16,6K
Kip kung pao
Bij Chinees eten denken helaas veel Nederlanders alleen aan babi pangang met foe yong hai en een hele dikke zoete saus. Maar de échte Chinese keuken is veel diverser en lekkerder! Jinai Looi leerde mij de verschillen tussen de Aziatische keukens in haar workshop Chinees koken. Waaronder deze Chinese Kung Po Kai, ook wel Kip Kung Pao genoemd. Een echte klassieker!
103 reacties
geweldig recept een echte aanrader
Leuk om te horen Rita, bedankt voor het compliment! 🙂
Welke sambal gebruiken jullie voor dit gerecht?
Gewoon sambal oelek Raphaël!
Dit is echt heel erg lekker en zo makkelijk.
Vorige week voor het eerst gemaakt en staat voor vanavond alweer op het menu ?
Haha goedzo, fijn dat het in de smaak valt! 🙂
Top recept: super lekker, makkelijk en zo klaar. Wel gemaakt met courgette ipv groene paprika, net even andere structuur dan 2 verschillende kleuren paprika. En vanwege mijn kleine porties eten, zitten er 2 porties in de vriezer. Hmmm nu al bijna trek in. Ga zeker meer recepten proberen.
Hoi Danielle, Leuk om te horen! En goed idee vwb de courgette 🙂
OOO dit was zo lekker!! we hebben gesmuld! Dank je wel voor het recept!
Hoi Betty, wat leuk! Fijn dat jullie ervan gesmuld hebben. Dit is ook wel een favoriet van ons. Uiteraard heel graag gedaan! Groet, Tim- SmaakMenutie
Wat een lekker recept !!!! Echt genoten ervan…
Vanavond gegeten, het was heerlijk en komt zeker vaker op het menu. En zo lekker snel klaar ook.
Leuk om te horen Ria! 🙂
Kung Po Kai gemaakt toen mijn zoon kwam eten. De smaak is heerlijk ,alleen mag ik de volgende keer wel wat meer maken.We zaten elkaar zowat het eten van het bord te kijken. En zulke grote eters zijn we toch echt niet. Maar het is zeker voor herhaling vatbaar.
Haha dat horen we graag Marieke, leuk!
Lijkt mij onwijs lekker!!
Maar kan ik.het voor 4 personen verdubbelen of 1/3 van alles?
Ik zou het verdubbelen Jacqueline!