Home Erik's Asia Kung po kai

Kung po kai

Chinese klassieker

door SmaakMenutie
Kung Po Kai

Kip kung pao

Bij Chinees eten denken helaas veel Nederlanders alleen aan babi pangang met foe yong hai en een hele dikke zoete saus. Maar de échte Chinese keuken is veel diverser en lekkerder! Jinai Looi leerde mij de verschillen tussen de Aziatische keukens in haar workshop Chinees koken. Waaronder deze Chinese Kung Po Kai, ook wel Kip Kung Pao genoemd. Een echte klassieker!

Kung Po Kai

Kung po kai

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 193 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 350 g kipdijfilet
  • 30 g cashewnoten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene (of gele) paprika
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 el hoisinsaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 tl sambal oelek
  • Witte rijst

Zo maak je het

  • Snijd 350 g kipdijfilet in hapklare stukjes en meng 1-2 riante el oestersaus. Zet even weg.
  • Snijd 1 rode en 1 gele (of groene) paprika in stukjes en 1 bosje lente ui in ringetjes.
  • Neem een wok en bak de kip op middelhoog vuur in een scheut olie bruin en gaar. Let op: vooral niet roeren/wokken. Gewoon de kip 3 minuten per kant bakken (ja, dit voelt onnatuurlijk in een wok, maar van al dat schudden wordt je kip nooit mooi bruin en krokant).
  • Snijd ondertussen 2 teentjes knoflook fijn en voeg deze toe aan de kip zodra de kip gekleurd is.
  • Schuif de kip een beetje aan de kant en voeg nu de paprika en driekwart van de lente-ui toe. Ook nu geldt, niet roeren maar rustig laten 'bakken'. Na 3 à 4 minuten roer je het geheel nog een keer goed door elkaar.
  • Voeg nu 1-2 el hoisinsaus toe en 1 tl sambal oelek. Roer alles op matig vuur nog een minuutje door elkaar.
  • Schep op een bord witte rijst of mie samen met de kip, de rest van de lente-ui en een handje cashewnoten. 

Kung po kai ingrediënten Kung po saus Kip pao kai Kip kung pao

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

103 reacties

jan 19 januari 2021 - 18:11

zo simpel en zo lekker en zo op tafel, gewoon heerlijk en zal vaker op tafel komen

Reply
SmaakMenutie 20 januari 2021 - 10:40

Leuk om te horen Jan! 🙂

Reply
Karin 22 december 2020 - 19:11

Lekker en gemakkelijk recept! Zelf extra groenten toegevoegd en pakte super en smaakvol uit!

Reply
SmaakMenutie 23 december 2020 - 10:15

Fijn dat het in de smaak viel Karin, en lekker die extra groenten! 🙂

Reply
Marry 18 december 2020 - 12:32

Ga het vanavond maken. Plakt de kip niet vast in de pan met olie? Iets waar ik wel vaak last van heb ?

Reply
SmaakMenutie 20 december 2020 - 15:04

Nee hoor Marry, als het goed is niet. Vaak als aanbakt ligt het aan de pan. Succes!

Reply
Marry 28 december 2020 - 13:36

Het is gelukt! Smaakte fantastisch, voor herhaling vatbaar ?

Reply
SmaakMenutie 29 december 2020 - 11:08

Fijn dat het gelukt is Marry! Leuk om te horen 🙂

Reply
Monique 18 november 2020 - 18:55

Vandaag KUNG PO KAI gemaakt. Van de week pasta met spinazie en chorizo. Beide heerlijk!
Heb al wat meer recepten van jullie gebruikt. Tot nu toe steeds een succes. Top!
Bedankt!

Reply
SmaakMenutie 19 november 2020 - 09:42

Fijn dat onze recepten een succes zijn Monique, leuk om te horen! Bedankt voor je leuke bericht 🙂

Reply
Theresia 4 november 2020 - 12:30

Kun je de hoisin saus in dit recept ook door iets anders vervangen?

Reply
SmaakMenutie 5 november 2020 - 10:19

Hoi Theresia, hoisin saus is echt een smaakmaker dus door iets anders vervangen wordt lastig

Reply
1 2 3 4 5 6 11