Home Pasta Pasta chorizo met champignons

Pasta chorizo met champignons

en zongedroogde tomaatjes

door SmaakMenutie
Pasta met chorizo, zongedroogde tomaatjes en champignons

Klaar in een half uur

Deze pasta chorizo met champignons en zongedroogde tomaatjes gaat gegarandeerd een favoriet van je worden (en bij de rest die aanschuift). Wij gebruikten penne als pasta, maar kies vooral wat jij lekker vindt. In slechts een half uurtje zet je dit heerlijke gerecht op tafel. Ideaal!

Pasta met chorizo, zongedroogde tomaatjes en champignons

Pasta met chorizo en champignons

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 172 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g kastanjechampignons
  • 150 g penne
  • 150 g chorizo
  • 125 g crème fraîche
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • Verse peterselie (optioneel)

Zo maak je het

  • Zet een pan met ruim water op het vuur en kook 150 g penne (of andere pasta) in 10 minuten al dente.
  • Snijd 1 (kleine) ui en 2 tenen knoflook fijn. Snijd tevens 200 g kastanje champignons in kleine stukjes.
  • Neem een koekenpan of braadpan en fruit de ui in een scheutje olijfolie even kort aan. Snijd de chorizo in blokjes en bak deze enkele minuten mee. Voeg de gesneden champignons toe en bak mee tot ze vocht afgeven en lekker gebakken zijn (ongeveer 5-8 minuten).
  • Voeg vervolgens 50 g (grof) gesneden zongedroogde tomaatjes toe samen met de fijngesneden knoflook.
  • Voeg nu ook 1 bakje crème fraîche van 125 g toe samen met 25 g geraspte Parmezaanse kaas. Meng alles goed door elkaar en laat enkele minuten pruttelen.
  • Giet de penne af en voeg toe aan het geheel.
  • Serveer (optioneel) met verse peterselie. Voeg tevens naar smaak extra Parmezaanse kaas toe en verse peper. Eet smakelijk!

Pasta met chorizo receptPasta met chorizo, zongedroogde tomaatjes en champignons Pasta met zongedroogde tomaatjes Pasta met chorizo, zongedroogde tomaatjes en champignons Pasta met chorizo en champignons

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

21 reacties

Rob Smit 12 oktober 2019 - 16:37

Dit gerecht is echt heerlijk.. vorige week geprobeerd en vanavond staat hij weer op het programma. Dank voor dit recept

Reply
SmaakMenutie 12 oktober 2019 - 19:28

Leuk om te horen Rob! En lekker dat het vanavond weer op tafel staat. Laat het smaken!

Reply
Henrike 18 oktober 2022 - 19:00

Wat een heerlijk gerecht, wat een smaaksensatie… zeker voor herhaling vatbaar, dank jullie wel!

Reply
Judy 16 september 2024 - 19:00

Mijn zoon Maurits heeft dit gisteren gemaakt en het smaakte echt voortreffelijk !

Reply
Annie Laumen 29 april 2020 - 18:19

Dit gemaakt vandaag.Wij vonden het heerlijk en we gaan dit zeker vaker maken.

Reply
SmaakMenutie 30 april 2020 - 11:56

Fijn dat ons recept in de smaak viel Annie!

Reply
Astrid 25 april 2022 - 16:44

Kan ik de champignons vervangen door iets anders?

Reply
SmaakMenutie 26 april 2022 - 10:09

Ja hoor! Je kan bijvoorbeeld kiezen voor courgette, of een andere harde groente. Geniet ervan!

Reply
Marieke 28 juni 2020 - 09:15

Dit recept is echt waanzinnig lekker (en dan ben ik zelfs niet dol op champignons). De combinatie was echt heerlijk. Ik ben blij dat ik jullie website heb gevonden, ik ben al veel lekkere recepten tegengekomen die ik binnenkort ga uitproberen :)!

Reply
SmaakMenutie 29 juni 2020 - 12:29

Thanks voor het compliment Marieke! Leuk dat het, ondanks dat je geen champignon-liefhebber bent, in de smaak viel 🙂 Hopelijk ben je net zo enthousiast over de andere recepten!

Reply
Yolanda 28 mei 2021 - 08:03

Wat een smaakexplosie in je mond heerlijk.Goed bezig jongens,ga zo door.

Reply
SmaakMenutie 28 mei 2021 - 09:56

Leuk te horen Yolanda en thanks voor het compliment! 🙂

Reply
Bianca 4 april 2022 - 22:27

Wat kan ik als vervanging van chorizo doen?

Reply
SmaakMenutie 5 april 2022 - 10:23

Hoi Bianca, chorizo is wel de belangrijkste smaakmaker in dit gerecht maar je zou bijvoorbeeld ook eens kunnen kiezen voor spekjes of pancetta!

Reply
Marieke 16 april 2022 - 18:56

HEERLIJK!

Reply
Chris 26 juli 2022 - 19:28

Heerlijk weer mannen, dit is ongeveer de 8e keer dat ik het eet, recept had al tijd geleden opgeslagen. Hierboven is alles al gezegd en BRAVO, en niet enkel voor dit recept.

Reply
Ina 5 oktober 2022 - 17:41

Het zag er zo lekker uit, wel veel smaak maar wij vonden het erg zout. Heb zongedroogde tomaten uit een zakje gebruikt en zie dat daar zout in zit. Wat gebruiken jullie?

Reply
SmaakMenutie 6 oktober 2022 - 10:37

Zongedroogde tomaten uit een potje, dus dat ze uit een zakje komen zou het aan kunnen liggen. Verder voegen we namelijk geen zout toe, maar het zou ook kunnen dat de chorizo gewoon erg zout was 🙂

Reply
Kors 17 februari 2023 - 20:06

Ooh.. deze was lekker zeg! Komt op m’n lijstje.

Reply
José 19 september 2024 - 15:34

Heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar.

Reply
Fred 4 november 2024 - 19:23

Top recept, zal hem zeker vaker maken! Valt wel echt zwaar op de maag wanneer je een iets groter bord dan gemiddeld neemt. Een kleine portie in een kom zoals in de afbeelding is meer dan voldoende haha.

Waarom gaat de knoflook er trouwens pas later in en wordt deze niet in het begin meteen mee gefruit samen met de ui?

Reply