Home Erik's Asia Kung po kai

Kung po kai

Chinese klassieker

door SmaakMenutie
Kung Po Kai

Kip kung pao

Bij Chinees eten denken helaas veel Nederlanders alleen aan babi pangang met foe yong hai en een hele dikke zoete saus. Maar de échte Chinese keuken is veel diverser en lekkerder! Jinai Looi leerde mij de verschillen tussen de Aziatische keukens in haar workshop Chinees koken. Waaronder deze Chinese Kung Po Kai, ook wel Kip Kung Pao genoemd. Een echte klassieker!

Kung Po Kai

Kung po kai

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 193 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 350 g kipdijfilet
  • 30 g cashewnoten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene (of gele) paprika
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 el hoisinsaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 tl sambal oelek
  • Witte rijst

Zo maak je het

  • Snijd 350 g kipdijfilet in hapklare stukjes en meng 1-2 riante el oestersaus. Zet even weg.
  • Snijd 1 rode en 1 gele (of groene) paprika in stukjes en 1 bosje lente ui in ringetjes.
  • Neem een wok en bak de kip op middelhoog vuur in een scheut olie bruin en gaar. Let op: vooral niet roeren/wokken. Gewoon de kip 3 minuten per kant bakken (ja, dit voelt onnatuurlijk in een wok, maar van al dat schudden wordt je kip nooit mooi bruin en krokant).
  • Snijd ondertussen 2 teentjes knoflook fijn en voeg deze toe aan de kip zodra de kip gekleurd is.
  • Schuif de kip een beetje aan de kant en voeg nu de paprika en driekwart van de lente-ui toe. Ook nu geldt, niet roeren maar rustig laten 'bakken'. Na 3 à 4 minuten roer je het geheel nog een keer goed door elkaar.
  • Voeg nu 1-2 el hoisinsaus toe en 1 tl sambal oelek. Roer alles op matig vuur nog een minuutje door elkaar.
  • Schep op een bord witte rijst of mie samen met de kip, de rest van de lente-ui en een handje cashewnoten. 

Kung po kai ingrediënten Kung po saus Kip pao kai Kip kung pao

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

103 reacties

Ton Cornelissens 16 maart 2021 - 18:55

Wat een toppertje dit recept ik moet zeggen dat alle recepten die we inmiddels gemaakt hebben ook allemaal lekker waren. ect mijn favorieten kook website

Reply
SmaakMenutie 17 maart 2021 - 09:05

Bedankt voor het compliment Ton! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen, leuk te horen 🙂

Reply
Rianti 9 maart 2021 - 17:10

Heerlijk en zo simpel. Goed een eigen draai aan te geven en te variëren met verschillende groenten en de ‘kai’ te vervangen door biefstuk.
Staat inmiddels om de twee weken op ons menu!!! Bedankt voor dit recept 😁

Reply
SmaakMenutie 10 maart 2021 - 09:11

Leuk te horen Rianti! En lekker om inderdaad te variëren met groenten 🙂

Reply
Annie 7 maart 2021 - 09:17

Wij eten dit vaker, zo lekker.

Reply
SmaakMenutie 7 maart 2021 - 12:35

Leuk Annie! 🙂

Reply
Joke van iersel 5 maart 2021 - 20:31

Wat was dat lekker, helemaal onze smaak Pung Ko Kai…een blijvertje

Reply
SmaakMenutie 7 maart 2021 - 12:36

Fijn dat jullie ervan genoten hebben Joke! 🙂

Reply
Betty van Tol 1 februari 2021 - 16:37

We eten dit voor het eerst vanavond, zal gerust smaken zoals al jullie recepten!

Reply
SmaakMenutie 1 februari 2021 - 16:39

Lekker Betty, geniet ervan! En bedankt voor het compliment, fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂

Reply
1 3 4 5 6 7 11