Home Desserts en taarten Tiramisù-limoncellotaart

Tiramisù-limoncellotaart

binnen een half uur op tafel!

door SmaakMenutie

Maak mij blij

Wij zijn echt gek op limoncello. Traditiegetrouw verschijnt deze fles na een avond tafelen met vrienden op tafel. En wat is er nu leuker en lekkerder om deze likeur te verwerken in een luchtige tiramisu. Deze no-bake tiramisu met limoncello is heerlijk als dessert, maar is bijvoorbeeld ook leuk om te trakteren als je jarig bent (of een andere feestelijke aangelegenheid). En geen zorgen voor de niet-alcohol-drinker of de dames die in verwachting zijn; de alcohol verdampt geheel. ‘Tiramisù’ (Italiaans) betekent letterlijk ’trek mij omhoog’, oftewel: maak mij blij. Nou dat gaat met deze variant wel lukken. Moeilijk? Nee, zeker niet. Binnen 30 minuten klaar. Zie de video hieronder maar. Abonneer je nu ook op ons YouTube kanaal, daar hebben we nog veel meer video’s van makkelijke en overheerlijke recepten! Op zoek naar meer taarten? Kijk dan even hier.

Tiramisu-limoncellotaart

Personen: 8 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 151 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250 g mascarpone
  • 200 g (magere) kwark
  • 300 ml slagroom (evt. kant-en-klaar)
  • 100 ml limoncello
  • 2 citroenen
  • 1 pak lange vingers (28 stuks)
  • 1 zakje klopfix
  • 6 el poedersuiker
  • 2 el lemon curd
  • 3 tl kristalsuiker
  • Geschaafde amandelen

Zo maak je het

  • Verwarm 100 ml limoncello met het sap van 2 citroenen en 3 tl suiker en laat dit zachtjes 5 minuutjes koken. Schenk over in een platte schaal of diep bord.
  • Roer met een garde of spatel (of keukenmachine) 250 g mascarpone los samen met 200 g kwark en 2 á 3 el lemon curd.
  • Klop 300 ml slagroom (hier is de keukenmachine wel heel handig voor) lobbig en voeg hier 1 zakje klopfix aan toe en 6 el poedersuiker.
  • Meng de slagroom met een spatel voorzichtig door het mascarpone- en kwarkmengsel (niet te hard roeren anders verdwijnt de luchtigheid).
  • Dip nu de lange vingers, kort in het limoncello-mengsel en bedek hiermee de bodem van een ingevette springvorm (18 cm). Zorg dat de lange vingers vochtig zijn maar nog wel stevig. Bedek de lange vingers vervolgens met de helft van het mascarpone- kwarkmengsel. Herhaal deze stap nogmaals zodat je eindigt met een laag mascarpone-kwark.
  • Laat de taart nu minstens een uur opstijven in de koelkast. Voor het serveren maak je het af met wat citroenrasp, poedersuiker en wat geschaafde amandelen. Buon appetito!

Tiramisu limoncelloRecept tiramisu limoncello

TIP

Klopfix (van dr. Oetker) kan je gewoon in de supermarkt kopen. Dit zorgt voor stevigheid van je slagroom.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

47 reacties

Jacintha 30 november 2017 - 16:56

Stomme vraag misschien, maar waar koop ik lemon curd?

Reply
SmaakMenutie 30 november 2017 - 18:37

Hoi Jacintha, lemon curd kan je gewoon bij de (meeste) supermarkten kopen. Wij hebben van het merk ‘Chivers’ bij de AH gekocht.

Reply
Hilde 2 december 2017 - 13:00

Kan ik deze een dag van te voren maken?

Reply
SmaakMenutie 2 december 2017 - 15:21

Hi Hilde, jazeker dat kan!

Reply
Brigit 20 december 2017 - 13:34

Kan hij in de vriezer?

Reply
SmaakMenutie 20 december 2017 - 15:00

Hallo Brigit, dat hebben wij nog niet geprobeerd. Maar eerlijk gezegd denk ik niet dat dat de tiramisu ten goede komt. Maar je kan ‘m makkelijk 1 of 2 dagen van te voren maken en afgedekt in de koelkast bewaren 🙂 Veel plezier!

Reply
Laura 10 juli 2018 - 16:11

Is hier geen gelatine in nodig? Is de klop-fix stevig genoeg?

Reply
SmaakMenutie 11 juli 2018 - 10:51

Hi Laura, nee hoor je hebt geen gelatine nodig. Klop-fix is voldoende. Smakelijk! 🙂

Reply
Riet 28 december 2018 - 11:55

Als je opgeklopte slagroom hebt moet er dan nog klopfix door ??en de slagroom is al gezoet
Groet Riet

Reply
SmaakMenutie 28 december 2018 - 12:17

Hallo Riet, nee als je al opgeklopte slagroom hebt dan hoeft dat niet meer! 🙂

Reply
1 2 3 4 5