Home Erik's Asia Kung po kai

Kung po kai

Chinese klassieker

door SmaakMenutie
Kung Po Kai

Kip kung pao

Bij Chinees eten denken helaas veel Nederlanders alleen aan babi pangang met foe yong hai en een hele dikke zoete saus. Maar de échte Chinese keuken is veel diverser en lekkerder! Jinai Looi leerde mij de verschillen tussen de Aziatische keukens in haar workshop Chinees koken. Waaronder deze Chinese Kung Po Kai, ook wel Kip Kung Pao genoemd. Een echte klassieker!

Kung Po Kai

Kung po kai

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 193 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 350 g kipdijfilet
  • 30 g cashewnoten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene (of gele) paprika
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 el hoisinsaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 tl sambal oelek
  • Witte rijst

Zo maak je het

  • Snijd 350 g kipdijfilet in hapklare stukjes en meng 1-2 riante el oestersaus. Zet even weg.
  • Snijd 1 rode en 1 gele (of groene) paprika in stukjes en 1 bosje lente ui in ringetjes.
  • Neem een wok en bak de kip op middelhoog vuur in een scheut olie bruin en gaar. Let op: vooral niet roeren/wokken. Gewoon de kip 3 minuten per kant bakken (ja, dit voelt onnatuurlijk in een wok, maar van al dat schudden wordt je kip nooit mooi bruin en krokant).
  • Snijd ondertussen 2 teentjes knoflook fijn en voeg deze toe aan de kip zodra de kip gekleurd is.
  • Schuif de kip een beetje aan de kant en voeg nu de paprika en driekwart van de lente-ui toe. Ook nu geldt, niet roeren maar rustig laten 'bakken'. Na 3 à 4 minuten roer je het geheel nog een keer goed door elkaar.
  • Voeg nu 1-2 el hoisinsaus toe en 1 tl sambal oelek. Roer alles op matig vuur nog een minuutje door elkaar.
  • Schep op een bord witte rijst of mie samen met de kip, de rest van de lente-ui en een handje cashewnoten. 

Kung po kai ingrediënten Kung po saus Kip pao kai Kip kung pao

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

103 reacties

rita weetink 26 september 2020 - 09:39

geweldig recept een echte aanrader

Reply
SmaakMenutie 27 september 2020 - 10:06

Leuk om te horen Rita, bedankt voor het compliment! 🙂

Reply
Raphaël 18 september 2020 - 18:58

Welke sambal gebruiken jullie voor dit gerecht?

Reply
SmaakMenutie 21 september 2020 - 11:25

Gewoon sambal oelek Raphaël!

Reply
Jo-anna 28 september 2019 - 14:29

Dit is echt heel erg lekker en zo makkelijk.
Vorige week voor het eerst gemaakt en staat voor vanavond alweer op het menu ?

Reply
SmaakMenutie 30 september 2019 - 14:26

Haha goedzo, fijn dat het in de smaak valt! 🙂

Reply
Danielle Hoek 24 februari 2019 - 23:15

Top recept: super lekker, makkelijk en zo klaar. Wel gemaakt met courgette ipv groene paprika, net even andere structuur dan 2 verschillende kleuren paprika. En vanwege mijn kleine porties eten, zitten er 2 porties in de vriezer. Hmmm nu al bijna trek in. Ga zeker meer recepten proberen.

Reply
SmaakMenutie 25 februari 2019 - 12:48

Hoi Danielle, Leuk om te horen! En goed idee vwb de courgette 🙂

Reply
Betty 15 januari 2019 - 15:59

OOO dit was zo lekker!! we hebben gesmuld! Dank je wel voor het recept!

Reply
SmaakMenutie 15 januari 2019 - 16:59

Hoi Betty, wat leuk! Fijn dat jullie ervan gesmuld hebben. Dit is ook wel een favoriet van ons. Uiteraard heel graag gedaan! Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Marleen 8 maart 2022 - 18:16

Wat een lekker recept !!!! Echt genoten ervan…

Reply
Ria 9 oktober 2020 - 18:46

Vanavond gegeten, het was heerlijk en komt zeker vaker op het menu. En zo lekker snel klaar ook.

Reply
SmaakMenutie 10 oktober 2020 - 12:47

Leuk om te horen Ria! 🙂

Reply
Marieke 19 mei 2021 - 18:46

Kung Po Kai gemaakt toen mijn zoon kwam eten. De smaak is heerlijk ,alleen mag ik de volgende keer wel wat meer maken.We zaten elkaar zowat het eten van het bord te kijken. En zulke grote eters zijn we toch echt niet. Maar het is zeker voor herhaling vatbaar.

Reply
SmaakMenutie 20 mei 2021 - 09:59

Haha dat horen we graag Marieke, leuk!

Reply
Jacqueline 21 januari 2024 - 17:27

Lijkt mij onwijs lekker!!
Maar kan ik.het voor 4 personen verdubbelen of 1/3 van alles?

Reply
SmaakMenutie 22 januari 2024 - 11:01

Ik zou het verdubbelen Jacqueline!

Reply
1 2 3 11