Boordevol groenten
Deze ovenschotel met kabeljauw in gegrilde paprikasaus is een super smaakvolle en tegelijkertijd voedzame maaltijd die je echt in een handomdraai op tafel zet. Hoe dat kan? De oven doet het meeste werk voor je!
Een ovenschotel die boordevol groenten zit – courgette, paprika en rode ui – en wordt afgemaakt met een romige saus van gegrilde paprika en Parmezaanse kaas. Een super lekkere combinatie samen met de kabeljauwfilet.
Veelzijdige vis
Kabeljauw is een veelzijdige vis die zich echt perfect leent voor ovengerechten. Dankzij de stevige structuur blijft hij namelijk mooi intact tijdens het garen en de milde smaak van de kabeljauw combineert daarnaast goed met allerlei kruiden en sauzen. Hij heeft het zelfs echt nodig om goed op smaak te komen.
Bovendien is kabeljauw een supergezonde keuze: hij is rijk aan eiwitten, bevat weinig vet en zit boordevol essentiële voedingsstoffen zoals omega-3-vetzuren, vitamine B12 en selenium. Geen wonder dat deze vis al eeuwenlang geliefd is in menig (wereld)keuken!
De saus: romig en vol smaak
Maar de echte smaakmaker van dit gerecht is zonder twijfel de gegrilde paprikasaus. Je kunt een pot gegrilde paprika gebruiken of deze zelf roosteren in de oven (of op het gasfornuis). De gegrilde paprika mix je samen met twee teentjes knoflook tot een gladde saus.
Vervolgens laat je dit mengsel samen met kookroom en Parmezaanse kaas in een pannetje zachtjes pruttelen tot je een heerlijke romige saus hebt. De combinatie van de rokerige smaak van paprika met het pittige van de Parmezaanse kaas zorgt voor een echte smaakexplosie!
Zo makkelijk maak je het klaar
Snijd de courgette, paprika en rode ui en verdeel ze over een ovenschaal. Leg de kabeljauwfilets erbovenop en schenk de paprikasaus over de vis en groenten. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven op 180-190C en bak het geheel in een minuut of 30 minuten gaar.
De kabeljauw wordt zacht en neemt de smaken van de saus en groenten perfect op. Serveer de ovenschotel met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes of witte rijst als je er een complete maaltijd van wil maken. Of houd het lekker light en vega en laat ze achterwege. Eet smakelijk!
56 reacties
Ook weer een fijn recept, ik ben fan! Ik heb zelf alleen nog zout en peper toegevoegd, dat vond ik niet in het recept terug. Volgende keer zal ik het ook eens met kokosroom en wat sambal proberen. Hebben jullie suggestie wat voor sambal?
Fijn Annemieke, dat horen we graag! Peper en zout vinden wij niet nodig gezien de gebruikte ingrediënten genoeg smaak afgeven maar voeg het vooral toe. Kokosroom lijkt mij ook lekker, goed idee. Kies bij het toevoegen van sambal in gerechten altijd voor de oelek variant. Geniet ervan!
Afgelopen week dit gerecht gemaakt en het was heerlijk!
Mijn man was onder de indruk van mijn kookkunsten en het was zo op.
Ik heb al meer recepten van jullie site gemaakt.
Ik vind het leuk dat de ingrediënten voornamelijk allemaal vers zijn (geen pakjes enzo) maar toch makkelijk om te maken! Bedankt voor alle inspiratie.
Leuk om te horen Suzanne dat onze recepten (bij jou en je man) in de smaak vallen 🙂
Het was heerlijk, alleen leek het wel soep. Ik zal wel iets verkeerd gedaan hebben 🙁
Dan was de saus te dun! Volgende keer wat meer kaas toevoegen. Als de smaak maar goed was 🙂
Een geweldig recept en hoe makkelijk! De saus is verrukkelijk en de groentjes blijven top!En over de vis blijf je dromen zo heerlijk👌
Erg leuk te horen Gerard! Fijn dat je van ons recept genoten hebt 🙂
Een heerlijk gerecht, ga ik zeker nog vaker maken. Ook extra sambal toegevoegd.
Leuk te horen Mariella! En lekker die toevoeging van sambal, goed idee voor wat extra pit 🙂