Rijst
Veel mensen denken dat het veel werk is om risotto te maken, maar dat valt reuze mee. Je moet er alleen even bij blijven en geregeld alles omscheppen, maar je staat zeker geen uren in de keuken. Sterker nog, deze risotto zet je binnen een half uurtje op tafel! Onze versie is gebaseerd op een, wat bewerkelijkere versie, van Sergio Herman. Maar ik denk dat die van ons net zo lekker is. Wist je trouwens dat risotto komt van het Italiaanse riso, wat rijst betekent? Risotto doet het altijd goed bij een lekker stukje verse vis. Wij eten het vaak met gegrilde tonijnsteak of met een vispakketje. Eet smakelijk!
11 reacties
Hallo, ik wil het graag maken voor 4 pers. Moet ik dan alles het dubbele doen?
Wat is er lekker bij qua groente?
Behalve de zeekraal?
Nee hoor Regina! Ik zou gewoon iets meer risotto rijst maken, de rest kan je gelijk houden. Het is al voor 2-3 personen namelijk. Qua groente zou je er asperges bij kunnen maken. Geniet ervan!
Hallo,
Ik wil dit recept graag maken voor 4 pers. Moet ik alles verdubbelen?
En wat voor groeten kan ik erbij doen?
Hoi Ingrid, zie ons antwoord hierboven 🙂
Tim en Erik vanavond hebben we deze risotto gegeten. Leuke knipoog ervan gemaakt met een mooie moot verse tonijn op z’n Japans met zelfgemaakte teriyakisaus en Risotto met een knipoog naar Japans door een Dashi bouillon te maken met zeekraal door de risotto en ook ernaast als groente. Heerlijk wat een feestmaal. Dank jullie wel voor het aanzetten tot deze twist.
Lekker Gerrie met verse tonijn en zeekraal, klinkt heerlijk! Fijn dat jullie ervan genoten hebben 🙂
Gemaakt met de zalm in citroen honing saus van jullie site. Geweldige combi. Ik wist niet dat ik zeekraal lekker zo vond 🙂
Lekker de combinatie met zalm Anne! Ja, zeekraal is verassend lekker (en gezond!) 🙂
Is er eventueel een vervanger voor de zeekraal? Of kan ik de zeekraal ook weg laten?
Zeekraal is vrij specifiek dus lastig te vervangen Yvon, ik zou ‘m dan achterwege laten 🙂
Zeer smaakvol gegeten gisteravond; de zeekraal is inderdaad specifiek en lastig te vervangen.Wat ik wel heb gedaan is er een handjevol ongezouten geroosterde cashewnoten aan toegevoegd. Die zorgen voor een de extra bite.