Home Pasta Tagliatelle met gerookte zalm

Tagliatelle met gerookte zalm

en mosterd-dillesaus

door SmaakMenutie
Tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus

Snel een lekkere pasta op tafel

Soms heb je weinig tijd, maar wil je toch iets lekkers eten. Deze tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus is dan ideaal.

Binnen 20 minuten staat een romige maaltijd klaar die echt super smaakvol is. De meeste supermarkten verkopen tegenwoordig bakjes met gesneden blokjes gerookte zalm, waardoor je nauwelijks voorbereiding nodig hebt.

Tagliatelle met gerookte zalm

Gerookte zalm

Gerookte zalm geeft direct een beetje luxe aan een doordeweekse maaltijd, zonder dat je er veel werk aan hebt. Omdat de zalm al gaar is, voegen we hem pas op het laatst toe. Zo blijft hij zacht en behoudt hij zijn subtiele rokerige smaak, die goed samengaat met de frisse dille en de pittige mosterd in de saus.

Tagliatelle met gerookte zalm recept

Romige saus met een frisse twist

De saus zelf is eenvoudig, maar vol smaak. Eerst fruiten we een teentje knoflook en voegen we kookroom toe. Daar mengen we verse dille, mosterd, Parmezaanse kaas en een snufje zout en peper door. Ringetjes lente-ui geven extra frisheid en de gerookte zalm maakt het geheel lekker compleet. Het resultaat is een romige saus die goed blijft hangen aan de pasta.

Tagliatelle als perfecte basis

Tagliatelle werkt hier ideaal, omdat de brede slierten alle smaken mooi opnemen. Nadat de pasta gaar is, mengen we hem door de saus met zalm en groenten. Een paar optionele cherrytomaten zorgen voor een frisse touch en wat extra Parmezaanse kaas maakt het natuurlijk helemaal af. Zo staat er binnen no-time deze tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus op tafel, perfect voor een drukke doordeweekse avond.

Pasta met gerookte zalm
Tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus

Tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.4/5
( 74 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g gerookte zalm(snippers)
  • 150 g tagliatelle
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 200 ml kookroom
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl scherpe mosterd
  • Handje verse dille
  • Paar cherrytomaten (optioneel)
  • Olijfolie

Zo maak je het

  • Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de tagliatelle in 10 minuten al dente.
  • Rasp alvast circa 20 g verse Parmezaanse kaas en hak een flinke hand verse dille fijn. Snijd ook alvast de cherrytomaatjes in vieren. Het bosje lent-ui kan je ook alvast in ringetjes snijden.
  • Snijd 1 teen knoflook fijn en fruit deze 1 minuutje aan in een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens 200 ml kookroom toe, de vers gehakte dille, 2 tl scherpe mosterd, de Parmezaanse kaas en een snuf zout en peper. Laat op laag vuur een beetje inkoken.
  • Voeg 200 g gerookte zalm(snippers- of blokjes) toe en meng goed door het geheel. Voeg nu ook de ringetjes lente-ui toe.
  • Giet de tagliatelle af en voeg toe aan de saus. Meng alles al omscheppend nog 1 minuutje door elkaar. Meng tot slot (optioneel) de cherrytomaten door het gerecht. Voeg naar smaak tevens extra Parmezaanse kaas toe. Eet smakelijk!

Tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

25 reacties

Jac 13 februari 2021 - 12:07

Met zongedroogde tomaten extra lekker

Reply
SmaakMenutie 14 februari 2021 - 11:47

Lekker Jac!

Reply
Marjolein 1 maart 2021 - 20:17

Het was echt heel erg lekker, ik heb de Cherry Tomaatjes gegrild in de oven en dat was echt een toppertje.

Reply
SmaakMenutie 2 maart 2021 - 10:17

Oeh extra lekker Marjolein! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂

Reply
Birgit 9 maart 2021 - 11:59

Lekker snel klaar en heerlijk recept! Mijn favorietenlijstje wordt wel erg lang!

Reply
SmaakMenutie 9 maart 2021 - 12:16

Haha heel goed Birgit! Fijn dat ook dit recept in de smaak viel 🙂

Reply
Sharon 19 juni 2021 - 13:11

Lijkt me erg lekker! Kan je de kookroom ook vervangen door slagroom?

Reply
SmaakMenutie 21 juni 2021 - 11:41

Ja dat moet kunnen hoor Sharon! Kookroom en slagroom worden vaak door elkaar vervangen

Reply
Mike 19 september 2021 - 18:51

Alweer zo’n heerlijk recept, heel erg bedankt!

Reply
Armin 27 november 2021 - 12:40

Heerlijk heerlijk heerlijk. En zó op tafel. Moest van mijn huisgenoten meteen in mijn receptenboek worden gestopt om het nog vaak te maken. Gisteren gemaakt. Vraag ik vandaag: ” wat zullen we eten vanavond?”. Antwoord : ” zelfde als gisteren “. Haha. Maar nee, wordt vandaag één van jullie heerlijke stoofschotels. Bedankt weer mannen.

Reply
1 2 3