NY cheesecake

Tony's Chocolonely karamel-zeezout cheesecake

Print dit recept
Personen: 8 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.5/5
( 204 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g roomkaas
  • 125 g roomboter
  • 50 g kristalsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 3 gelatineblaadjes
  • 2 pakken Oreo koekjes
  • 2 repen Tony's Chocolonely karamel-zeezout
  • Salted caramel (optioneel)

Zo maak je het

  • Verkruimel 2 pakken Oreo koekjes tot ze goed fijn zijn. Dit kan in de keukenmachine, de bak van je staafmixer, de vijzel of doe een schone theedoek in een kom en stamp fijn met een (koffie)mok.
  • Smelt op laag vuur 125 g roomboter in een pannetje (niet laten koken). Bedek ondertussen de bodem van de springvorm (22 cm) met een stuk bakpapier (gebruik de onderkant als mal). De zijkanten van de springvorm vet je goed in met wat boter.
  • Vermeng met een lepel de gesmolten boter goed met het Oreo-kruim totdat al het kruim bedekt is met wat boter. Bedek vervolgens met dit mengsel de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de onderkant van een lepel zodat het goed is verdeeld over de bodem. Zet even weg in de koeling.
  • Week 3 gelatineblaadjes in een kommetje met 3 el water. Klop terwijl de gelatine weekt 250 ml slagroom op met 50 g kristalsuiker.
  • Terwijl de slagroom opgeklopt wordt kan je 1 reep Tony's Chocolonely alvast au-bain-marie smelten (kook water in een pan en plaats daarin een kommetje of andere pan met de reep chocolade zodat het smelt).
  • Voeg zodra de slagroom opgeklopt is in fases de roomkaas (bijvoorbeeld MonChou) toe aan de slagroom. Zorg dat de boel stevig blijft.
  • Laat de gelatine in een pannetje op laag vuur oplossen (niet laten koken) en roer de gelatine vervolgens door het mengsel.
  • Zodra de chocolade gesmolten is voeg je deze ook toe aan het roomkaas-slagroom mengsel. Meng rustig door het geheel.
  • Haal de bodem uit de koeling en giet het mengsel in de springvorm. Laat het nu afkoelen en opstijven in de koeling. Minstens 1 uur, maar liever langer!
  • Ondertussen kan je (optioneel) de salted caramel maken .
  • Verdeel de salted caramel over de taart en maak af door wat gehakte stukjes Tony van de tweede reep over de taart te verspreiden. Mmmm! Hemels toch?

Tony's Chocolonely cheesecake Tony's Chocolonely cheesecake recept

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

71 reacties

Chantal 19 januari 2018 - 19:10

Hoeveel is 2 pakken oreo koekjes?

Reply
SmaakMenutie 20 januari 2018 - 11:40

Per pak van 150 gram, dus 300 gram koekjes

Reply
Sandra 3 februari 2018 - 10:00

De witte vulling tussen de oreo koekjes verwijderen? Of doe je alles fijn maken .. koek en witte vulling?

Reply
SmaakMenutie 3 februari 2018 - 11:46

Hoi Sandra, alles fijn maken! Dus koek en witte vulling. Succes, laat je ons weten of ‘ie in de smaak viel?

Reply
Margo 3 februari 2018 - 16:02

Bedoel je twee grote of kleine repen van Tony Chocolonely?

Reply
SmaakMenutie 3 februari 2018 - 16:30

Hoi Margo, twee grote repen!

Reply
Sylvie 4 februari 2018 - 23:30

Is de gelatine echt nodig?

Reply
SmaakMenutie 5 februari 2018 - 18:51

Hoi Sylvie, je kan het wellicht achterwege laten, maar ik durf dat niet met 100% zekerheid te zeggen. Maar mislukken zal de taart zonder gelatine zeker niet!

Reply
Jebby 6 februari 2018 - 11:41

Neem aan dat het ook met een andere smaak kan?

Reply
SmaakMenutie 8 februari 2018 - 09:41

Hoi Jebby, een andere smaak Tony’s? Jazeker!

Reply
Izee Derkx 9 februari 2018 - 16:21

Heb net de taart gemaakt, maar als ik de chocolade gelatine-mix bij de slagroom roomkaas-mix doe, wordt de chocolade sliertig. Enig idee hoe dit kan?

Reply
SmaakMenutie 11 februari 2018 - 11:50

Hoi Izee, wellicht is de gelatine niet goed opgenomen? ik heb het niet eerder gehad. Was de smaak wel goed 😉

Reply
Kim 10 februari 2018 - 21:18

Wat een heerlijke taart en heldere uitleg. Maak hem deze week al voor de tweede keer. Vrienden noemde de taart “restaurantwaardig”. Bedankt voor het delen van dit recept!

Reply
SmaakMenutie 11 februari 2018 - 11:52

Wow thanks voor het compliment Kim! Moeilijk om niet constant van te blijven eten hè 😛

Reply
Ilse 7 maart 2018 - 21:30

Bij mij gaat het mis tijdens de gelatine toevoegen aan de gesmolten chocolade. Ik heb heul snel geroerd zoals er stond maar chocolade werd heel snel hard en korrelig 🙁 wat doe ik fout??

Reply
SmaakMenutie 9 maart 2018 - 17:06

Hoi Ilse, hmmmz misschien was het niet genoeg gesmolten? Als je de gelatine weglaat moet het ook wel lukken hoor. Was de taart wel lekker 😉

Reply
Joep 17 maart 2018 - 15:21

Net ook de taart aan het maken. De gelatine bij de chocolade gedaan en het werd met twee keer roeren een klomp. Ik had stiekem al het idee dat dit niet zou werken want water en chocolade zijn vijhanden.

Dus nog even een tip smelt de chocolade en doe deze bij het room mengsel. Smelt daarna in twee eetlepels room om melk de geweekte gelatine en roer deze door het room memgsel.

Reply
SmaakMenutie 18 maart 2018 - 12:54

Hoi Joep, bedankt voor je tip. Wij hadden er weliswaar geen last van, maar ik vind je tip wel een hele goede. Gaan we aanpassen in het recept. Hoop dat de taart smaakte ? Thanks!

Reply
Kelly 20 maart 2018 - 07:24

Klopt helemaal wat Joep aangeeft. Ik heb na dit fiasco ook eerst de gelatine laten smelten in 3 eetlepels water, toen door het room mengsel geroerd en daarna de gesmolten chocolade erbij gedaan.

Reply
SmaakMenutie 21 maart 2018 - 17:12

Het is aangepast Joep en Kelly! Dank voor jullie alertheid 😉

Reply
Lcdw 27 maart 2018 - 09:30

Moet je de MonChou door de slagroom mixen of omscheppen? Als de chocolade gesmolten is, laat je deze eerst afkoelen voordat je het bij het slagroom mengsel doet?

Reply
SmaakMenutie 28 maart 2018 - 16:02

Hoi, je moet de MonChou door de slagroom scheppen. Dus zeker niet mixen. Zodra de chocolade gesmolten is voeg je deze direct toe bij het slagroom mengsel. Succes! 🙂

Reply
Jael 30 maart 2018 - 20:36

Waar koop je salted caramel?

Reply
SmaakMenutie 31 maart 2018 - 10:14

Bij de supermarkt kan je karamelsaus kopen en wat zeezout bij doen. Maar lekkerder (en net zo makkelijk) is het om het zelf te maken! 🙂

Reply
Linda 25 augustus 2018 - 09:16

Ik heb de taart gisteren gemaakt en hij was heerlijk!
Ik heb overigens de monchou wel door de slagroom gemixt en dat ging prima, anders bleven er teveel klontjes achter. Verder misschien nog een leuke tip. In plaats van karamel heb ik dulce de leche gemaakt en daar zeezout bij gedaan.

Reply
SmaakMenutie 28 augustus 2018 - 10:26

Hoi Linda, wat leuk om te horen! En wat een goed idee om de karamel te vervangen door dulce de leche, jammie! 🙂

Reply
anouk 7 september 2018 - 09:03

hoi hoi ik wil deze taart gaan maken voor mijn verjaardag! hoe lang van te voren kan ik hem maken? En moet ik wachten met de zelfgemaakte karamelsaus verdelen totdat deze taart wordt opgediend? Ik neem aan dat deze in de koelkast bewaard dient te worden?

Reply
SmaakMenutie 9 september 2018 - 10:26

Hoi Anouk, je kan deze taart maximaal 1 dag van te voren maken. Het beste kan je inderdaad voor het opdienen de karamelsaus verdelen over de taart. Als je de karamelsaus ook van tevoren hebt gemaakt dan kan je deze bewaren in de koeling en zachtjes de volgende dag weer opwarmen zodat hij weer vloeibaar wordt. Fijne verjaardag!

Reply
Elly 26 september 2018 - 21:43

Deze taart gemaakt met mijn verjaardag en iedereen was er enthousiast over, inclusief ik zelf. Gemakkelijk te maken en heel erg lekker.

Reply
SmaakMenutie 27 september 2018 - 19:03

Hoi Elly, wat leuk om te horen! Fijn dat ‘ie bij iedereen in de smaak viel. Ook een favoriet van ons 😉 Enne, nog van harte! Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Stephanie 28 september 2018 - 20:33

Vandaag deze taart gemaakt en in veelvoud gehoord “dit is de lekkerste taart die ik ooit heb gegeten”.
Super recept!!

Reply
SmaakMenutie 29 september 2018 - 12:05

Nou wat onwijs leuk om te horen Stephanie! Kunnen je gasten ‘m voortaan ook zelf maken 😉 Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Remmelt 6 november 2018 - 18:24

Het lijkt me een lekkere cheesecake.
Vooral karamel vind ik lekker..

Reply
SmaakMenutie 7 november 2018 - 09:06

Ja hij is heerlijk Remmelt! De combinatie met karamel is echt goddelijk 😀 Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
marium 6 november 2018 - 19:14

lekkere taart

Reply
Anne 12 november 2018 - 16:32

Wat is de beste manier om de MonChou door de slagroom te mengen? Ik heb de blokken roomkaas er een voor een doorheen gedaan met een mixer, maar er bleven klontjes in zitten.
Verder ga ik de topping anders maken op een manier die eerder goed is uitgepakt: slagroom en caramelblokjes van Lonka laten smelten in de magnetron. Heerlijk en heel makkelijk.
We gaan de taart morgen opeten, ben heel benieuwd!

Reply
SmaakMenutie 12 november 2018 - 20:25

Hoi Anne, iemand voor jou had dezelfde vraag. Zie hierboven 🙂 Je moet de MonChou door de slagroom scheppen. Dus zeker niet mixen. Wat een goed idee die topping, mmm! Gaat vast in de smaak vallen 😀

Reply
Anne 5 januari 2019 - 10:35

Oeps, niet goed genoeg gelezen 🙂 Ik ga ‘m vandaag weer proberen, hopelijk wordt ‘ie nu nog beter. Hij was heerlijk de vorige keer!

Reply
SmaakMenutie 6 januari 2019 - 11:34

Haha geen probleem! Lekker hoor, we zijn benieuwd! Succes 😀

Reply
Jannie Schipper van Hemert 28 november 2018 - 18:36

Heb deze taart , deze week gemaakt! Mijn man was jarig! Degene die voor deze taart koos, vond deze verrukkelijk! Zalig!! Maar nu een vraag: kan ik de overgebleven punten ook in de vriezer bewaren?Graag hoor ik van U! Met een vriendelijke groet! Jannie.

Reply
SmaakMenutie 28 november 2018 - 19:16

Beste Jannie, wat leuk om te horen dat de cheesecake bij iedereen in de smaak viel! En natuurlijk van harte gefeliciteerd met uw man! Het zou misschien wel kunnen, maar het komt de taart denken wij niet ten goede. Wij raden daarom aan om de overgebleven puntjes gewoon lekker op te eten 🙂 Culinaire groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Elly 9 december 2018 - 20:25

Smaakmenutie…..kan je hier ook een toetje van maken? Als je dan de gelatine bv weglaat wordt het net iets smeuiger lijkt me of heb je soms een andere tip. De combi lijkt me erg lekker.

Reply
SmaakMenutie 10 december 2018 - 18:49

Hoi Elly, je kan hier zeker een toetje van maken! Alleen hoef je dan niet per se de gelatine weg te laten hoor ? De combi is inderdaad heerlijk!

Reply
Nora 3 juni 2019 - 18:48

Hi,
Zou ik deze ook als een mini variant kunnnen maken… dus dat ik een vorm gebruik met 12mini’s. En moet ik ze dan eerst uit de vorm halen alvorens ik de karamel erop doe?
Alvast bedankt!

Reply
SmaakMenutie 4 juni 2019 - 19:32

Hi Nora, ja hoor dat kan! Ik zou ze inderdaad eerst uit de vorm halen en dan pas de karamel erop doen. Succes en geniet ervan!

Reply
Femke 18 juni 2019 - 23:37

Hoi!

Ik heb de taart gemaakt, en ook de karamel zeezout voor de top. Ik wil deze taart mee naar kantoor meenemen, maar kan daar de karamel niet opwarmen in een pan. Hoelang vantevoren kan ik de karamel op de taart doen voor serveren?

Ben erg benieuwd, maar ziet er heerlijk uit!

Reply
SmaakMenutie 19 juni 2019 - 11:49

Hoi Femke, als je het doet vlak voor je naar kantoor gaat is dat prima hoor. Hooguit wordt de karamel wat harder maar de smaak zal top zijn. Succes!

Reply
Carina 1 november 2019 - 14:22

Welke maat taartvorm hebben julllie gebruikt?

Reply
SmaakMenutie 2 november 2019 - 10:41

Een springvorm van 22cm!

Reply
diesveld 30 november 2019 - 13:48

Hallo

Gisteren de taart gemaakt twee uur in de koelkast op laten stijven toen de salt caramel lauw erover gegoten en toen storte de taart in hoe kan dit????? Hij smaakte wel super alleen was niet meer zo mooi

Reply
SmaakMenutie 1 december 2019 - 11:18

Wat jammer! Wellicht heb je de slagroom en MonChou te lang geklopt waardoor de luchtigheid verdwenen is? Gelukkig was de smaak wel lekker 🙂

Reply
Phily 20 december 2020 - 08:14

Deze taart lijkt me heerlijk! Als ik hem een dag vantevoren maak, moet hij dan in de koelkast worden bewaard?

Reply
SmaakMenutie 20 december 2020 - 09:30

Hoi Phily, ja je kan ‘m gerust in de koelkast bewaren hoor!

Reply
Demi 30 januari 2021 - 17:03

Ik wil hem graag gaan maken, maar hoe lang blijft hij houdbaar?

Reply
SmaakMenutie 1 februari 2021 - 13:27

Niet langer dan 2 dagen Demi!

Reply
Sabine 9 april 2021 - 23:27

Deze wil ik ook gaan maken mon Chou is dat iets zoals roomkaas Philadelphia?
(België) of ik zal nr Albert heyn moeten daar zullen ze vast wel mon Chou hebben en ook die chocolade want hier niet te vinden ga zeker op zoek want deze lijkt mij heerlijk lekker bedankt om het recept te delen 👍

Reply
SmaakMenutie 12 april 2021 - 10:47

Bij de AH hebben ze het zeker Sabine! Maar je kan ook Philadelphia gebruiken hoor. Zolang het maar roomkaas is 🙂 Geniet ervan!

Reply
Linda 18 mei 2021 - 11:54

De taart ziet er heerlijk uit en ik wil hem ook gaan maken! Hoe groot is de springvorm die je hiervoor gebruikt?

Reply
SmaakMenutie 19 mei 2021 - 10:41

Een springvorm van 22cm Linda! Geniet ervan 🙂

Reply
Miranda 3 augustus 2021 - 15:29

Ik had het probleem dat bij het omscheppen van de roomkaas door de slagroom ik het niet gemengd kreeg. Het werden allemaal dikke klontjes….
Daarom maar wat steviger geschept, wat ook niet hielp..🤔
Hoopte dat het wat zou smelten door de gelatine en gesmolten chocolade, maar hoewel dat mengen prima ging , losten de klontjes niet op 😢
Uiteindelijk alles door een grote zeef gehaald 🙈
Dat hielp wel maar vraag me af of de taart wel stevig gaat worden, hij staat nu op te stijven in de koelkast.
Las in 1 vd replies dat het fout kan gaan als ik de caramel erop giet?

Wat had ik aan het begin beter moeten doen? Eerst de roomkaas op kamertemperatuur laten komen zodat die zachter was geweest?
Of geduldiger en langer moeten blijven omscheppen?

Reply
SmaakMenutie 4 augustus 2021 - 13:11

Hoi Miranda, wellicht was je roomkaas erg hard? Het wil nog wel eens verschillen per merk namelijk. Monchou is bijvoorbeeld echt zachte roomkaas en goed te bewerken. Je zou bijvoorbeeld ook de roomkaas eerst even kunnen los mengen (of inderdaad op kamertemperatuur laten komen). En het vergt ook wel een beetje geduld… Gelukkig zijn wat klontjes niet per se erg, maar ik snap dat het vervelend is. Als de taart lang genoeg in de koeling staat moet het goed komen met de caramel. Hoop dat het gelukt is en de taart goed smaakt(e)!

Reply
Miranda 17 augustus 2021 - 13:23

Hoi, mijn roomkaas was idd nog erg hard.. ik heb het nogmaals gemaakt en toen de roomkaas om kamertemperatuur laten komen en eerst losgemaakt. Toen ging het erdoorheen scheppen ook veel beter. Maar nog altijd niet geheel klontjes vrij maar véél beter.
Wel zakte hij de eerste keer alsnog een beetje in na toevoegen van de maar dat had ik gezien een eerdere reactie al verwacht..
In beiden gevallen was de smaak wel goed volgens de proefkonijnen 😀
Volgende keer ga ik de roomkaas iets verdunnen/ vervangen met klein beetje kwark, want dat hielp bij juliie limoncello tiramisu ook prima!

Reply
Miranda 17 augustus 2021 - 13:26

*toevoegen van de caramelsaus.

En ik heb de 2e keer deels mascarpone gebruikt ipv monchou. Voor mijn gevoel is dat nog net iets zachter.

Reply
SmaakMenutie 18 augustus 2021 - 11:08

Fijn Miranda! En goed idee om de roomkaas iets te verdunnen 🙂

Marij Vercoulen. 20 augustus 2021 - 21:45

Hoi. Net gemaakt. Ben benieuwd. Ook wat klontje van de mon chou. Morgen eten. Dan pas de karamel saus erop voordat je hem serveert? Gewoon uit het flesje? Of eerst warm maken? Heb de Tova Caramel saus. Moet je daar ook nog wat zeezout aan toevoegen?

Reply
SmaakMenutie 25 augustus 2021 - 13:18

Hoi Marij, de karamelsaus inderdaad op het laatst toevoegen. Je kan kant-en-klare kopen, maar zelf maken mag ook! Wij hebben daar zeezout aan toegevoegd (salted-caramel). Hoeft niet warm te zijn, als het maar vloeibaar is! Tova lijkt me prima 🙂

Reply
Nick 19 september 2021 - 13:00

Ik heb deze cheesecake gisteren gemaakt, erg lekker! Vooral de salted caramel maakte het af! Heerlijk! Ik heb overigens de karamelsaus na het opstijven eroverheen gesmeerd met daarover de stukjes Tony Chocolony, daarna heb ik de cheesecake opnieuw in de koeling gezet. De karamel op de cheesecake was uren later nog vloeibaar terwijl ik had verwacht dat deze zou stollen. Kan dit kloppen? De karamel die ik over had was wel gestold in de kan.

Reply
SmaakMenutie 20 september 2021 - 11:45

Leuk om te horen Nick! De salted caramel zou moeten indikken zodra deze afkoelt, dus vind het lastig om te zeggen waarom deze bij jou vloeibaar bleef. Zolang deze maar niet té vloeibaar was! 🙂

Reply
Nick 21 september 2021 - 08:52

Hij was nog vrij vloeibaar maar dat gaf meteen wel een tof effect bij het aansnijden. De karamel liep langs de punten af. Volgende keer laat ik de karamel wat langer afkoelen voordat ik deze erop smeer. Dat scheelt waarschijnlijk.

Reply
SmaakMenutie 21 september 2021 - 11:01

Dat is dan wel weer leuk! 🙂

Reply
Karin 29 maart 2022 - 09:21

Goddelijk lekker!!

Reply