Home Borrelhapjes en sausjes Olijventapenade

Olijventapenade

lekker op een stokbroodje of toastje!

door SmaakMenutie
Olijventapenade

Easy

Lekker om te smeren op een stokbroodje, toastje of gebruik het eens in de pasta! Je eigen olijventapenade maken is echt niet moeilijk. Kijk maar.

Olijventapenade

Olijventapenade

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 9 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 150 g groene olijven (uitgelekt gewicht)
  • 50 g zwarte olijven (uitgelekt gewicht)
  • 2 ansjovis filets
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen

Zo maak je het

  • Neem 150 g groene olijven, 50 g zwarte olijven, 1 à 2 tenen knoflook, 2 ansjovis filets, 2 el olijfolie en ongeveer 1 tl vers citroensap.
  • Doe alles in de kom van de staafmixer of keukenmachine en mix tot een mooie pesto. That's it!

Ingrediënten olijventapenade maken Olijventapenade makenOlijventapenade

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Evelien 4 november 2024 - 22:25

Kan de verhouding olijven ook andersom?
Evelien

Reply
SmaakMenutie 6 november 2024 - 10:28

Jahoor! De kleur zal dan overigens wel donkerder worden

Reply