Home Bijgerechten Risotto

Risotto

met zeekraal

door SmaakMenutie
Risotto met zeekraal

Rijst

Veel mensen denken dat het veel werk is om risotto te maken, maar dat valt reuze mee. Je moet er alleen even bij blijven en geregeld alles omscheppen, maar je staat zeker geen uren in de keuken. Sterker nog, deze risotto zet je binnen een half uurtje op tafel! Onze versie is gebaseerd op een, wat bewerkelijkere versie, van Sergio Herman. Maar ik denk dat die van ons net zo lekker is. Wist je trouwens dat risotto komt van het Italiaanse riso, wat rijst betekent? Risotto doet het altijd goed bij een lekker stukje verse vis. Wij eten het vaak met gegrilde tonijnsteak of met een vispakketje. Eet smakelijk!

Risotto met zeekraal

Risotto met zeekraal

Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.5/5
( 33 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 180 g risotto rijst
  • 50 g zeekraal
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 150 ml witte wijn
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui (of sjalot)
  • 1 groentebouillon blokje

Zo maak je het

  • Maak 500 ml groentebouillon van 1 bouillonblokje en laat op laag vuur staan.
  • Snipper 1-2 sjalotten en 2 tenen knoflook. Smelt een klontje boter en fruit even kort aan in een ruime pan.
  • Voeg circa 180 g risotto rijst toe en fruit deze even al omscheppend op laag vuur even aan. Blus af met 150 ml witte wijn en schep het geheel geregeld om tot de wijn is opgenomen door de rijst.
  • Schenk nu stapsgewijs de bouillon bij de rijst tot al het vocht is opgenomen. Steeds blijven roeren. Dit proces duurt ongeveer 15-20 minuten.
  • Spoel de zeekraal grondig af met koud water en laat even uitlekken in een vergiet. Hak de zeekraal grof. Rasp ook alvast 30 g Parmezaanse kaas.
  • Voeg de zeekraal en Parmezaanse kaas toe aan de risotto, samen met een paar klontjes roomboter. Schep alles even goed om en laat nog enkele minuten met deksel op de pan staan. Af en toe even omscheppen.
  • Voeg naar smaak verse zwarte peper toe en serveer met extra Parmezaanse kaas.

Risotto ingrediëntenRisotto met zeekraal Risotto maken Risotto zeekraal

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

11 reacties

Enrico 26 augustus 2024 - 10:10

Zeer smaakvol gegeten gisteravond; de zeekraal is inderdaad specifiek en lastig te vervangen.Wat ik wel heb gedaan is er een handjevol ongezouten geroosterde cashewnoten aan toegevoegd. Die zorgen voor een de extra bite.

Reply
1 2