Home Salades en soepen Knolselderijsoep

Knolselderijsoep

met mierikswortel en forel

door SmaakMenutie
Knolselderijsoep met mierikswortel en forel

Fancy soepje

Dit is een lekker soepje joh. Het klinkt als een ingewikkeld recept met dure ingrediënten, maar niks is minder waar. Iedereen kan deze soep maken en zowel de knolselderij als de forel zijn nou niet bepaald dure producten. De combinatie is heerlijk, zeker met de pit van de mierikswortel. Dus serveer volgende keer eens een ‘fancy’ soepje aan je gasten. Als klein voor- of tussengerechtje of gewoon als een lekkere kom soep met een broodje. Aan de slag!

Knolselderijsoep met mierikswortel en forel

Knolselderijsoep met mierikswortel en forel

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.6/5
( 9 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 125 g gerookte forel
  • 125 ml zure room
  • 4 groentebouillon blokjes
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 knolselderij
  • 1 ui
  • 1/2 citroen (sap)
  • 3 tl mierikswortel
  • Verse bieslook

Zo maak je het

  • Snijd de ui in grove stukken en snijd 2 tenen knoflook fijn. Verwarm olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Zorg dat het niet verkleurd.
  • Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Voeg deze toe aan de ui en knoflook en roer door elkaar. Laat enkele minuten mee bakken.
  • Schenk 2,5 liter warm water in de pan met 4 verkruimelde groentebouillon blokjes en 3 blaadjes laurier. Breng aan de kook en zet het vuur direct lager. Laat het geheel ongeveer 45 minuten pruttelen.
  • Meng ondertussen in een kommetje 1 bakje zure room van 125 ml met 2-3 tl mierikswortel en het sap van een halve kleine citroen.  Meer mierikswortel mag natuurlijk altijd.  Meng er ook wat verse bieslook doorheen.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Je kan er nu voor kiezen om de soep zo te laten, maar je kan het ook door een zeef halen. Of zelfs deels door een zeef halen. Persoonlijk vind ik het lekkerder als de soep is gezeefd.
  • Schenk de soep in een kommetje en meng er een flinke lepel van de mierikswortel-room doorheen. Voeg er ook wat stukjes gescheurde gerookte forel bij. Voeg naar smaak peper toe. Eet smakelijk!

Knolselderijsoep recept Knolselderijsoep maken

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

6 reacties

Ayse 22 december 2020 - 15:13

Hoi heren, ik ben zo blij dat ik jullie site hebt ontdekt! Er staan zulke lekkere recepten op , mijn complimenten!
De soep staat inmiddels heerlijk te pruttelen, ben erg benieuwd hoe hij smaakt. Het is een proefversie voor kerst.
Ik zie in de bereiding niet de laurierblaadjes terug, dus ik heb ze gelijktijdig met de bouillonblokjes toegevoegd aan de soep.Hoop dat dat ook de bedoeling is.

Groetjes en fijne feestdagen,
Ayse

Reply
SmaakMenutie 23 december 2020 - 10:25

Wat ontzettend leuk om te horen Ayse, bedankt voor het compliment! Lekker dat je de knolselderijsoep met kerst gaat maken. Scherp vwb de laurierblaadjes! En klopt inderdaad om ze gelijktijdig met de bouillonblokjes toe te voegen, ik zet het er direct even bij. Geniet ervan en fijne dagen gewenst!

Reply
Maria 24 december 2020 - 21:04

Voor het pureren wel even de laurierblaadjes eruit vissen 😉

Reply
SmaakMenutie 25 december 2020 - 10:19

Haha eens!

Reply
Trudy 11 november 2021 - 10:12

Goedemorgen, een vraagje: Is 2.5 liter niet een beetje erg veel water?
Alvast bedankt voor jullie reactie

Reply
SmaakMenutie 11 november 2021 - 10:49

Het is ook voor 4-5 personen Trudy, daar zijn ook de hoeveelheden op gebaseerd 🙂

Reply