Snel een lekkere pasta op tafel
Soms heb je weinig tijd, maar wil je toch iets lekkers eten. Deze tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus is dan ideaal.
Binnen 20 minuten staat een romige maaltijd klaar die echt super smaakvol is. De meeste supermarkten verkopen tegenwoordig bakjes met gesneden blokjes gerookte zalm, waardoor je nauwelijks voorbereiding nodig hebt.

Gerookte zalm
Gerookte zalm geeft direct een beetje luxe aan een doordeweekse maaltijd, zonder dat je er veel werk aan hebt. Omdat de zalm al gaar is, voegen we hem pas op het laatst toe. Zo blijft hij zacht en behoudt hij zijn subtiele rokerige smaak, die goed samengaat met de frisse dille en de pittige mosterd in de saus.

Romige saus met een frisse twist
De saus zelf is eenvoudig, maar vol smaak. Eerst fruiten we een teentje knoflook en voegen we kookroom toe. Daar mengen we verse dille, mosterd, Parmezaanse kaas en een snufje zout en peper door. Ringetjes lente-ui geven extra frisheid en de gerookte zalm maakt het geheel lekker compleet. Het resultaat is een romige saus die goed blijft hangen aan de pasta.
Tagliatelle als perfecte basis
Tagliatelle werkt hier ideaal, omdat de brede slierten alle smaken mooi opnemen. Nadat de pasta gaar is, mengen we hem door de saus met zalm en groenten. Een paar optionele cherrytomaten zorgen voor een frisse touch en wat extra Parmezaanse kaas maakt het natuurlijk helemaal af. Zo staat er binnen no-time deze tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus op tafel, perfect voor een drukke doordeweekse avond.

25 reacties
Met zongedroogde tomaten extra lekker
Lekker Jac!
Het was echt heel erg lekker, ik heb de Cherry Tomaatjes gegrild in de oven en dat was echt een toppertje.
Oeh extra lekker Marjolein! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂
Lekker snel klaar en heerlijk recept! Mijn favorietenlijstje wordt wel erg lang!
Haha heel goed Birgit! Fijn dat ook dit recept in de smaak viel 🙂
Lijkt me erg lekker! Kan je de kookroom ook vervangen door slagroom?
Ja dat moet kunnen hoor Sharon! Kookroom en slagroom worden vaak door elkaar vervangen
Alweer zo’n heerlijk recept, heel erg bedankt!
Heerlijk heerlijk heerlijk. En zó op tafel. Moest van mijn huisgenoten meteen in mijn receptenboek worden gestopt om het nog vaak te maken. Gisteren gemaakt. Vraag ik vandaag: ” wat zullen we eten vanavond?”. Antwoord : ” zelfde als gisteren “. Haha. Maar nee, wordt vandaag één van jullie heerlijke stoofschotels. Bedankt weer mannen.