Home Pasta Tagliatelle met gerookte zalm

Tagliatelle met gerookte zalm

en mosterd-dillesaus

door SmaakMenutie
Tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus

20 minuten

Weinig tijd vandaag? Deze pasta zet je in 20 minuten op tafel! En lekker dat-ie is. Tegenwoordig verkopen de meeste supermarkten bakjes met gesneden blokjes gerookte zalm. Ideaal voor een doordeweekse maaltijd als deze.

Tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus

Tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.4/5
( 73 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g gerookte zalm(snippers)
  • 150 g tagliatelle
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 200 ml kookroom
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl scherpe mosterd
  • Handje verse dille
  • Paar cherrytomaten (optioneel)

Zo maak je het

  • Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de tagliatelle in 10 minuten al dente.
  • Rasp alvast circa 20 g verse Parmezaanse kaas en hak een flinke hand verse dille fijn. Snijd ook alvast de cherrytomaatjes in vieren. Het bosje lent-ui kan je ook alvast in ringetjes snijden.
  • Snijd 1 teen knoflook fijn en fruit deze 1 minuutje aan in een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens 200 ml kookroom toe, de vers gehakte dille, 2 tl scherpe mosterd, de Parmezaanse kaas en een snuf zout en peper. Laat op laag vuur een beetje inkoken.
  • Voeg 200 g gerookte zalm(snippers- of blokjes) toe en meng goed door het geheel. Voeg nu ook de ringetjes lente-ui toe.
  • Giet de tagliatelle af en voeg toe aan de saus. Meng alles al omscheppend nog 1 minuutje door elkaar. Meng tot slot (optioneel) de cherrytomaten door het gerecht. Voeg naar smaak tevens extra Parmezaanse kaas toe. Eet smakelijk!

Tagliatelle met gerookte zalm receptTagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus Pasta met gerookte zalm Tagliatelle met gerookte zalm

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

25 reacties

Margreet 8 mei 2024 - 09:07

Gisteren gemaakt en het was heerlijk. Ik heb iets meer Parmezaanse kaas gebruikt en omdat ik geen cherrytomaten in huis had Roma tomaten in stukjes er doorheen gedaan.

Reply
Gerlof 22 februari 2024 - 12:46

Gisteren gemaakt. Het was heerlijk!!! Wel de kookroom vervangen door slagroom en rijkelijk veel tomaatjes gebruikt.

Reply
Annelies 3 februari 2024 - 23:21

Mmmmmm gewoon heerlijk heerlijk heerlijk. Stokbrood je er bij, tomatensalade en genieten maar! Geweldig.

Reply
Robert 27 augustus 2022 - 22:48

Ik vervang de cherry tomaten met zongedroogde tomaten. Lekker!

Reply
Hielco 13 februari 2022 - 18:51

Deze stond al lang op mijn verlanglijstje. Vanavond gemaakt en iedereen heeft gesmuld! Thanks!

Reply
1 2 3