Boordevol groenten
Deze ovenschotel met kabeljauw in gegrilde paprikasaus is een super smaakvolle en tegelijkertijd voedzame maaltijd die je echt in een handomdraai op tafel zet. Hoe dat kan? De oven doet het meeste werk voor je!
Een ovenschotel die boordevol groenten zit – courgette, paprika en rode ui – en wordt afgemaakt met een romige saus van gegrilde paprika en Parmezaanse kaas. Een super lekkere combinatie samen met de kabeljauwfilet.
Veelzijdige vis
Kabeljauw is een veelzijdige vis die zich echt perfect leent voor ovengerechten. Dankzij de stevige structuur blijft hij namelijk mooi intact tijdens het garen en de milde smaak van de kabeljauw combineert daarnaast goed met allerlei kruiden en sauzen. Hij heeft het zelfs echt nodig om goed op smaak te komen.
Bovendien is kabeljauw een supergezonde keuze: hij is rijk aan eiwitten, bevat weinig vet en zit boordevol essentiële voedingsstoffen zoals omega-3-vetzuren, vitamine B12 en selenium. Geen wonder dat deze vis al eeuwenlang geliefd is in menig (wereld)keuken!
De saus: romig en vol smaak
Maar de echte smaakmaker van dit gerecht is zonder twijfel de gegrilde paprikasaus. Je kunt een pot gegrilde paprika gebruiken of deze zelf roosteren in de oven (of op het gasfornuis). De gegrilde paprika mix je samen met twee teentjes knoflook tot een gladde saus.
Vervolgens laat je dit mengsel samen met kookroom en Parmezaanse kaas in een pannetje zachtjes pruttelen tot je een heerlijke romige saus hebt. De combinatie van de rokerige smaak van paprika met het pittige van de Parmezaanse kaas zorgt voor een echte smaakexplosie!
Zo makkelijk maak je het klaar
Snijd de courgette, paprika en rode ui en verdeel ze over een ovenschaal. Leg de kabeljauwfilets erbovenop en schenk de paprikasaus over de vis en groenten. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven op 180-190C en bak het geheel in een minuut of 30 minuten gaar.
De kabeljauw wordt zacht en neemt de smaken van de saus en groenten perfect op. Serveer de ovenschotel met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes of witte rijst als je er een complete maaltijd van wil maken. Of houd het lekker light en vega en laat ze achterwege. Eet smakelijk!
56 reacties
Als ik dit gerecht voor 4 personen zou willen maken? Hoe zit het dan met de ingrediënten?
Lijkt me een lekker gerecht!
Ik zou dan de hoeveelheid ingrediënten x1,5 doen! Geniet ervan 🙂
Vandaag gemaakt op tweede paasdag. En we hebben er van genoten. Ik heb er heerlijk brood bij geserveerd waar de ovenschaal volledig mee werd uitgeveegd. Voor sommige liefhebbers ook wat rijst erbij gedaan. Beide was voortreffelijk. Is ook een makkelijk recept wat je goed kunt voorbereiden en dus niet lang in de keuken hoeft te staan als de visite er is. Wordt zeker nog vaker gemaakt
Leuk te horen Maureen dat jullie ervan genoten hebben! 🙂
Ik heb het gemaakt en Iedereen vond het verrukkelijk! Dit ga ik vaak maken.
Leuk te horen Sanaa! Fijn dat het bij iedereen in de smaak viel 🙂
Het gerecht viel bij ons hele gezin in de smaak. Gaan we zeker nog es maken!
Leuk te horen Linda! Fijn dat iedereen ervan genoten heeft 🙂
Ziet er lekker uit, en als je het voor 1 pers wil maken?
Alles ongeveer de helft?
Leuk te horen Sylvia! Voor 1 persoon zouden we inderdaad alle ingrediënten halveren. Houd het wel even in de gaten als het in de oven staat, wellicht dat het iets minder lang moet.
Ook gemaakt en het was goddelijk lekker. Wel kwam er veel vocht vrij. Kan ik daar nog iets aan doen
Fijn dat het in de smaak viel Frans! Je zou de schotel de volgende keer wat langer in de oven kunnen of de temperatuur wat hoger zetten. Succes!
Hallo Tim en Erik,
Dit is een fantastisch lekker recept en ik heb het al vele malen gemaakt!
Het vele-vocht-probleem heb ik opgelost door de courgette
,ui en paprika in aparte pan (zonder deksel zodat het vocht verdampt) te bakken, terwijl ik ondertussen de heerlijke saus in een andere pan maak. Als je daarna alles samenvoegt in je ovenschaal hoeft alleen de kabeljauw nog maar te garen. Heerlijk met rijst erbij.